2006 Zwitserland – Saas Grund

Van 29 december 2006 tot 8 januari 2007 zijn we voor de derde keer gaan wintersporten in Saas Grund. Ook dit keer zijn we met zijn vieren gegaan, samen met Rob en Wil.

Om 13:00 uur hebben we Dave opgehaald uit zijn werk en kon de reis beginnen onder het ´genot´ van de muziek van André Hazes en Frans Bauer. Ook nu hadden we op de heenweg weer een overnachtinghotel gereserveerd in Duitsland, dit keer in Hotel am Wartturm in Spyer. We kwamen hier rond etenstijd aan. Het was een prima hotel met een eenvoudig maar heerlijk ontbijtbuffet.

De volgende dag vertrokken om 8:15 uur vertrokken naar Saas Grund. We hadden geen files, maar we moesten een behoorlijke tijd wachten bij het treintje van Kandersteg naar Goppenstein.
Onderweg zagen we geen sneeuw dus we begonnen ons toch wel wat zorgen te maken naarmate we dichter bij onze eindbestemming kwamen. In de buurt van het treintje zagen we gelukkig al wat witte bergtoppen.
In Brig hebben we nog even snel boodschappen gedaan, want we waren bang dat de winkels in Saas Grund al dicht zouden zijn als we daar aan zouden komen.

In Saas Grund verbleven we opnieuw in het 3-kamer appartement in Haus Opal, waar we rond 15:30 uur aankwamen. We hoorden van de vrouw die ons de sleutel kwam brengen, dat er veel omliggende skigebieden zoals Crans Montana gesloten waren omdat er geen sneeuw was. In het Saastal waren alle drie de skigebieden open en er was volgens haar goed te skiën.
We zijn snel naar Saas Fee gegaan en hebben daar een heerlijke Apfelstrudel gegeten. Dat was een goed begin van onze wintersportvakantie.

Zondag was onze eerste skidag. We zijn naar Saas Grund gegaan. Het was erg zonnig. Boven op de berg was de sneeuw perfect, maar bij de dalafdaling was goed te merken dat het al een tijdje niet gesneeuwd had.
´s Avonds zijn we naar het ´centrum´ van Saas Grund gelopen om tijdens de jaarwisseling te kijken naar het vuurwerk.

Maandag toen we in Saas Fee gingen skiën was het weer totaal omgeslagen. De hele ochtend heeft het gesneeuwd en later op de dag begon het steeds harder te waaien. Tijdens de laatste afdaling die we maakten hadden we hier goed last van. In het dal aangekomen, bleek dat we niet meer naar boven konden, omdat de liften waren gesloten vanwege sneeuwstorm. Gelukkig waren we toch al van plan om te stoppen, want we waren goed moe van het skiën.

Dinsdag wilden we naar Saas Almagell om te skiën, maar de liften bleken dicht te zijn door sneeuwstormen. We zijn toen gaan wandelen naar Saas Grund en daar bleek dat de liften om 11:00 uur open gingen. We zijn toen snel teruggelopen en hebben onze ski´s opgehaald. Bovengekomen in Saas Grund waaide het nog wel, maar daar hadden we geen last van.

Woensdag zijn we alsnog in Saas Almagell gaan skiën. Opnieuw was er veel wind en sneeuw, maar de liften tot het middelstation waren gelukkig open. Het was wel jammer dat de liften naar de top dicht waren door het weer. Er was nu maar een klein stukje (2 sleepliften en een dalafdaling vol met stenen en takken) waar we konden skiën. We hebben onszelf toen maar getrakteerd op een kop lekkere goulashsoep. Deze smaakte dit keer veel beter dan vorig jaar.
´s Avonds hebben we Chinese fondue (met bouillon) gegeten. Dat was echt smullen.

Donderdag, vrijdag en zaterdag hebben we geskied in Saas Fee. We hadden onderaan de piste een skibox gehuurd zodat we niet zo ver met onze ski´s hoefden te sjouwen. De eerste twee dagen sneeuwde het volop. De pistes waren perfect om te skiën. Zaterdag was het lekker zonnig. We hebben toen ook lekker de tijd genomen om op een terrasje van het lekkere weer te genieten. Natuurlijk hebben we ook een bezoekje gebracht aan het hoogste draairestaurant ter wereld bovenaan de piste. Met dit mooie weer hadden we een prachtig panorama-uitzicht op de bergen en gletsjers van het Saasdal.

Als afsluiting hebben we zondag met zijn allen in een zonnig Saas Grund geskied. Vooral de afdaling vanaf de top was zeer goed om te skiën. De dalafdaling begon al papperig te worden door de hoge temperatuur. De voorspelling voor volgende week is ook te warm; erg sneu voor de mensen die na ons komen.

Onze vakantie zit er helaas weer op. Deze vakantie is gelukkig veel beter verlopen dan vorig jaar. Niemand heeft deze vakantie in bed en hangend boven de wc doorgebracht, we hebben geen bezoek hoeven brengen aan het ziekenhuis en ook de auto heeft zich goed gehouden.
De sneeuw was erg goed en het skiën was super. Deze wintersport was dus echt zoals een wintersport hoort te zijn.