1993 Mexico – Cancun

Van 3 juni tot en met 25 juni 1993, ben ik (Dave) in Mexico geweest. Met de tussenlanding erbij in Tampa (USA), was de reistijd naar Cancun circa 13 uur. We hebben mooi weer gehad. Het was warm, maar we hebben ook tropische regenbuien gehad.

We logeerden in het 3-sterren hotel Imperial Las Perlas in de plaats Cancun, gelegen aan de Kukulcan boulevard. We verbleven hier op basis van all inclusive. Het hotel is direct gelegen aan het witte zandstrand van Cancun op loopafstand van het centrum waar vele winkeltjes, restaurants en barretjes te vinden zijn. De luchthaven van Cancun ligt op ongeveer 35 kilometer.

Het hotel bestaat uit 6 gebouwen met ieder 3 verdiepingen en beschikt over 2 restaurants, zwembad met poolbar, watersportfaciliteiten en een duikschool. Ook wordt er ‘s avonds veel georganiseerd op het gebied van entertainment.

Cancun ligt op het schiereiland Yucatan, aan de Caribische Zee. In de Maya-taal betekent Cancun ‘pot van goud’. Cancun is een zeer toeristische plaats met veel hotels en veel uitgaansgelegenheden en witte stranden.

Cancun heeft voor iedereen wel wat in huis, je bent in de tropen, uitgaansgelegenheden krijgen van mij een 10, de strand liefhebber komt goed aan zijn trekken evenals de cultuurliefhebbers. Voor dat laatste moet je wel buiten de plaats Cancun zijn omdat de meeste culturele bezienswaardigheden er een stuk vandaan liggen, bijvoorbeeld Chichen Itza, Tulum, Playa del Carmen, Merida en Uxmal.

Vauit Cancun hebben we de volgende excursies gemaakt: Chichén Itzá, Tulum, Xel-ha, Xcaret, Isla Mujeres, Cozumel en een duik.

Chichén Itzá dateert uit de Maya- en Toltekenperiode. Heel indrukwekkend was de piramide van Kukulcan, maar ook de Oude Stad was de moeite waard.

Tulum is een van de kleinere, oude Mayasteden. De ommuurde stad was één van de belangrijkste handelssteden van de Maya’s en is ideaal gelegen aan de kust. Hiervandaan heb je een heel mooi uitzicht over de zee. De excursie naar Tulum werd gecombineerd met een bezoek aan Xel-ha. Hier hebben we lekker kunnen snorkelen en uitrusten. Je kan hier in een grote zwembad ronddobberen door de mangrove.

Het tropische eiland Isla Mujeres ligt niet ver van de kust van Cancun. We hebben hier heerlijk geluierd op het mooie zandstrand en een beetje gesnorkeld.

Voor wat betreft het duiken kan ik zeggen dat er voor ieder wat wils is! We hebben gedoken bij de duikschool van het hotel: Marina las Perlas. Rondom Cancun en omliggende eilanden kun je mooi en goed duiken. De stromingen kunnen op sommige plekken verraderlijk zijn. Er zijn heel wat duikscholen in Cancun, bijna ieder (groot) hotel heeft wel een duikschool.

Yucatan staat bekend als een gebied met veel bewaarde geheimen uit de oudheden.

Als je een goed zoekt naar een traditioneel Mexicaans restaurantje kun je er uitsteken en lekker eten. Verder is alles op Amerikanen gericht, dus veel steakhouse- en hamburgertenten!