4 maart 2020: BrassSaxSlag

Vandaag was de cursistenpresentatie ‘BrassSaxSlag’ bij het Klooster. Ik heb met de proefles erbij nu 9 lessen gehad, dus Casper vond dat ik ook wel mee kon doen met dit jaarlijkse optreden van o.a. de saxofoon-cursisten.

Ik zou meedoen met het liedje ‘Alle mensen wat een noten’. Dat was best een moeilijk liedje, omdat mijn armen nog net een beetje moeten groeien om goed bij de bes te kunnen. Door hard te oefenen is het me gelukt en mocht ik meedoen. Er was twee keer een repetitie, samen met de andere saxofoonkinderen en een paar slagwerkkinderen. De eerste repetitie ging het al heel goed.

Vandaag was de tweede repetitie. Tijdens de repetitie vroeg Casper of ik het liedje ‘Aura Lee’ al kende. Casper had dit liedje de les voor de vakantie een keer voorgedaan en ik heb in de vakantie geoefend. Het is een heel moeilijk liedje want ik moet 6 vingers en mijn duim tegelijk gebruiken om de knoppen in te drukken en dan ook nog blazen. Hij zei dat als ik het liedje kende, ik vanavond met de andere kinderen die al vanaf de zomervakantie op les zitten, het liedje mocht laten horen. Ik zei dat ik dat niet durfde. Ik wilde alleen ‘Alle mensen wat een noten’ spelen.

Toen ik na de repetitie het liedje nog een keer oefende bij mama, merkte ik dat ik al even snel kon spelen als de kinderen tijdens de repetitie. mama heeft toen snel gemaild dat ik het tweede liedje ook graag mee wil spelen vanavond. Dat was geen probleem.

Toen het tijd was voor het optreden werd ik best wel zenuwachtig. Papa, mama, Jasper, opa Rob en oma Wil kwamen kijken, net als heel veel andere mensen. De hele zaal zat vol. We waren als tweede aan de beurt. Ik mocht gelukkig naast Sofie staan, een meisje dat ik al een beetje ken uit de klas van mama. Het optreden ging heel goed. Ik heb allebei de liedjes gespeeld en ik vond het heel erg leuk. Luister maar snel naar mijn optreden. Het eerste liedje is ‘Alle mensen wat een noten’ en het tweede liedje is ‘Aura Lee’.

3 thoughts on “4 maart 2020: BrassSaxSlag”

 1. Hoi Kirsten,
  Opa Jan heeft genoten van jouw eerste optreden in dit blazers orkest. 🎷
  Ontzettend knap dat jij die saxofoon na zo’n korte tijd al zo goed kunt bespelen.
  Ik vind jou heel erg muzikaal.
  Ik ben ook weer benieuwd naar jouw volgende optreden.
  Groetjes, Love You

Send a Comment

Your email address will not be published.