2013 Portugal – Algarve (Albufeira)

Dit keer hadden we eigenlijk geen idee waar we heen wilden op vakantie. We hadden wel een paar wensen: niet te ver vliegen omdat Kirsten pas 4 maanden is en de hele vlucht op schoot moet zitten, en het moest een zonbestemming zijn. Door deze laatste wens vielen er al veel bestemmingen voor de herfstvakantie af. Na wat googlen kwamen we uit op Portugal, de Algarve.

Zaterdag 19 oktober 2013

Vanmorgen om 10:30 uur kwam Rob ons halen om naar de luchthaven van Rotterdam te brengen. Voor Jasper was het al een paar jaar geleden dat hij voor het laatst gevlogen had, en hij keek er erg naar uit. Daarom hadden we besloten om er maar een dagje uit van te maken.

Op de luchthaven zijn we gezellig wat gaan drinken bij het panoramarestaurant. We hebben een paar keer een oude Dakota zien wegvliegen, een toestel van Transavia en wat klein spul. Het is natuurlijk niet te vergelijken met Schiphol, maar Jasper vond het prachtig. De vliegtuigen staan hier echt voor je neus.

Om 12:00 uur kwamen Jan en Pat ook, want ze hadden beloofd om ons vanaf het panoramaterras uit te zwaaien.

We mochten om 14:00 uur inchecken en rond 14:30 uur zijn we door de douane gegaan. Jasper werd toen toch wel wat verdrietig, omdat hij opa en oma zou gaan missen.

Onze vlucht (Transavia) zou om 15:05 uur vertrekken en de bedoeling was dat we om 17:05 (lokale tijd) zouden aankomen in Faro. Toen we zaten te wachten om te boarden, werd er ineens omgeroepen dat onze vlucht vertraagd was door een technisch mankement. Doordat we naast de gate zaten hoorden we later het personeel zeggen dat het om een defect koffieapparaat ging. Uiteindelijk zijn we pas rond 16:15 uur vertrokken.

Vanaf het terras hebben Jan en Pat ons uitgezwaaid toen we aan boord gingen. Ook vanuit het vliegtuig konden we nog naar ze zwaaien, doordat we aan de goede kant van het vliegtuig zaten.

We hadden een erg rustige vlucht. Jasper heeft genoten tijdens de vlucht en ook Kirsten heeft het heel goed gedaan. Het flesje tijdens de landing werkte perfect. Erg fijn zulke zoete kinderen.

Uiteindelijk zijn we rond 18:15 uur lokale tijd geland. In het vliegtuig zaten veel kinderen. We hebben nog nooit zo’n lawaaiige landing gehad. Een paar kinderen deden tijdens de landing alsof het vliegtuig een achtbaan was. Binnen de kortste keren deden alle kinderen, ook Jasper, mee: armen omhoog en heel veel lawaai maken. Wat een pret!

Onze koffers kwamen als eerste van de band, maar op de buggy moesten we helaas lang wachten. Toen we ons meldden bij de hostess, hoorden we dat onze transferbus moest wachten op de vertraagde vlucht uit Amsterdam. We hebben toen op de luchthaven maar een broodje gekocht. We hadden inmiddels flink trek gekregen. Ondertussen had Kirsten luid kreunend haar luier liggen bevuilen. Erg fijn als je er dan achter komt dat er op de luchthaven slechts één verschoonplek is die afgesloten blijkt te zijn. Gelukkig waren er lege in de stoelen in de hal en die functioneren ook prima.

Ongeveer 19:45 uur vertrok dan eindelijk onze bus naar Albufeira. Ons appartement, Cerro Mar Garden, was de tweede stop. Om 20:45 uur kwamen we goed moe aan bij ons appartement. Ons appartement is lekker ruim en ziet er erg mooi uit. Vanaf ons balkon hebben we een uitzicht op het zwembad en de zee. We hebben een grote keuken (Centerparcs is er niets bij) waar met vaatwasser en wasmachine. Wat een luxe!

Na deze lange dag lagen de kids om 21:30 uur eindelijk in bed.

Zondag 20 oktober 2013

Na een gebroken nacht (Kirsten was erg onrustig) werden we om 07:00 uur gewekt door een erg blije Jasper die niet kon wachten totdat hij mocht gaan ontbijten. Het wachten van Jasper werd beloond. Het ontbijtbuffet was heerlijk.

De voorspelling van deze week is niet zo goed. Omdat vanmorgen de zon al heerlijk scheen, zijn we maar gelijk naar het oude centrum gewandeld. Om daar te komen moesten we een behoorlijk lange trap af, 104 treden.

Het oude centrum bestaat uit allemaal kleine straatjes met kleine winkeltjes die uitkomen op een groot plein met allemaal restaurantjes met terrasjes. Hier vandaan ben je ook snel bij het prachtige zandstrand, dat toen wij er waren erg verlaten was. Jasper is druk in de weer geweest met het zoeken naar schelpen. Bij het strand ging er een roltrap naar boven. Hiervandaan hadden we een prachtig uitzicht over het strand en een stukje van het oude centrum. Op de terugweg hebben we een stop gemaakt bij een terrasje, Buddy’s, op het grote plein. Daarna begon de zoektocht naar de trap omhoog terug naar ons appartement. Het was een hele klim omhoog met Kirsten.

Ondertussen was het tijd om te gaan zwemmen. Jasper sprong heel stoer in het buitenbad, maar dat was behoorlijk koud. Gelukkig was er ook een binnenzwembad bij ons appartement. We moesten daarvoor wel een prachtige badmuts aanschaffen.

Na een tosti bij de bar van het appartement is Kirsten lekker gaan slapen. Ze had aardig wat uurtjes in te halen van gisteren. Dave is nog even bij het zwembad in de zon gaan liggen en Jasper is uiteindelijk vanaf een opblaaskrokodil toch nog in het koude water van het buitenzwembad beland.

‘s Avonds zijn we bij Buddy’s gaan eten. Geheel tegen onze principes zaten we in een Nederlandse tent aan de gehaktbal met satésaus, pepersteak en hamburger, maar het smaakte wel goed.

Maandag 21 oktober 2013

Omdat we al op tijd wakker waren, zaten we opnieuw om 8 uur aan het ontbijt. Ook vandaag was het heerlijk weer. We zijn de dag begonnen met een rondritje in de ‘comboío turistico’ (boemeltreintje). We hadden al gezien dat deze bovenaan de roltrap bij het strand vertrok. Toen we wilden kijken hoe laat deze vertrok, kwam het treintje net aan. Het ritje duurde 40 minuten en reed tot de Strip en weer terug. Daarna heeft Jasper schelpen gezocht op het strand, een prachtig zandkasteel gemaakt en met Mascha pootje gebaad in zee.

‘s Middags hebben we bij het buitenzwembad gelegen en binnen gezwommen. Jasper was erg blij met een luchtbed die we voor hem hadden gekocht en ook Kirsten vond het prima in het water.

Jasper mocht kiezen wat we ‘s avonds gingen eten en hij koos ervoor om bij ons appartement te eten, a la carte. Dit bleek een goede keuze. Het eten was heerlijk. Aan het einde was er ook nog live Portugese Fado-muziek, erg gezellig.

Dinsdag 22 oktober 2013

Zoals voorspeld was, goot het vanmorgen. Om 09:15 uur moesten we bij de receptie zijn om onze huurauto in ontvangst te nemen. Uiteindelijk kwam onze auto, een Peugot 207, rond 09:45 uur. De enige ‘slecht weer’ activiteit bleek het Algarve Shopping Center in Guia te zijn. Net als alle andere toeristen met een huurauto zijn wij dus ook maar gaan shoppen. Er waren best leuke winkeltjes. Toen we het shoppen zat waren, bleek dat het ondertussen droog was geworden. De lucht zag er nog wel erg dreigend uit.

We zijn langs de kust doorgereden naar Portimão/Praia da Rocha. Gelukkig was het nog steeds droog toen we bij een uitzichtpunt kwamen waar we de rotsformaties konden bekijken. De plaats zelf vonden we er niet zo leuk uitzien met de enorm hoge hotelcomplexen.

Als afsluiting van de dag zijn we lekker gaan zwemmen. We zijn erg blij dat we bewust voor een hotel met binnenzwembad hebben gekozen. ‘s Avonds zijn we met de auto naar het uitgaanscentrum ‘de Strip’ gereden om te eten. Het was er erg rustig, maar wel leuk om eens gezien te hebben.

Woensdag 23 oktober 2013

Ook voor vandaag was er veel regen voorspeld. Toen we na het ontbijt weg wilden met de auto was het droog. We besloten om dan maar als eerste naar Krazyworld te gaan, vanaf Albufeira ongeveer 25 minuten rijden. Er was voor Jasper van alles te doen. Er was een deel met exotische dieren en reptielen. We hebben daar gezien hoe de Lemurs (Ringstaartmaki’s) gevoerd werden. Bij de kinderboerderij heeft Jasper geiten gevoerd en er was een kameel. Verder heeft Jasper zich vermaakt met een luchtkasteel en geskelterd op de skelterbaan. Er was ook nog een zwembad met een glijbaan, maar daarvoor was het te koud.

Erg leuk was de dierenpresentatie. Een van de verzorgers liet een aantal dieren zien en vertelde er veel over (hagedis, babykrokodil, eigenwijze geiten die kunstjes deden). Het hoogtepunt was een witte python van ongeveer 4 meter lang, die Jasper na afloop om zijn nek mocht voor een foto. Er was ook nog een heel klimbos, maar daar zijn we niet aan toegekomen. We wilden namelijk ook nog wat zien van de omgeving.

We besloten om naar Faro te rijden en de stad te bekijken. Helaas sloeg het weer snel om en eenmaal in Faro aangekomen was het noodweer. Het regende zo hard dat we het niet zagen zagen zitten om uit de auto te stappen. We zijn toen maar terug gereden naar ons appartement, waar we nog net even konden zwemmen voor het avondeten. We zijn weer lekker bij ons appartement a la carte gaan eten. Heerlijk.

Donderdag 24 oktober 2013

Vandaag zijn we eerst naar Lagos gereden, waar we een mooie stadswandeling hebben gemaakt. Daar hebben we een bezoekje gebracht aan de grote vismarkt. Vervolgens hebben we een stadswandeling gemaakt langs onder andere Muralha de Cidade (de vestingmuren van de stad) en het fort Ponta da Bandeira. Nadat we nog even op het strand hadden gewandeld en een vreemd uitziende rotsformatie op het strand hadden bekeken, gingen we terug naar de auto. Tot onze verbazing hadden we een parkeerboete gekregen, net als alle andere auto’s die dachten dat er in die straat geparkeerd mocht worden. Balen!

Nadat we de boete betaald hadden, zijn we doorgereden naar Carvoeiro. We kenden dit plaatsje van de vakantiefoto’s van Rob en Wil. Al snel had Dave een mooi plekje gevonden in het zand om mooie foto’s te maken. Terwijl hij vol geconcentreerd bezig was met het maken van een foto, kwam daar ineens een golf en had Dave een natte voet en broek.

Aan het eind van de dag hebben we nog een deel van Albufeira bekeken en zijn we nog even naar het strand geweest voordat we lekker gingen eten in het centrum.

Vrijdag 25 oktober 2013

Ook vandaag begon de dag weer met regen. We zijn toen maar gaan zwemmen in het binnenzwembad. We zijn nu toch wel erg blij dat we een accommodatie met een binnenzwembad geboekt hebben.

Rond 15:00 uur werd het eindelijk droog. Precies op tijd om nog van de zon te kunnen genieten op een terras in het centrum van Albufeira. ‘s Avonds hebben we heerlijk gegeten in Esplanada do Tunel, waar we een prachtig uitzicht hadden over het strand en de zee. Even dachten we dat we teveel wijn hadden gedronken, maar we zagen echt dolfijnen springen. Prachtig om te zien.

Als afsluiting van de vakantie hebben we gezellig een (kinder)cocktail gedronken in het centrum. Het koelde ‘s avonds behoorlijk af, dus we waren erg blij met de dekentjes op het terras.

Zaterdag 26 oktober 2013

Helaas is onze laatste dag in Portugal al weer aangebroken. Omdat we pas aan het eind van de middag werden opgehaald, hadden we nog genoeg tijd om nog een keer door Albufeira en over het strand te wandelen. ‘s Middags hebben we met z’n allen nog een keer gezwommen.

Ons vliegtuig vertrok om 17:40 uur en rond 21:30 uur kwamen we weer aan op Rotterdam.