Dag 13. Brighton – Garden of the Gods – Mosca – Alamosa

Donderdag 21 juli 2022

  • Ons hotel in Alamosa: Best Western Alamosa Inn
  • Reisafstand: Brighton – Garden of the Gods – Mosca – Alamosa 279 mijl/449 km
  • Weer: 33°C, de dag begon met zon maar al snel werd het bewolkt

Na twee relaxte dagen in Brighton/Denver is het vandaag weer tijd om verder te trekken. Onze eindbestemming vandaag is Alamosa.

We zien dat we een mail van het reisbureau hebben gekregen met het bericht dat onze terugvlucht is geannuleerd en dat we nu zijn overgezet naar een ochtendvlucht om 09:00 uur. We zouden eigenlijk pas om 21:25 uur vertrekken, dus dit betekent dat we een hele dag minder in Los Angeles zijn. Omdat we pas laat zouden vertrekken hebben we nog van alles gepland op de vertrekdag. De reden dat onze vlucht is geschrapt is omdat het op Londen Heathrow een nog grotere chaos is dan op Schiphol. Dat hebben we op de heenweg inderdaad gemerkt.

Nadat we gereageerd hebben naar het reisbureau, horen we dat er mogelijk ook op zaterdagochtend een mogelijkheid is om terug te vliegen. Beide opties zijn wel via Dallas naar Schiphol ipv. Londen Heathrow. We besluiten om vanavond even rustig te kijken wat de bijkomende kosten worden voor een extra hotelovernachting en dan een beslissing te nemen. Vrijdagochtend al vertrekken vinden we in ieder geval geen goed plan.

We genieten nog even van het heerlijke ontbijt en gaan dan op pad. Net als we weg willen rijden komt er een brandweerwagen met zwaailichten het parkeerterrein oprijden en blijft achter ons stil staan. Vlak daarna arriveren ook een ambulance en 2 politiewagens. Op het bankje tussen de ingang van het hotel en onze auto hadden we bij het inladen van de bagage wel iemand zien slapen, maar dat zijn we ondertussen wel gewend in Amerika. De receptioniste van het hotel heeft geprobeerd om de man wakker te maken, maar dat lukte niet. Ze vreesde het ergste en heeft 911 gebeld. De hulpdiensten gebruikten duidelijk iets meer geweld. Toen de duidelijk dronken man wakker was, is hij weggestuurd. Sensatie op de vroege ochtend…

Garden of the Gods

Onze eerste stop is bij Garden of the Gods. Dit park staat bekend om de oranjerode rotsformaties. Ook hier blijkt een Junior Ranger programma te zijn, dus kopen we de Junior Ranger boekjes bij het Visitor Center. In het Visitor Center maken de kinderen de opdrachten in het boekje. Als ze de eed afleggen moeten ze van de ranger beloven dat ze de komende 10 jaar al hun Halloween snoepjes aan hun moeder zullen geven. Altijd handig. Het is wel grappig dat Kirsten nu ook al meer Engels verstaat. Ze heeft het grapje van de ranger helemaal zelf verstaan en heeft grote lol. Ze krijgen dit keer geen badge (het is geen National Park), maar een mooie Junior Ranger sticker. Ook mogen ze 3 mooie steentjes uitkiezen.

Daarna rijden we een rondje door het park over de 7 mijl lange Juniper Way, een rondweg door het park. Het is eenrichtingsweg met meerdere parkeerplaatsen waar je kunt stoppen om van de natuur te genieten. De eerste parkeerplaatsen die we passeren zijn al vol. Uiteindelijk zien we bij P6 een plekje. We lopen een klein stukje door de Central Garden, het belangrijkste deel van het park. Hier vinden we de Three Graces. Dit zijn 3 smalle rotsen die naast elkaar staan. Om ons heen zien we meerdere rode rotsformaties. Er zijn meerdere bergbeklimmers actief. Leuk om te zien.

Als we weer verder rijden, zien we op het verste punt van de loop de Balanced Rock. Dat is toch wel een apart verschijnsel, zo’n enorme rots die op zo’n klein rotsblok staat zonder er af te vallen. Nadat we nog een paar foto’s hebben gemaakt rijden we weer verder. We vinden het park niet echt bijzonder, maar het is leuk om er een bezoek aan te brengen als je er toch langs rijdt.

Mosca 

We vertrekken richting Alamosa. We waren eigenlijk van plan om een tussenstop te maken bij de Airforce Academy in Colorado Springs. Op de website lazen we dat het hoogtepunt voor toeristen, de beroemde Academy Chapel, tot 2023 wegens renovatie gesloten is voor bezoekers. Pech gehad, maar gelukkig zijn er heel veel andere leuke dingen te doen langs onze route.

We rijden tot we ongeveer 20 minuten voor Alamosa zijn en stoppen in het plaatsje Mosca bij het Colorado Gators Reptile Park. Hier kun je reptielen knuffelen, echt iets voor de kids dus.

Bij het hotel in Brighton hebben we een tegoedbon gevonden voor een emmer krokodillenvoer kopen. Krokodillen voeren is iets dat we nog niet eerder gedaan hebben, dus we nemen maar zo’n emmer mee. Wat stinkt dat spul.

Het lijkt hier op een kleine dierentuin. Veel van de dieren zijn toen ze klein waren gekocht in dierenwinkels. Behalve krokodillen wonen er hier nog veel meer beesten zoals slangen, gekko’s, leguanen, schildpadden, emoes en struisvogels. Als eerste komen we grote nieuwsgierige schildpadden tegen die we mogen voeren. Als we naar binnen gaan mogen we een slang, een baardagaam en een baby alligator vasthouden. Het vasthouden van een baby alligator is nieuw voor ons. Bij Jasper gaat het helemaal goed. Als Mascha en Kirsten het beest vasthouden worden ze vol geplast. Bah. Omdat Jasper en Kirsten de moed hadden om de krokodil vast te houden, krijgen ze na afloop een oorkonde waar de baby-krokodil met wat hulp zijn tandafdruk in achterlaat. Een leuke herinnering. We mogen ook nog een Tarantula vasthouden, maar daarvoor bedanken we vriendelijk.

De krokodillen buiten zijn niet echt actief. Ze liggen een beetje te suffen in het water. Gelijk hebben ze. Als we wat krokodillen-eten naar ze gooien, komen ze toch in actie. Na een uurtje hebben we alle dieren wel gezien. Het is echt een aanrader om hier met kinderen een korte stop te maken.

Alamosa

Het is nu nog maar een klein stukje rijden naar ons hotel in Alamosa, Best Western Alamosa Inn. Dit hotel heeft een binnenzwembad, dus de kinderen liggen al snel lekker in het water. Het hotel zelf is de minste tot nu toe. Het heeft hoognodig een opknapbeurt nodig.

Lees verder: Reisverslag dag 14: Alamosa – Great Sand Dunes NP – Hooper – Durango