1991 Spanje – Gran Canaria

Dit jaar ben ik (Dave) in juli met 2 vrienden naar Gran Canaria geweest; 3 weken zon, zee, strand en uitgaan. Vanaf Schiphol vertrokken we met Air Holland naar dit zonnige eiland. Het was de eerste keer dat ik gevlogen heb, maar zeker niet de laatste keer.

We verbleven in appartement Kiwi te Maspalomas. Het is een klein maar gezellig complex waar rondom het zwembad allemaal appartementen staan.

Maspalomas ligt tegen Playa del Ingles aan en is eventueel te lopen. Met een taxi ben je er in een paar tellen en voor een paar stuivers. Playa del Ingles heeft een groot en modern centrum met meerdere kleinere centra. Ook Maspalomas heeft een winkelcentrum (Faro 2). Je kunt hier perfect stappen en er zijn volop eetgelegenheden.

De trekpleister van deze kant van het eiland zijn de gigantische zandduinen van Maspalomas.

We hebben een aantal leuke uitstapjes gemaakt, waaronder een busreis naar de hoofdstad Las Palmas, een boottocht, het grote waterpretpark Aqua Sur en Palmitos Park. Het Palmitos Park is een groot vogelpark in de bergen in het zuiden van het eiland. Bij het amfitheater worden shows opgevoerd met vliegende roofvogels. In het park vind je vele soorten cactussen en vetplanten.