1998 Dominicaanse Republiek – Punta Cana

2 september 1998 was het zover. Na lang beraad van ….. waar gaan we dit jaar heen, vertrokken we vanaf het altijd gezellige Schiphol naar de Dominicaanse Republiek. In circa 10 uur vlieg je naar dit grote eiland.

 

We hebben gekozen voor de plaats Punta Cana. Punta Cana ligt aan de oostkant van het eiland en vanaf de luchthaven is het toch al gauw 30-45 minuten rijden naar de hotelzone.

Als je hier eenmaal aankomt zie je niets anders dan hotels, hotels en nog een hotels. Het ene hotel is nog groter en mooier dan de andere. Ieder hotel heeft een eigen stuk grond en zet dit dan ook graag af met hekken. Wij verbleven in Hotel Riu Naiboa.

Naast de hotelzone is er in de wijde omgeving niets anders te beleven. Een stadje vind je hier niet Het eerste stadje wat je tegen kunt komen ligt op ca. 50 km afstand.

In Punta Cana draait alles om zon, zee en strand. De stranden zijn echt geweldig. Ze zijn groot met veel palmbomen en vooral wit. De zee is erg mooi helder van kleur en dat lokt mij als duiker al meteen uit om te verkennen.

Bijna ieder hotel heeft wel een eigen duikschool en zo kwam ik terecht bij duikschool RIU. Ik heb dit ervaren als een goede duikschool waar ik veel mooie duiken heb kunnen maken. Ook Alie en Rene hebben zich in een duikpak gehesen en voor Alie was dit haar duikdoop! Met een klein rubber bootje vaar je snel naar allerlei mooie riffen waar je erg mooi kunt duiken. Je vindt hier niet zoveel vis, maar de riffen zijn geweldig. Er zijn ook een paar grote wrakken waarop je kunt duiken. Er ligt zelfs een groot olieschip voor de kust waar je in kunt.

In Punta Cana is alles op basis van ‘all-inclusive’ en dat is hier wel erg makkelijk. Je kunt eten en drinken wat je wil, zelfs op de kamer is een minibar te vinden.

Deze vakantie hebben we dan ook niet veel meer gedaan dan eten, drinken, duiken, zwemmen en slapen. Rene heeft nog een paar dagen op z’n kamer aan het infuus gelegen in verband met uitdroging, maar na een dag of 2 kon ook hij weer aan het heerlijke koude bier.

Kortom… je krijgt een echt bounty gevoel als je daar op vakantie naar toe gaat.