2011 Oostenrijk – Niedernsill/Zell am See

De kerstvakantie was net begonnen en het leek ons wel een goed plan om op wintersport te gaan. We wilden graag in de buurt van Zell am See, omdat Mascha daar erg bekend is. Op 23 december zagen we op de site van het hotel Kehlbachwirt in Niedernsill, dat er nog een kamer beschikbaar voor 26 december. Hadden wij even geluk. We hebben snel gemaild en gereserveerd.

Maandag 26 december 2011

Het is vandaag Tweede Kerstdag, het begin van onze wintersportvakantie. Na een flinke rit kwamen we in de middag aan in Niedernsill. We waren erg vroeg vertrokken en gelukkig heeft Jasper een flinke tijd kunnen slapen in de auto.

We mochten direct in onze kamer. We hadden een 3-persoonskamer geboekt met halfpension. De kamer was ruimer dan we hadden verwacht, met een tweepersoonsbed en een slaapbank. Beter dus. We hebben alle bagage naar onze kamer gebracht en zijn een heerlijke apfelstrudel gaan eten. Dat ging er wel in.

Daarna zijn we naar de skiverhuur en skischool Areit in Zell am See gegaan om materialen te huren en de lessen voor Jasper te regelen. We vonden het zonde van de skidag om dat morgenochtend te doen. Bij de skiverhuur had Jasper al gelijk een lolly te pakken dus zijn dag was helemaal goed. Toen hij ook nog eens ski’s en skischoenen kreeg, was hij echt dolblij. Wat een feest.

Terug in het hotel hebben we een poging gewaagd om uit te pakken. Dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan, want Jasper kon niet wachten om zijn ski-outfit aan te trekken.

Ondertussen was het tijd geworden om te gaan eten. We hadden halfpension dus we hoefden niet ver te eten. het eten smaakte goed en de serveerster had grote lol met Jasper. Na het eten was hij bekaf, dus zijn we naar de kamer gegaan.

Dinsdag 27 december 2011

Vandaag had Jasper zijn eerste skiles en hij was er al heel erg vroeg klaar voor. Hij is begonnen in het dal in Zell am See Schuttdorf, waar het kinderland van de skischool was. Hij had een Nederlandse skileraar wat erg prettig was. In het dal waar Jasper les had, is het de hele dag somber weer geweest. Boven op de berg zaten we boven de wolken en daar was de lucht knalblauw. Een wereld van verschil.

Tussen de middag zijn we gezellig samen met Jasper gaan lunchen.

Jasper vond de skiles geweldig. Hij is niet snel moe te krijgen, maar na een dagje skiën viel hij op weg naar het hotel in de auto al in slaap.

Woensdag 28 december 2011

Jasper was vandaag al vroeg wakker. Hij wilde heel graag weer naar skiles. Ook vandaag was het weer de hele dag mistig en somber in het dal en zonnig op de berg. Jasper heeft hard geoefend met het remmen en de bochtjes. Tussen de middag zijn we met hem op de berg gaan eten, één gondel omhoog. Hij had enorme trek dus de ‘pommes mit wurst’ gingen er goed in.

Donderdag 29 december 2011

Het is al weer de derde skiles en wat doet Jasper het al goed. Vandaag mocht Flip de Beer mee naar de skiles. Flip is de logeerbeer van school. Iedere week mag hij bij een ander kind uit de klas logeren. Alle avonturen die hij beleefd worden door de ouders in een dagboekje geschreven. Jasper heeft geluk. Doordat het vakantie is, mag Flip 2 weken logeren.

Vanmorgen heeft Jasper met zijn klasje meegedaan aan de slalom wedstrijd. Wat was dat spannend zeg.

Tussen de middag hebben we weer heerlijk geluncht. Dit keer stond een favoriet van Mascha op het programma, Kasnocken. Kasnocken is een Pinzgauer streekgerecht. Het is een gerecht dat bestaat uit spätzle (een soort verse eierpasta), stinkende bergkaas en uien. De skisokken van Jasper ruiken ongeveer hetzelfde, maar de Kasnocken smaken heerlijk.

In de middag mocht Jasper voor het eerst vanaf het Kinderland met de lopende band lift naar het hoogste stuk van de beginnershelling.  Nu kon hij echt goed zijn bochtjes laten zien. Hij vond het geweldig. Als afsluiting van de dag was de prijsuitreiking. Alle kinderen van het klasje van Jasper zijn eerste geworden. Toen Jasper op het podium zijn medaille omgehangen kreeg door zijn skijuf Carmen was hij apetrots.

Het is vandaag de hele dag grijs, bewolkt en mistig geweest. Hierdoor was het zicht wat minder, maar we hebben gelukkig toch heerlijk kunnen skiën.

Vrijdag 30 december 2011

Omdat Jasper gisteren zo goed met bochtjes naar beneden ging, mocht hij vandaag met een paar kinderen uit zijn groepje de berg op met de eerste gondel. Hij heeft de hele dag geskied op de Glocknerwiese, een heerlijke afdaling voor beginners. Hij haalde precies 2x de afdaling in een les van 2 uur. Hij mocht met de stoeltjeslift naar boven. Dan ging het klasje eerst over een skiweg naar de echte piste. Het was erg leuk om te zien, al die kabouters achter elkaar aan. Na het skiën zijn we naar Kaprun geweest om lekker wat te drinken.

Ook vandaag was het weer de hele dag mistig en het heeft zelfs gesneeuwd. 

Zaterdag 31 december 2011

Vannacht is er heel veel sneeuw gevallen. Alles was wit, het zag er prachtig uit.

Voor Jasper was het vandaag wel wat lastiger skiën vanwege de vele sneeuw op de piste, maar dat mocht de pret niet drukken. In de ochtend had Jasper nog les, maar ‘s middags zijn we zelf met Jasper gaan skiën totdat hij het te koud kreeg door de vele sneeuw die maar bleef vallen. 

We zijn na het skiën nog even naar Zell am See gegaan. Het blijft toch een heel gezellig plaatsje.

Na het avondeten is Jasper even gaan slapen. Om 00:00 uur stonden we klaar met een glas kinderchampagne; gelukkig nieuwjaar allemaal! Het is toch wel bijzonder om in de sneeuw de jaarwisseling te vieren. Vanuit het raam bij onze gang kon Jasper heel mooi het vuurwerk zien.

Zondag 1 januari 2012

Vandaag de laatste keer samen met Jasper geskied. Het was nog steeds het grootste deel van de dag flink bewolkt. Toen de zon even doorbrak hebben we daar maar meteen gebruik van gemaakt en hebben op een terrasje een heerlijke apfelstrudel gegeten. 

Nadat we de ski’s hadden ingeleverd, zijn we nog even naar het kinderland gewandeld. Onderweg kwam Jasper ‘Schmidolin’ tegen, het coole draakje van de Schmittenhöhe. Na een ommetje richting de Zeller See was het tijd om weer terug gegaan naar het hotel.

Maandag 2 januari 2012

Helaas was het vandaag weer tijd om naar huis te gaan. We hebben een heerlijke vakantie gehad met zijn drietjes en heel veel geskied. Volgende keer hopelijk iets meer zon…