Dag 16. Montrose – Colorado NM – Moab

Zondag 24 juli 2022

  • Ons hotel in Moab: OK RV Park Glamping Tipi OK54
  • Reisafstand: Montrose – Colorado NM – Moab 227 mijl/365 km
  • Weer: 22°C Colorado NM, bewolkt met regen, 32°C Moab, zonnig

We hebben vannacht weer lekker geslapen. Na opnieuw een heerlijk ontbijt is het tijd om de auto in te pakken en verder te reizen. We verlaten vandaag Colorado en gaan opnieuw naar de staat Utah, waar we de tweede dag van onze reis ook al waren (North Salt Lake).

Het is nog niet eens 08:00 uur als we vertrekken. Het is zwaarbewolkt en de lucht is donkergrijs. Het is slechts 24°C. We stoppen eerst bij de Walmart. Kirsten is dolgelukkig, want ze mag nu eindelijk de enorme bus cheesepops kopen waar ze al twee weken lang bijna iedere dag bij staat te kwijlen. De bus cheesepops is zo groot dat hij nog maar net in de achterbak past. 

Colorado National Monument, Grand Junction

We geven Google Maps de zoekopdracht Colorado National Monument in Grand Junction, een rit van bijna 2 uur. Al snel laten we het mooie groene landschap achter ons en rijden we door de woestijn. Het laatste stuk moeten we flink klimmen om bij het Colorado NM te komen. Er lijkt geen eind te komen aan de bochtige weg. We zijn dan ook blij als eindelijk een bordje tegenkomen met Colorado NM erop.

Het Colorado National Monument is een klein gebied met rode rotsformaties en canyons in de buurt van Grand Junction. De lucht is nog steeds donkergrijs en met 22°C is het zelfs nog kouder als vanmorgen in Montrose. Ook begint het te regenen. Daar staan we dan in onze korte broek en zonnehemdje. We waren van plan om de Serpents Trail te wandelen, maar dat lijkt ons nu toch niet zo’n goed plan. Als het weer ineens omslaat, zijn we niet zo snel terug. We rijden de Rim Rock Drive. Bij de overlook bij Ute Canyon Trailhead hebben we mooi uitzicht in de diepe canyon. Een stukje verder bij Ute Canyon zelf hebben we een nog beter uitzicht, We rijden verder over de Rim Rock Drive en stoppen bij meerdere uitzichtpunten.

Als we bij Cold Shivers Point stoppen, vragen we ons af of deze naam iets maken heeft met de koude wind hier of dat je de koude rillingen krijgt van het prachtige uitzicht hier in de diepte.

We hebben duidelijk iets verkeerd gedaan met onze navigatie. Als we Google Maps volgen naar het Visitor Center, moeten we nog 25 minuten rijden. We gaan eerst het park uit bij een officiële entry. Die zijn we niet tegengekomen waar wij het park in zijn gegaan. Wij hebben nog nergens onze parkenpas laten zien, maar zijn nu wel het park uit. Nadat we door een villawijk zijn gereden, komen we ineens weer bij een entry waar we nu wel onze pas moeten laten zien om opnieuw het park in te gaan. Zo komen we dan toch bij het Visitor Center. Lekker vaag allemaal.

Bij het Visitor Center en in het bijbehorende museum, maken de kinderen de opdrachten uit hun Junior Ranger boekjes. Kirsten vindt vooral de verschillende lagen gesteente in de rotsen en de opgezette dieren erg interessant. Tijdens het nakijken van de boekjes vertelt de ranger veel over het park. De kinderen hoeven hier geen eed af te leggen, maar krijgen hun badge als het boekje in nagekeken. Van de ranger horen we dat we vanuit Montrose inderdaad op een verkeerde manier in het park terecht zijn gekomen.

Met weer een Junior Ranger badge rijker, maken we ons klaar voor de laatste rit van vandaag. We moeten nu nog een stuk van ongeveer 2 uur rijden om in Moab te komen. Als we wegrijden bij het Visitor Center regent het nog steeds. Zodra we het park uitrijden klaart het gelukkig op. We rijden de goede kant op. In het oosten zien we een zwarte lucht, wij rijden naar het westen.

Rond 13:00 uur rijden we staatsgrens met Utah over. Ondertussen is het zonnig geworden. Ook de temperatuur loop lekker op. Boffen wij even!

 

Moab

We naderen Moab over een weg tussen rode rotsen, prachtig. We zijn nog wat te vroeg. We mogen pas om 16:00 uur in onze accommodatie. We besluiten om een wandeling te maken door Moab Downtown. De Mainstreet is erg gezellig. We ploffen neer bij het restaurant Zax. Daar hebben ze op de eerste etage een open terras. We zitten daar heerlijk en genieten van een grote frisdrank en ‘pizzaknots’ met knoflook. Dat smaakt goed.

Dan is het bijna16:00 uur en rijden we naar onze accommodatie. De kinderen zijn dit laatste stuk van de route een beetje onrustig. Ze kunnen niet wachten tot we er zijn. Vannacht slapen we namelijk wel in een heel bijzondere accommodatie. We hebben een Tipi gehuurd op een camping, OK RV Park Glamping Tipi OK54. Als we aan komen op de camping zien we de Tipi’s al staan.

We checken in en klimmen dan in onze tent. Er staan een tweepersoonsbed en twee campingbedjes. Slaapzakken voor de campingbedjes en elektrische dekens zitten in een kist. In de tent is airco (maakt enorm veel lawaai), een verwarming (hopelijk niet nodig), een kleine koelkast en een tv met Netflix. De tipi staat op een terras van houten vlonders. In de tipi is het wel heel vochtig en klam. We hebben onze eigen tuin, van de andere tenten gescheiden door een hoge schutting. In onze tuin hebben we tuinmeubels en een gasbarbecue. We hebben voor de tipi gekozen die deels onder een grote boom staat. Toen we de tipi reserveerden waren alle drie de tipi’s nog vrij en een beetje schaduw leek ons erg prettig in zo’n warm gebied. De gemeenschappelijke douche/toilet ziet er netjes uit. Bij de receptie is een terras waar we ook nog kunnen zitten. Als we over de camping lopen zien we enorme caravans en kampers die de maar hebben van touringcar. Niet normaal zo groot. De caravans en kampers kunnen voor een groot deel ook nog in de breedte uitschuiven.

We rijden nog even terug naar het centrum van Moab om boodschappen te doen. De hamburgers voor de barbecue zijn snel gevonden. Als toetje maken we s’mores (2 koekjes met daartussen een stuk chocola en een gesmolten marshmallow). Dat is smullen.

Als we klaar zijn met eten is het ondertussen 20:30 uur en nog steeds warm, 27°C. Op het nieuws zien we dat er in het gebied waar we vanmorgen waren, in de middag flash floods (overstromingen) waren door de hevige regenval in het gebied. We waren duidelijk op tijd weg.

Lees verder: Reisverslag dag 17: Moab – Arches NP – Moab