2016 Engeland – Londen

11 maart 2016

Samen met Pascal ben ik, om onze verjaardagen te vieren, gezellig een paar dagen naar Londen geweest. Omdat de reis door de personeelsvereniging van Pascal haar werk werd georganiseerd, vertrok de bus al vroeg vanuit Den Bosch.

Rond 11 uur waren we bij Calais voor de bootovertocht. Vlak voor de haven reden we langs de beruchte vluchtelingenkampen die we de laatste weken regelmatig op het nieuws hadden gezien. Best wel heftig om dat zo in het echt te zien.

Rond half 2 kwamen we aan in Dover en vandaar zijn we doorgereden naar Londen. Voor de bus was er geen doorkomen aan in het Londense verkeer en het duurde dan ook even voor we bij het hotel waren.

Ons hotel, het Corus hotel, zag er van buiten erg mooi uit. Ook de entree was erg chic. De kamer was eenvoudig maar netjes. Het hotel lag vlakbij Hyde Park en in de buurt van een metrostation.

Nadat we snel hadden uitgepakt, zijn we snel de stad in gegaan. We hebben wat leuke winkeltjes bekeken rondom Covent Garden. Het is maar goed dat Kirsten niet mee is, want die hadden we echt niet meer weg gekregen bij de prinsessenjurken in de Disneystore. ‘s Avonds hebben we een heerlijke pizza gegeten met onze neef Mark die in Londen woont. Hij heeft ons ook nog meegenomen naar een leuke pub en heeft ons een stukje Londen by Night laten zien. Het was een erg gezellige avond.

12 maart 2016

De dag begon goed met een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Daarna zijn we weer de stad in gegaan. We zijn hele leuke winkels tegen gekomen. We hebben onze ogen uitgekeken in de Disney Store. Wat een geweldige winkel is dat. Ons hoofddoel voor vandaag was de chocoladewinkel Choccywoccydoodah, bekend van tv. Helaas hadden we het verkeerde adres van internet, dus na lang zoeken bij Regent Street hadden we nog steeds niets gevonden. De winkel bleek verhuisd te zijn naar een ander deel van Londen. Gelukkig vonden we wel een Starbucks dus hebben we onszelf daar maar verwend.

Aan het eind van de dag kwamen we bij de speelgoedwinkel Hamleys. Wat een enorme winkel was dat en wat was daar veel te zien en te doen. Er waren allerlei demonstraties met speelgoed. Erg leuk. Voor Kirsten hebben we een ‘build a bear’ beer uitgekozen en laten vullen. We mochten hierbij zelf meehelpen. We hebben er voor de beer een paar setjes kleding bijgekocht zoals een Else prinsessenjurk. Wat zal ze blij zijn!

Later zijn we nog naar Piccadilly Circus geweest. We vonden dat we daar wel een forto van moesten maken als we in Londen waren.

We hebben ook een bezoekje gebracht aan M&M’s World. Echt bijzonder dat er zo’n grote winkel met zoveel merchandising is voor een zo’n snoepje. Wat een drukte was het in die winkel. Natuurlijk hebben we voor de thuisblijvers een lekker zakje M&M’s meegenomen.

‘s Middags zijn we met de metro naar Camden Market geweest. Het was gezellig druk bij deze overdekte markt en je kunt daar een behoorlijke tijd vermaken.

Toen we ‘s avonds op zoek gingen naar een leuk restaurantje, kwam we uit bij Jamie Oliver’s Diner. We hebben hier heerlijk gegeten voor een leuk prijsje. Vooral de zelfgemaakte nachos waren heerlijk.

13 maart 2016

Het is alweer de laatste dag in Londen. We zijn de dag begonnen met een wandeling door Hyde Park. Wat heerlijk rustig was het daar en wat mooi.

Daarna zijn we lekker toeristisch gaan doen en hebben gekeken naar de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace.

Dat was een leuke afsluiter van dit gezellige Londen weekend. ‘s Avonds zijn we met de bus weer teruggegaan naar Nederland. We hebben het erg leuk gehad en veel van Londen gezien.