Dag 11. Brighton – Waterworld, Federal Heights

Dinsdag 19 juli 2022

  • Ons hotel in Brighton: Best Western Brighton Inn
  • Reisafstand: Brighton – Waterworld, Federal Heights – Brighton 37 mijl/60 km
  • Weer: 37°C, zonnig/eind van de middag enorme regenbui onweer

De kids hebben vanmorgen weinig geduld om te ontbijten. Ze willen zo snel mogelijk op pad. Vandaag gaan we naar Waterworld in Federal Heights, zo’n 28 km van ons hotel. Dit park vol met waterglijbanen en zwembaden heeft meer dan 50 attracties.

We zijn er al iets nadat het park is open gegaan. Als snel hebben we een ronde tafel met parasol gevonden, waar we onze spullen neer kunnen zetten in de schaduw. Voor een dollar huren we een locker voor de waardevolle spullen. Wat ideaal is bij dit waterpark, is dat we onze koelbox gevuld met drinken en een lekkere lunch mee mogen nemen het park in. Met dit warme weer is het drinken niet aan te slepen. 

We denken zelf lekker rustig te beginnen met een rondje in de Lazy River, drijven op een opblaasband, maar de kids denken daar anders over. We halen beneden een 4-persoonsband en gaan daarmee met een flinke snelheid van de Ragin’ Colorado River die ons alle kanten op laat stuiteren. Pffff, kleine kinderen zijn snel groot geworden…. Daarna volgen nog een paar van dit soort attracties. Bij de spectaculaire attracties staat wel een flinke rij. De langste rij van een uur staat bij de Mile High Flyer. Dit is het meest te vergelijken met een water-achtbaan. Wat een ding is dat. Het wachten was echt de moeite waard. 

Rond 4 uur wordt er omgeroepen dat er onweer is geregistreerd in de buurt van het park. Iedereen moet dus het water uit en beschutting zoeken. Na een half uur mogen we weer het water in, maar dat is van korte duur. We horen onweer, dus we gaan snel het water uit. Het begint ook flink te regenen. het is wel erg grappig om te zien dat mensen die de hele dag in het water hebben gelegen, ineens bang zijn om nat te worden van de regen. We lopen naar de auto. Het park zou toch al om 5 uur sluiten. Ineens gaat het echt los. De straten staan blank van de stortbui.

Als we weer wat zicht hebben rijden we weer terug naar ons hotel in Brighton. Daar is het weer gelukkig al een stuk beter. We zijn best gaar van zo’n dag waterpark, dus kiezen we voor een magnetronmaaltijd in het hotel.

We hebben een heerlijke dag gehad en door al het water hebben we niets gemerkt van de hitte hier. Een ideale dagbesteding dus.

Lees verder: Reisverslag dag 12: Brighton – Denver