12 december 2019: Proefles saxofoon.

Ik heb mijn eerste proefles op de saxofoon achter de rug bij Het Klooster in Woerden. Het was zo leuk dat ik in overleg met mijn leraar Casper verder mag gaan met de kennismakingscursus. Ik ben met mijn 6 jaar eigenlijk nog wat te jong voor saxofoonles, maar na mijn spetterende optreden bij Sinterklaas was de leraar er van overtuigd dat het me wel zou lukken met wat aanpassingen. Zo zijn mijn armen nog net niet lang genoeg om bij de onderste kleppen van de saxofoon te komen. We gaan daarom alleen met de bovenste kleppen spelen. De saxofoon is nog wat zwaar, dus zetten we hem met het oefenen op een krukje. Als mijn tanden gaan wisselen, mag ik niet te lang achter elkaar oefenen, maar dat komt ook vast goed.

Ik heb nu van het Klooster een saxofoon in bruikleen tot de zomervakantie. Ik mocht hem na de eerste les al gelijk mee naar huis nemen. Hij glimt heel mooi en hij toetert heel hard.

Bij de proefles heb ik mijn eerste liedje geleerd, ‘Mieke heeft een lammetje‘. Tijdens de tweede les, 19 december, mocht ik al een kerstliedje spelen, ‘Jingle Bells‘. Als je op het liedje klikt kun je horen hoe goed ik het al kan.

Send a Comment

Your email address will not be published.