2003 Oostenrijk – Saalbach

Van 16 tot en met 26 januari 2003 zijn we gaan wintersporten in Saalbach, in het Oostenrijkse Salzburgerland.

 

HET SKIGEBIED

Saalbach vormt samen met Hinterglemm en Leogang het skigebied Skicurcus Saalbach-Hinterglemm. Het is een aaneengesloten skigebied met ruim 200 kilometer aan pistes.

In het skigebied vind je 90 kilometer blauwe pistes, 95 kilometer rode pistes en 15 kilometer zwarte pistes. Iedereen kan er dus terecht, zowel beginners als gevorderde skiërs en snowboarders. De pistes zijn niet overal even goed toegankelijk voor snowboarders. Je vindt er namenlijk veel skiwegen. Als je daar als snowboarder achter een groep skiërs in pflug zit, kun je net zo goed gaan lopen, want je kan geen kant op. De skiwegen zijn ook erg lang en dat is niet zo comfortabel voor snowboarders. Om te skiën is het echt een super gebied. Je vindt er hele lange en brede pistes. Je kunt de hele dag skiën zonder twee keer op dezelfde piste te komen. Ook als het niet zo’n goede winter is, is de kans op goede pistes groot. Er staan namenlijk vele sneeuwkannonnen boven op de pistes. De meeste dalafdalingen worden niet besneeuwd, maar je kunt altijd nog met een lift naar beneden.

DE PLAATS

Wij hebben ervoor gekozen om in Saalbach te verbijven, omdat deze plaats volgens ons het gezelligste is. Saalbach heeft een autovrij centrum met winkeltjes, barretjes en restaurantjes. De après ski is er heel goed. Wij vinden zelf Hinterglemm minder gezellig omdat hier alleen maar après-ski is. Verder is er eigenlijk niks leuks te vinden. In beide plaatsen zijn après-skihutten al te vinden direct aan de piste. Leogang is echt een plaats voor mensen die geen vertier zoeken. Het is daar niet echt gezellig, eerder saai.

 

DE ACCOMMODATIE

In Saalbach zaten we in pension Salzburgerhof.  We hadden deze accommodatie via internet geboekt. Het is een typisch Oostenrijks ingerichte accommodatie. Je zit er erg rustig, op loopafstand van het centrum. De skibus stopt voor de deur.

Doordat je niet in het centrum zit, is deze accommodatie goed betaalbaar. Wij verbleven hier op basis van logies en ontbijt. Het ontbijt was echt zoals je dat in Oostenrijk verwacht: verse Kaiserbroodjes, verschillende soorten beleg en iedere dag een versgekookt eitje. Wat wil je nog meer?