2016 Spanje – Tenerife (Costa Adeje)

Zondag 10 juli: de heenreis

Op zondag 10 juli 2016 ging om 01:45 uur de wekker. We werden om 02:45 uur opgehaald door opa Rob, die ons naar Schiphol bracht. Het was daar heel erg druk.

We vertrokken om 06:15 uur met Transavia en in ongeveer 4,5 uur zijn we naar zuid Tenerife gevlogen. Na een korte transfer vanaf de luchthaven, waren we om 11:30 uur op onze plaats van bestemming, Costa Adeje. Jasper mocht nog even in de cockpit van het vliegtuig kijken en was dolgelukkig.

Na het inchecken zijn we eerst een hapje gaan eten bij het zwembad en om 14:15 uur kregen we de sleutel van ons appartement. Omdat we allemaal behoorlijk moe waren hebben we eerst geslapen, al waren de kinderen het daar niet helemaal mee eens. Vervolgens zijn we met z’n allen het zwembad in gedoken en kon onze vakantie echt beginnen.

We verbleven in  aparthotel El Duque in Costa Adeje. El Duque is een gezellig uitziend complex wat beschikt over 2 zwembaden. Het ligt ongeveer 500 meter van het strand.

We hadden een tweekamer appartement op basis van All-Inclusief verzorging. Zeker voor Jasper was dit genieten. Als hij met zijn vriendjes aan het spelen was, kon hij drinken halen wanneer hij dat maar wilde. Het eten was in buffetvorm en er was voldoende variatie en het aanbod was lekker. We hebben alle dagen goed gegeten. Vooral het toetjesbuffet was een succes.

Twee keer per dag konden de kinderen spelen of knutselen in de animatietent, welke werd gerund door twee stagiaires. Gelukkig vermaakten Jasper en Kirsten zichzelf daar goed, want de 2 stagiaires waren wat passief.

Iedere avond werd er door een Spaanse vrouw een erg leuke minidisco georganiseerd, en daarna waren er vaak nog shows.

Als we een vakantie uitzoeken vinden we het belangrijk dat er voor Jasper en Kirsten in ieder geval een zwembad is en dat we er een paar dagen op uit kunnen trekken met een auto om zo wat van het eiland te zien. Al de eerste dag merkten we dit keer dat we voor de kids eigenlijk helemaal niet weg hoefden van de accommodatie. Jasper had een paar vriendjes en Kirsten vermaakte zich prima in het zwembad. Toch hebben we 3 dagen een auto gehuurd om wat van de omgeving te zien.

Maandag 11 juli

In de ochtend zijn we de buurt gaan verkennen met een wandeling over de boulevard van Costa Adeje. Na de lunch in het hotel zijn we het zwembad ingedoken en er de rest van de dag niet meer uitgekomen. Het zwembadwater was erg aangenaam. Jasper en Kirsten zijn erg druk geweest met hun opblaas krokodillen en de duikbrillen die we van huis hadden meegenomen.

Aan het eind van de middag kwamen er mensen van een duikschool in het zwembad om het duiken te promoten. Mensen die dat leuk vonden mochten een heel klein rondje in het zwembad. Natuurlijk stond Jasper vooraan om ook een duikje te maken. Hij probeerde de duikers duidelijk te maken dat hij een Seal Team brevet had, maar dat snapten ze niet. Hij werkt dan ook heel stevig vastgehouden, maar dat mocht de pret niet drukken. Jasper kan nu in ieder geval zeggen dat hij zijn eerste duik in het buitenland heeft gemaakt.

In de avond zijn Jasper en Kirsten naar de minidisco geweest. Kirsten vond de mevrouw met de rode neus die de disco organiseerde wel erg spannend… Daarna was er nog een goochelaar. Met een lekkere cocktail erbij is alles leuk op zijn avond.

Dinsdag 12 juli

Na ontbijt zijn we met bus naar Playa de las Americas gegaan. Jasper keek er erg naar uit om naar het Hard Rock Café te gaan. Gelukkig hadden we die al snel gevonden. Natuurlijk wilde Jasper als gitarist op de foto met de enorme gitaar die buiten stond. Omdat het Hard Rock Café nog gesloten was, zijn we lekker een stuk gaan lopen over de boulevard van Playa de las Americas. We kwamen nog bij een accommodatie waar Dave in het verleden met zijn ouders was geweest.

Daarna kwam een van Jasper z’n vakantiewensen uit, Cola drinken in het Hard Rock Café . Toen we binnen kwamen hing aan een muur een elektrische gitaar die wel heel veel op die van Jasper leek, de Fender Stratocaster van Paul Rodgers die speelde in Bad Company. Natuurlijk moest die ook even op de foto. Jasper heeft op z’n gemak alle gitaren bekeken die er hingen en heeft een heel gaaf shirt voor zichzelf gekocht.

Na de lunch zijn we weer lekker gaan zwemmen. Jasper heeft een vriendje gevonden waar hij tot 22:00 uur mee aan het spelen is geweest. Wel fijn voor hem dat hij nu al bijna 9 jaar is en niet meer de hele tijd bij ons hoeft te blijven. Dave is ‘s avonds op pad gegaan om wat mooie foto’s te maken.

Woensdag  13 juli

We hebben vandaag een lui dagje gehad. We zijn een dagje op de accommodatie gebleven. Jasper heeft leuk met zijn vriendje Julian gespeeld. Verder hebben we gezwommen, gegeten en heerlijk gelegen op een strandbedje naast het zwembad.

Net als de voorgaande dagen hadden we prachtig zonnig weer.

Donderdag 14 juli

Vandaag hebben we voor drie dagen een auto gehuurd. Ons eerste uitstapje ging naar Santa Cruz, de hoofdstad van Tenerife. Toen we uit de parkeergarage kwamen, liepen we tegen de Alameda del Duque de Santa Elena. Het is een replica van het voorportaal van de Alameda, een park wat in 1787 werd gebouwd. Het park is er niet meer. Op een deel van de grond is nu het vernieuwde Plaza de España gebouwd.

Kijkend door de bogen van de Alameda keken we uit op de Plaza de España, het grootste plein van de stad. Dit plein vonden we heel bijzonder door het kunstmatig meer, een grote waterpartij met een witte granieten vloer. Dit is niet iets wat we verwacht hadden in een grote stad.

Natuurlijk hebben we even een stop gemaakt bij MacDonalds , het uitstapje voor de kids.

Als laatste hebben we een bezoekje gebracht aan de Mercado de Nuestra Señora de Africa, een kleine open lucht markt met groenten en fruit, verse vis, maar ook sieraden etc. Eerlijk gezegd vonden we de toegangspoort het mooiste van de hele markt. Kirsten was blij dat er een klein speeltuintje was.

Toen we terug liepen naar de auto kwamen een groot stenen masker tegen bij het Teatro Guimerç, het oudste theater op de Canarische Eilanden.

In Canelaria, een oud vissersdorp op ongeveer 20 km van Santa Cruz, zagen we de mooie Basílica de Nuestra Señora de la Candelaria met aan de rand van het plein bronzen standbeelden van de negen Guanche-koningen van Tenerife.

Vrijdag 15 juli

Vandaag zijn we naar de El Teide geweest. Dit is een slapende vulkaan en tevens de hoogste berg van Tenerife. We zijn de vulkaan zelf niet op geweest, maar de lavavlaktes onderaan de vulkaan waren prachtig. Het is een bijzonder gezicht al die vreemde formaties van lavagesteente met af en toe een verdwaald bosje gras.

Aan het eind van de dag zijn we nog even gestopt bij Stone Pebble Beach in Costa Adeje. Hier was een strandje met kiezels waar de kinderen prachtige kunstwerken van gestapelde stenen hebben gemaakt.

Zaterdag 16 juli

De kinderen hebben erg uitgekeken naar vandaag. We zijn naar Loro Parque geweest. Dat was nog best een rit vanaf onze accommodatie, ruim een uur. Van oorsprong is Loro Parque een papegaaienpark, maar tegenwoordig is er veel meer te zien. Zo was er zelfs een dolfijnen-, zeeleeuwen en orca-show. Het Dolfinarium is er niets bij. Het park is heel mooi aangelegd en doordat er veel beplanting is loop je het grootste deel lekker in de schaduw. Het hoogtepunt van de dag was de orca die Mascha en Jasper nat spetterde nadat hij een bommetje in het bassin maakte.

Zondag 17 juli t/m dinsdag 19 juli

We hebben een paar dagen heerlijk rondgehangen bij de accommodatie. De kids hebben zichzelf lekker vermaakt in het ballenbad bij de kidsclub en de rest van de dag hebben we gezwommen. Dat was erg prettig na 3 dagen met de auto rondtoeren. Kirsten heeft ook weer een beetje bij kunnen slapen. Ook zijn we een ochtend naar het strand geweest, op loopafstand van onze accommodatie. Het water daar was best koud. Op de boulevard hebben we een pub gevonden waar ze heerlijke sangria hadden. Dat was genieten.

Woensdag 20 juli

Vandaag zijn we naar Siam Park geweest, het bekende waterpretpark op Tenerife. Voor zowel Jasper als Kirsten waren er erg leuke glijbanen en ander waterpret.

Mascha had als wens om van de mega snelle glijbaan, Tower of Power, te gaan. Dit is een 28 meter hoge glijbaan waar je naar beneden glijdt en onderin door een transparant aquarium met vissen, haaien en roggen gaat. Ze moest slechts 1 uur in de rij staan voordat ze boven was. Boven was het best wel even slikken. Dat was hoog! Gelukkig kreeg iedereen een duwtje als je met je armen en benen over elkaar heen lag. Het glijden ging zo snel dat ze de haaien niet eens gezien heeft.

Donderdag 21 juli t/m zaterdag 23 juli

De laatste dagen hebben we voornamelijk bij het zwembad doorgebracht en in de omgeving van de accommodatie. Wat heerlijk dat we 2 waterratten mee hebben. Ze komen alleen maar uit het zwembad om te eten en drinken, of als wij even klaar zijn met het zwembad. Jasper had veel plezier met zijn vakantievriendjes en Kirsten bleef maar vissen zoeken in het zwembad met haar snorkel.

Zondag 24 juli

Helaas. Onze vakantie zit er weer op. Na een goed terugvlucht werden we op Schiphol opgewacht door opa Jan en opa Pat.

Gedurende de gehele vakantie hebben we prachtig weer gehad met volop zon. Doordat er een heerlijk windje waaide hadden we geen last van de temperatuur en konden we alles doen wat we wilden.

We kunnen terugkijken op een heerlijke vakantie op Tenerife, die zeker voor herhaling vatbaar is. Het weer was prachtig, de accommodatie geheel naar wens en de sfeer was erg goed. We hebben genoten en geen kind aan de kids gehad.