1996 West USA – Californië, Nevada, Utah, Arizona

Begin juni vertrokken we vanaf Schiphol naar Los Angeles. Toen we aangekomen waren in Amerika stond de auto die we in Nederland hadden geboekt al voor ons klaar. We zijn klaar voor onze rondreis door Californië, Nevada, Utah en Arizona.

Voor de eerste nacht hadden we een hotel in de buurt van de luchthaven geregeld, waar we als een blok in slaap vielen van de lange reis. De volgende morgen stonden we vroeg op om naar ons eerste motel te rijden midden in Hollywood (Magic Hotel). Van hieruit hebben we alle bezienswaardigheden in de omgeving bezocht. Al vrij snel hadden we onze eerste bekeuring te pakken, omdat Alex de auto parkeerde op een plaats waar je niet mocht staan.

Na een aantal dagen reden we verder naar het noorden richting San Francisco. Ook hier bleven we een aantal dagen en hebben we heel wat kilometers gelopen door deze mooie stad. Er is hier echt ontzettend veel te beleven. Wat zeker een aanrader is, is een boottocht naar of langs Alcatraz.

Vanuit San Francisco reden we naar Las Vegas. Aangezien dit een behoorlijk stuk rijden is, bleven we halverwege ergens overnachten in een motel. De volgende dag stonden we vroeg op en reden door naar Las Vegas. Daar aangekomen zijn we naar het Shalimar hotel gereden waar we 2 jaar eerder ook zaten. Dit hotel ligt redelijk centraal gelegen in de buurt van ‘de Strip’. Dit is de meest bekende straat van Las Vegas en daar ‘leeft’ alles 24 uur per dag.  Tijdens ons verblijf in Las Vegas hebben we nog een middag met stortregen meegemaakt! Het regende zo hard, dat het water door de kelders van de hotel liep. Dit hadden ze in jaren niet meegemaakt. Maar na regen komt ook daar weer zonneschijn.

Vanuit Las Vegas reden we richting de Grand Canyon, en kom je gelijk langs de Hoover Dam. We hebben onze auto daar neergezet en zijn met een gids door de onderkant van de dam gelopen (super)! Na dit gave uitstapje reden we richting de Grand Canyon. Dit stukje natuur blijft bijzonder om te zien. Als je aan komt rijden merk je helemaal niets van deze enorme spleten in de aarde. Maar als je dichter bij de rand komt ……………. Geen woorden voor zo mooi!

Vanuit de Grand Canyon hebben we een groot deel van de Route 66 gereden, een erg bekende weg in dit gebied. Voordat we naar  San Diego gaan, besluiten wij om nog een paar dagen in de buurt van Palm Springs door te brengen. Het kan hier in de zomer gigantisch warm worden, en dat hebben we geweten. Op een gegeven moment was het bijna 50 graden !!! (geen geintje). Dit was natuurlijk veel te warm om wat te gaan ondernemen. Het enige wat lekker was, is met je gat bij de airco gaan zitten. We dachten… we nemen een lekkere frisse duik in het zwembad, maar dit water was natuurlijk pis-lauw. Dus dan maar weer naar een kroeg met airco.

De volgende dag reden we door naar San Diego. Ook hier hebben we een aantal dagen doorgebracht, waarvan een dagje heerlijk aan het strand. Aangezien Jaap nog niet de leeftijd had waarop je in de USA overal bier mag kopen, besloten we om de grens over te steken naar Mexico. Dit is immers vanaf San Diego maar een klein stukje. Zo gezegd zo gedaan. We parkeerden de auto voor de grens en zijn te voet de grens overgegaan. We kwamen uit in Tijuana – Mexico. Hier hebben we de schade een beetje ingehaald voor Jaap. Het is een ontzettend leuk stadje waar je prima een dag kunt door brengen. Aan het eind van de dag zijn we weer te voet de grens over gestoken en hebben we onze auto opgepikt.

Vanuit San Diego reden we weer naar Los Angeles, waar we de laatste dagen doorbrachten. We hebben een aantal parken bezocht waaronder Disney Land, Universal Studio’s en hebben nog veel tijd doorgebracht in LA down town en Venice Beach.

Ook deze reis door de USA was weer geweldig. Het is en blijft een schitterende vakantie bestemming!