Dag 12. Brighton – Denver

Woensdag 20 juli 2022

  • Ons hotel in Brighton: Best Western Brighton Inn
  • Reisafstand: Brighton – Denver Downtown – Brighton 46 mijl/74 km
  • Weer: 39°C, zonnig

Denver

We nemen lekker de tijd voor het ontbijt. Vandaag staat er geen lange autorit of bezoek aan een Nationaal Park op het programma, maar brengen we een bezoek aan Denver. Vanaf ons hotel in Brighton is het een klein half uurtje rijden naar Denver. We hebben een paar dingen die we graag willen zien in Denver, maar we hebben niet echt een planning gemaakt. Jasper wil graag naar het Hard Rock Café, we willen naar Lower Downtown (de leukste wijk van Denver met restaurantjes, winkeltjes en historische gebouwen) en naar ‘Mile High Step’ bij het State Capitol.

In Denver aangekomen vinden we al snel een parkeergarage in de buurt van het State Capitol en 16th Street Mall, de winkelstraat in Denver.

Zodra we de winkelstraat uitlopen, komen we bij het mooie John H.P. Voorhies Memorial, de toegangspoort tot het Civic Center Park. We brengen eerst een bezoek aan het Colorado State Capitol. Denver, de ‘Mile High City’ ligt op één mijl boven de zeespiegel. Het is niet precies 1 mijl, maar daar hebben ze in Denver een oplossing voor bedacht, ‘Mile High Step‘. Als je op deze beroemde traptrede voor het State Capitol gaat staan, op de 15e trede, dan sta je precies 1 mijl boven de zeespiegel. Op deze trede staat de tekst gegraveerd dat je 1 mijl boven de zeespiegel staat. Vlakbij het State Capitol staat een State Trooper geparkeerd. Hij ziet dat Kirsten erg geniet van de vele eekhoorns die er lopen. Hij roept ons en haalt uit zijn koelbox een handje nootjes die ze aan de eekhoorntjes mag voeren. Echt heel lief van die man. Het valt op dat er best wat zwervers rondlopen in Denver. Bij een kruispunt zien we zelfs meerdere tenten staan waar zwervers ‘wonen’. 

We gaan op zoek naar het Denver Art Museum. Dit moderne gebouw valt erg op tussen de oude gebouwen. We wandelen terug door het Civic Center Park voor het Colorado State Capitol. Daar zien we het Greek Theater. Recht tegenover het State Capitol staat het Denver County Courthouse, ook al zo’n prachtig gebouw. 

Vanaf het Capitol is het een klein stukje lopen naar 16th Street Mall, een lange winkelstraat. Bij de Denver Pavilions vinden we al snel het Hard Rock Café. Dat kan ook niet echt missen met de enorme gitaar aan de gevel. Nadat de Hard Rock Café shirts zijn gekocht door de verzamelaars (en dit keer ook door Kirsten) en alle gitaren van beroemdheden aan de muren zijn bekeken, drinken we wat in het Café.

We wandelen verder over 16th Street Mall. Een bekende bezienswaardigheid langs de 16th Street Mall is de D&F Tower. Dit is een replica van de Campanile van San Marco in Venetië. We hebben ondertussen trek gekregen en gaan op zoek naar lekkere broodjes. Dat blijkt nog best lastig. Wel vinden we een Cheesecake Factory. Die kennen we nog van onze vorige Amerika-reis. We genieten van onze cheesecake-lunch. Het is wel wat confronterend dat er bij iedere taart een bordje staat met daarop hoeveel calorieën een taartpunt heeft. We hebben 2 cheesecakes besteld om met z’n vieren te delen, maar nog zitten we enorm vol als de taartjes op zijn.

Na de lunch lopen we nog een klein stukje verder. 16th Street Mall eindigt in het oude deel van Denver, LoDo. Lower Downtown is de leukste wijk van Denver met restaurantjes, winkeltjes en historische gebouwen. We wandelen nog een klein stukje verder naar het Union Station. Het Union Station is het grootste en belangrijkste treinstation van Denver. Het Union Station is nog niet zolang geleden helemaal gerenoveerd en je vindt er nu leuke winkeltjes en restaurantjes.

Op de terugweg lopen we nog een rondje over Larimer Square, het oudste stuk van Denver. Ook hier vinden we winkels, bars, terrasjes en restaurants. Als we teruglopen naar de parkeergarage, zien we ineens de enorme blauwe beer die we op veel plaatjes hebben gezien. De beer gluurt naar binnen bij het Denver Convention Center. Natuurlijk moet daar ook nog een foto van gemaakt worden.

Ondertussen zijn we flink oververhit geraakt en zijn blij als we in onze auto met airco zitten. Goed afgekoeld komen we rond 4 uur terug bij het hotel. De kids duiken meteen weer het zwembad in. Ze krijgen er geen genoeg van. Uiteindelijk halen we ze zelf maar uit het water, want we willen vanavond nog een keer gaan eten bij het heerlijke Mexicaanse restaurant 3 Margaritas. Het is ons eergisteren zo goed bevallen…

Lees verder: Reisverslag dag 13: Brighton – Garden of the Gods – Mosca – Alamosa