Dag 20: Yucca Valley – Pioneertown – Victorville – Los Angeles

Maandag 12 augustus 2019

  • Ons hotel in Los Angeles: Dunes Inn Sunset
  • Reisafstand: 215,5 mijl
  • Weer: in Yucca Valley 33°C en zonnig, in Los Angeles 26°C en zonnig.

Vandaag gaan we alweer naar onze laatste bestemming van onze roadtrip, Los Angeles. Wat gaat dat snel.

Ons verblijf in Los Angeles hebben we in drie stukken verdeeld. De eerste 2 nachten verblijven we in Hollywood. We willen een bezoek brengen aan Hollywood en Beverly Hills. Daarna blijven we 2 nachten in Anaheim voor ons bezoek aan Disneyland. We eindigen in de buurt van Santa Monica. Hier vandaan willen we de stranden gaan bezoeken.

Het ontbijt vanmorgen deed ons denken aan het ontbijt dat we hadden in San Francisco, maar dan met een extraatje. Er lagen dezelfde voorverpakte zoete broodjes op het buffet. Gelukkig kon je ook een gekookt eitje pakken, een broodje roosteren en waren er yoghurtjes.

Om 08:45 uur zijn we vertrokken naar het Joshua Tree Visitor Center. Gisteren hebben de kids hun opdrachten gedaan uit het Junior Ranger boekje, maar het was toen wat te laat om het door een Ranger te laten beoordelen. Vanmorgen was daar alle tijd voor en ons hotel was toch in de buurt.

Ook hier nam de Ranger weer echt de tijd om met de kids in gesprek te gaan over wat ze gezien en geleerd hadden in Joshua Tree. Toen Jasper vertelde over de botjes die hij had gezien die een uil uitgespuugd had, pakte de Ranger er gelijk foto’s bij en gaf nog wat extra uitleg. Vandaag was het de laatste keer dat de kids Junior Ranger werden. Kirsten durfde nu al helemaal zelf tegelijk met Jasper de eed af te leggen in het Engels, als de Ranger maar 2 woorden na elkaar zegt. Anders wordt het iets te moeilijk. De andere keren kregen ze een houten badge. Dit keer kregen ze er er  van plastic, een ‘gouden’. Wat wil je nog meer?

We zijn een klein stukje doorgereden naar Pioneertown. Dit was een oude Hollywood filmset uit 1946, welke het decor is geweest voor meer dan 50 Westerns. Je vindt er een paar winkeltjes, een bar, een gevangenis en een bank. Er is zelfs een hotel. Verder bleek het niets meer dan een stoffig straatje waar nog 6 andere toeristen rondliepen. Het was wel leuk voor een korte stop.

We hadden nog een stop gepland voordat we door zouden rijden naar Los Angeles. In Victorville gingen we op zoek naar de Airplane Graveyard. We hadden al snel de Apple Valley Airport gevonden, maar zagen daar tot onze grote verbazing helemaal geen vliegtuigen staan. Dave is het binnen gaan navragen. Er bleek 25 minuten verder nog een vliegveld te zijn (Southern California Logistic Airport) en de vrouw dacht dat daar wel een paar oude vliegtuigen zouden zijn.

We hebben onszelf eerst even verwend met een heerlijke koffie/frapuchino bij Starbucks en een heerlijke salade van de Target.

Bij het Airplane Graveyard konden we heel dichtbij de vliegtuigen komen. Er stonden heel veel Boeing 737-900 Max toestellen van Southwest Airlines, die voorlopig niet meer mogen vliegen door de problemen met dit type toestel. Verder zagen we veel toestellen van FedEx, een 747 van British Airways en de mannen hebben zelfs een toestel van Martinair gespot. Het is hier veel groter dan de graveyard in de Mojave-woestijn waar we eerder deze vakantie waren.

Na Victorville werd het ineens heel druk op de weg. Dat was wel even raar na al die ‘alleen op de wereld’ ritjes door de woestijn.
Terwijl we tussen de bergen door reden, veranderde de mooie blauwe lucht langzaamaan in een grauwe smog-lucht toen we de voorsteden van Los Angeles naderden. Ineens zagen we door de mist de eerste wolkenkrabbers verschijnen. 25 mijl voor onze eindbestemming stonden we ineens in de file. We hebben erg lang over dit laatste stuk gedaan. Het was leuk toen we in de bergen in eens het Hollywood-sign zagen.

Om 15:15 uur kwamen we aan bij ons hotel. Ons hotel is gelegen aan de Sunset Boulevard in Hollywood. Onze kamer was precies wat we ervan verwacht hadden. Er zit geen ontbijt bij, maar we vinden morgen vast iets lekkers. We hebben een ‘prachtig’ uitzicht. Toen we de shutters open deden, bleek dat we uitzicht hadden op een muur die 1 meter van ons raam verwijderd was. We hebben de shutters maar weer snel dicht gedaan.

Nadat we hadden uitgepakt, hebben we een rondje gereden door Hollywood om de buurt te verkennen. Natuurlijk hebben we de eerste foto’s gemaakt van de Hollywood letters, maar daar komen we morgen nog dichterbij.

Rond 18:00 uur zijn we naar Universal City Walk geweest, naast de Universal Studio’s. Hier vind je verschillende winkeltjes en restaurantjes. Ook is hier een Hard Rock Café. ‘s Avonds was het hier erg mooi verlicht. We hebben gegeten bij KFC met een mooi uitzicht naar beneden op de verlichte City Walk. Bij de Universal Studio Store waren heel veel leuke Harry Potter spulletjes te vinden en Kirsten heeft haar nieuwe beste vriendin gekocht, de knuffel Poppy uit Trolls. Helemaal blij.

Lees verder: Reisverslag dag 21: Los Angeles