Dag 16: Monument Valley – Flagstaff

Donderdag 8 augustus 2019

  • Ons hotel in Flagstaff: Green Tree Inn Flagstaff
  • Reisafstand: 227 mijl
  • Weer: in Monument Valley 28°C en zonnig, Flagstaff 30°C en zonnig.

Vanmorgen hadden de mannen de wekker gezet om 04:50 uur. Ze leken wel gek, maar ze wilden erg graag de zon zien opkomen op deze speciale plek. Het was gelukkig echt de moeite waard.

Toen ze terugkwamen hebben we op ons gemak ontbeten op onze veranda. Dat was nog eens genieten. Het was nog wat bewolkt, maar al snel werd de lucht steeds blauwer.

Rond 09:15 waren we klaar om Monument Valley te gaan verkennen. Monument Valley is wel een heel apart iets. Als je om je heen kijkt zie je een enorme lege, kale vlakte met meerdere hoge rode rotsen (mesa’s) in vreemde vormen.

Monument Valley is meerdere keren het decor geweest van bekende films zoals Forrest Gump, National Lampoons Vacation. Back to the Future III, Once Upon a Time in the West. Aan het einde van de US-163 is het zogenaamde ‘Forrest Gump Point’ (milemarker 13) te vinden. Dit is de plek waar Forrest Gump (Tom Hanks) in de film stopte met rennen.

Natuurlijk moesten we hier eerst even stoppen om om een foto te maken van Monument Valley. We hoefden niet bang te zijn dat we er voorbij zouden rijden, want er stonden meerdere toeristen midden op de weg voor DE foto. Wat is het toch geweldig om toerist te zijn. Dan doe je dingen die je thuis nooit zou doen.

Omdat Monument Valley eigendom is van de Navajo Indianen, is hier onze Nationale Parken Pass niet geldig. We moesten betalen om naar binnen te mogen. Dave had gisteren toen hij de zonsondergang ging fotograferen, al direct betaald voor 3 dagen toegang. We reden eerst naar het Visitor Center. Hiervandaan hadden we een prachtig uitzicht.

Vervolgens reden we de Valley Drive. Dit is een rondrit van 17 mijl door Monument Valley. De ‘monumenten’ waar je onderweg langs komt, hebben elk een eigen naam. De verschillende rotspartijen zijn goed aangegeven met naambordjes. Het begin van de Valley Drive ging bergafwaarts en er zaten aardig wat kuilen in de weg. We werden flink door elkaar geschut. We hebben maar voorzichtig gereden, want van het verhuurbedrijf mogen we met de auto niet op een onverharde weg komen. Gelukkig kon de auto wel tegen een stootje. Als snel zien we de eerste ‘monumenten’ van Monument Valley: West en East Mitten, Merrick Butte, Three Sisters, Elephant Butte (was nog best even zoeken), Totempole en nog veel meer.

Toen we uitgehobbeld waren, hebben de kids bij het Visitor Center een mooi magneetje voor hun verzameling gekocht als herinnering aan Monument Valley. We wierpen nog een laatste blik op Monument Valley en vertrokken toen richting Flagstaff.

De accommodatie in Flagstaff zag er netjes uit. Zoals bij alle accommodaties met zwembad, lagen de kids al in het water voordat we het wisten. ‘s Avonds hebben we gegeten bij Wendy’s, een fastfoodketen.

Lees verder: Reisverslag dag 17: Flagstaff – Grand Canyon – Cottonwood