1997 Barbados – Bridgetown

Barbados is een klein eiland in de Caribische Zee, waar ik samen met Peter ben geweest. Het is een Britse kolonie en je komt er dus erg veel Britten tegen, maar ook de Amerikanen hebben Barbados gevonden. Vanuit Amsterdam is het circa 10 uur vliegen.

We verbleven even buiten de hoofdstad Bridgetown in hotel Rostrevor.

Bridgetown is gelegen aan de monding van het Constitutionkanaal in de Carlislebaai, op de zuidwestelijke punt van het eiland. In Bridgetown vind je de echte Caribische sfeer en levendigheid. In Bridgetown zie je misschien wel het beste hoe Engeland eruit had gezien als het in een warmere streek had gelegen. Tussen de statige gebouwen hangt een levendige marktsfeer. Midden in de stad vind je het haventje. Als je wilt winkelen, ben je in Bridgetown ook op de juiste plek. De meeste winkeltjes vind je in Broad Street.

Trek voor een bezoekje aan het centrum van Bridgetown niet meer dan een paar uurtjes uit, want op veel plekken zie je meer beton dan wat anders en het is er vaak erg druk met verkeer.
De buitenwijken van het stadje zijn ouder en daar zie je dan ook veel oude plantagewoningen.
Echte bezienswaardigheden zijn er niet, met uitzondering van het kleine Nationaal Museum. In Bridgetown is geen pub te vinden, maar kun je in de Rumshop een drankje nemen met de lokale bevolking. In de avonduren kun je terecht op het stadsstrand van Bridgetown.

Barbados is een leuk klein eiland wat goed te verkennen is per auto. Pas op, ze rijden er links! In een dag tijd kun je het hele eiland rondrijden.

Op het eiland zijn een aantal mooie grotten om te bezichtigen (aanrader)!

Het noordelijke deel van het eiland is voor wat betreft de strandliefhebbers beter. De zee is hier rustiger dan aan de zuidkant. De zuidkant is weer ideaal voor surfers, want er staat altijd wel een goede bries! Voor de drankliefhebber, op het eiland bevindt zich de originele Malibu fabriek. Ook hier kun je een bezoek aan brengen.

Het eten op Barbados is goed. We hebben heerlijk Caribisch gegeten, maar met het ontbijt merk je wel dat het een Brits tintje heeft.

We hebben gedoken met de duikschool ´Dive Boat Safari´. Dit is een kleine PADI duikschool.

Barbados kent een aantal mooie riffen aan de zuidzijde van het eiland. Ook de wrakduiker komt hier wel aan zijn trekken. Het onderwaterleven is niet heel talrijk maar wel erg mooi om te zien.