4 december 2019: Optreden voor Sinterklaas

Eindelijk was het dan zover. Samen met de andere kinderen van de Muziekmix, mocht ik optreden voor Sinterklaas. We mochten allemaal spelen op ons lievelingsinstrument. Ik had voor de saxofoon gekozen. Samen met juf Marion hadden we een liedje geoefend.

Toen Sinterklaas binnenkwam, gingen we met alle kinderen die meededen met het optreden een welkomstliedje spelen. Daarna mocht ik met mijn Muziekmix vriendjes ‘Zie de maan schijnt door de bomen’ spelen. Een vriendinnetje speelde gitaar en een ander vriendinnetje piano. Heel even kwam er geen geluid uit mijn saxofoon, maar daarna deed hij het weer.

Na een paar liedjes gespeeld door andere kinderen, mochten de saxofonisten die al een tijdje op les zitten ‘Zie ginds komt de stoomboot’ spelen voor Sinterklaas. Ik dacht dat ik dat ook wel kon, dus ik ben ook bij de grote kinderen gaan staan. Casper moest erg om me lachen, maar ik vond dat ik het best goed deed. Mijn twee vriendinnetjes snapten er niets van toen ze om het hoekje keken en mij zagen spelen. Hihi.

Het allerlaatste liedje ‘Dag Sinterklaasje’ speelden we weer met z’n allen. De saxofoon was ondertussen zo zwaar geworden om mijn nek, dat Casper de saxofoonleraar me op mijn knieën liet spelen. Dat was een opluchting.

Als je wilt horen hoe mijn eerste saxofoonoptreden ging, kijk dan maar snel naar het filmpje.

2 thoughts on “4 december 2019: Optreden voor Sinterklaas”

Send a Comment

Your email address will not be published.