Dag 14: Saint George – Bryce Canyon – Page

Dinsdag 6 augustus 2019

  • Ons hotel in Page: Travelodge by Wyndham Page
  • Reisafstand: 324,8 mijl
  • Weer: in Bryce 19-24°C bewolkt met een beetje regen, in Page 34°C bewolkt

Vanmorgen hadden we het meest uitgebreide ontbijt tot nu toe. Er waren weer verschillende cereals, verse wafels, vruchtjes uit blik, scrambled egg met bacon, worstjes en aardappelblokjes, muffins, yoghurt etc.

Nadat we uitgecheckt hadden reden we nog even langs de Walmart om alvast een lekkere lunch te halen en om onze koelbox bij te vullen. Rond 08:00 uur reden we weg. Ons reisdoel voor vandaag was Bryce Canyon National Park, ruim 2 uur rijden. Als we de foto’s mogen geloven die we gezien hebben, is ook dit weer een prachtig park.

Net zoals bij alle Nationale Parken die we tot nu toe bezocht hadden, was het enige oponthoud bij de wegwerkzaamheden vlakbij het park. Verder was het weer erg rustig op de weg en konden we lekker doorrijden.

Onderweg zijn we kort gestopt bij Red Canyon. Net als alle andere toeristen hebben we een foto gemaakt bij de twee tunneltjes door de rode rotsen.

Vlak voor Bryce Canyon, recht tegenover Ruby’s Inn, kwamen we een speciaal voor toeristen nagebouwd Western straatje tegen. Er is hier een jail en een paar souvenirwinkeltjes in western-style. Leuk voor een fotostop.

Na meerdere fotoshop onderweg (wat is de natuur hier toch mooi), stonden we rond 10:45 voor de ingang van Bryce Canyon. Ook hier was onze National Parken Pass weer geldig. Er was geen rij bij de entree, dus we konden zo doorrijden. Bij aankomst in Bryce Canyon was het 24°C op 8000 foot hoogte. Dat was een groot verschil met de ruim 40°C van de vorige dagen. We zagen veel bewolking aankomen. We zijn snel bij het eerste uitzichtpunt gestopt dat we tegenkwamen, zodat we in ieder geval een paar foto’s met wat zon zouden hebben.

Dwars door Bryce Canyon ligt een lange weg met vele mooie uitzichtpunten waar je even kunt stoppen. We hadden meerdere keren de tip gelezen om in Bryce Canyon eerst naar het laatste uitzichtpunt te rijden en van daaruit via de verschillende uitzichtpunten terug te rijden. De meeste uitzichtpunten zijn namelijk aan de linkerkant van de weg. Het is dan ook veiliger om de uitzichtpunten op de terugweg te bezoeken.

We zijn bij verschillende uitzichtpunten gestopt, waardoor we verschillende stukken van het park hebben kunnen zien. Het ene uitzichtpunt bleek nog indrukwekkender dan het andere. Zo ver als we konden kijken zagen we hoodoos. Hoodoos zijn de voor Bryce zo kenmerkende smalle oranje rotspilaren. Ook hier hebben Dave en Jasper weer heel veel foto’s gemaakt.

Bij Sunrise Point hebben we een mooie wandeling gemaakt, de Queens Garden Trail. We zijn afgedaald in de canyon om tussen de hoodoos te lopen. Wow, wat is het hier mooi. Hier kun je wel uren rondlopen… Ineens sloeg het weer om. We hoorden het onweren en het begon te regenen. We zijn snel naar de auto terug gegaan. Gelukkig werd het weer snel droog.

Omdat het nog steeds flink bewolkt was, zijn we eerst naar het Visitor Center gegaan voor het Junior Ranger Programma. De kids moesten in het museum allerlei informatie zoeken over het ontstaan van Bryce Canyon. Toch wel bijzonder dat er door erosie zoiets moois kan ontstaan. Na het afronden van het programma heeft Kirsten voor het eerst heel zachtjes, maar helemaal zelf, in het ‘Engels’ de eed afgelegd. Wat was dat spannend.

Bryce Point bleek een van de plekken te zijn met een uitzicht dat we al op vele foto’s hadden gezien. We hadden hier een prachtig uitzicht op het amfitheater van Bryce Canyon.
Ook bij Inspiration Point hadden we een mooi uitzicht op het amfitheater. het is moeilijk om te zeggen waar het uitzicht nou het mooiste is.

We sloten onze rit door Bryce Canyon af bij Sunset Point. Voor de laatste keer bekeken we het prachtige amfitheater.

Omdat we nog bijna 3 uur moesten rijden naar ons hotel, hebben we maar niet gewacht op de zonsondergang. Op de terugweg reden we opnieuw langs Red Canyon.

Vlakbij Lake Powell gingen we staatsgrens over naar Arizona en was het ineens weer een uur vroeger.

Rond 18:15 uur kwamen we aan bij ons hotel. We hadden voor een hotel in Page gekozen. In de omgeving zijn maar weinig andere plaatsen om te overnachten. We hadden niet zoveel zin om erg lang heen en weer te moeten rijden om alle bezienswaardigheden in de regio te kunnen bekijken.

Het hotel was niet heel modern en zeker de badkamer was duidelijk toe aan een opknapbeurt, maar dat mocht de pret niet drukken.

De kids zijn snel lekker het zwembad ingedoken voor wat verfrissing. Daarna zijn we vlakbij het hotel gaan eten bij Dam Bar en Grille. We hadden daar 2 enorme pizza’s. Op de menukaart stond dat ze 16 inch zouden zijn maar ze waren nog groter. Ze waren goed gevuld en smaakten heerlijk.

Het was geen straf dat de zon hier al vroeg onder gaat, want zo’n roadtrip is best vermoeiend.

Lees verder: Reisverslag dag 15: Page – Lower Antelope Canyon – Horseshoe Bend – Monument Valley