Dag 6: Gilroy – Monterey – Carmel-by-the-Sea – Bixby Creek Bridge – Sonora

Maandag 29 juli 2019

  • Ons hotel in Sonora: Heritage Inn
  • Reistijd/-afstand: 260,0 mijl
  • Weer: Monterey 16°C en bewolkt, Sonora 38°C en zonnig

We hebben vannacht heerlijk geslapen in lekkere bedden en een stille kamer. De dag begon goed met een lekker continentaal ontbijt met verse wafels, verschillende soorten cereals, toast en yoghurt.

Vandaag wilden we wat leuke plaatsen in de buurt gaan bekijken en aan het eind van de dag doorrijden naar Sonora. Nadat we onze koelbox gevuld hadden met ijsklontjes uit de ijsmachine en de achterbak weer volgeladen hadden met onze koffers, zijn we om 9:00 uur vertrokken naar Monterey. Toen we wegreden uit Gilroy was het flink bewolkt.

In Monterey aangekomen, bleek het best moeilijk te zijn om een parkeerplek te vinden waar je niet alleen voor een hele dag parkeren kon betalen. Uiteindelijk hebben we er toch een gevonden waar je ook per uur mocht betalen. Het was best fris in Monterey. We waren blij dag we truien/jassen mee hadden, want die hadden we nu echt nodig. Het was slechts 16°C.

Toen we naar de zee liepen, zagen we al direct een paar dolfijnen uit het water springen. Wat een leuk welkom. Even later zag Kirsten haar eerste eekhoorn. Dolblij was ze. Daarna zagen we ook nog een zee-otter. Erg leuk allemaal. We hoopten natuurlijk ook nog een walvis te zien, maar die hebben we niet gevonden.

We zijn doorgewandeld naar Cannery Row. Dit is een gezellig winkelstraatje met leuke winkeltjes en restaurantjes, waaronder het bekende Bubba Gump uit de film Forrest Gump.

Vanuit Monterey reden we naar het dorpje Carmel-by-the-Sea. Carmel lijkt wel een plaatsje uit een sprookjesboek, door de bijzondere huisjes die hier te vinden zijn. We kwamen een heerlijke etalage tegen waar we gewoon niet voorbij konden lopen. Bij Carmel Bakery verkopen ze heerlijke zelfgemaakte lekkernijen, zoals koekjes, pretzels, muffins etc. Gelukkig was het net lunchtijd…
Een leuk weetje: acteur Clint Eastwood is burgemeester van Carmel-by-the-Sea geweest.

Over de legendarische Highway One langs de kust, zijn we verder gereden naar de Bixby Creek Bridge. Deze brug is bekend omdat hij veel wordt gebruikt in brochures om de Highway 1 te promoten.

Onderweg zijn we een paar keer gestopt bij uitzichtpunten om foto’s te maken. Vlak bij de brug was er ineens zeer langzaam rijdend verkeer door wegwerkzaamheden. Wat een pech. Toen we uiteindelijk de brug over waren, hebben we een paar mooie uitzichtfoto’s gemaakt en zijn toen omgekeerd en weer terug naar Carmel gereden. Daarna hadden we een flinke rit voor de boeg naar Sonora, ruim 3 1/2 uur als we geen files hebben.

Toen we meer het binnenland inreden liep de temperatuur eindelijk op en veranderde het mooie groene landschap in bruine, dorre heuvels. Onderweg zijn we gestopt bij een Mcdonalds in een Walmart waar we gegeten hebben en boodschappen hebben gedaan.

Om 19:30 uur kwamen we dan eindelijk aan in ons hotel in Sonora. In Sonora was de temperatuur flink wat hoger dan vanmorgen in Gilroy. Het was ondertussen 38°C geworden.

Onze kamer zag er prima uit. Ook dit hotel heeft een buitenzwembad. Op loopafstand zijn er restaurants en winkeltjes. Volgens de recensies op booking.com moesten we ons van het ontbijt niet teveel voorstellen (toastjes met jam), maar met al die winkeltjes in de buurt zal dat best wel goed komen. We merken het morgen ochtend wel.

We zijn op tijd gaan slapen, want morgen willen we op tijd naar Yosemite National Park.

Lees verder: Reisverslag dag 7: Sonora – Yosemite National Park – Sonora