Dag 17. Moab – Arches NP – Moab

Maandag 25 juli 2022

Arches National Park

We rijden vandaag al om 07:45 uur weg omdat er op dit moment een Times Entry Permit verplicht is om Arches NP binnen te komen. Op deze manier hopen ze de drukte te verspreiden over de dag en er is een maximaal aantal personen dat het park in mag. We mogen tussen 08:00 en 09:00 uur het park inrijden.

Nadat we een ontbijtje hebben gehaald bij de City Market in Moab, rijden we naar Arches National Park. Dit National Park, gelegen op slechts een paar kilometers van Moab, is bekend door de indrukwekkende rotsformaties, balancerende rotsen en natuurlijk de natuurlijke bruggen (arches). Nergens in de wereld vind je zoveel natuurlijke rotsbogen als hier. De opening van de natuurlijke bogen varieert van amper 1 meter tot 88,4 meter bij de Landscape Arch.

Met onze Nationale Parken Pass kunnen we bij de ingang weer vlot doorrijden. Na een bezoek aan het Visitor Center voor de Junior Ranger boekjes, zijn we klaar om Arches NP te gaan bekijken.

 

Devil’s Garden Trail

We hadden gelezen dat je voor 9 uur in het park moest zijn als je een wandeling wil maken, omdat het anders te warm zou worden. We zijn daarom meteen doorgereden naar het einde van het park, naar de parkeerplaats bij de Devil’s Garden Trail.

Onderweg naar de parkeerplaats komen we verschillende prachtige uitzichten tegen, waaronder het Park Avenue Overview op ongeveer 1 mijl vanaf het Visitor Center. Het is hier prachtig. Na nog een paar fotostops komen we bij het beginpunt van de trail. Ook de rest van de route is prachtig met vele mooie vergezichten.

Thuis hebben we goed nagedacht over welke trail we hier wilden gaan lopen. Zowel de Delicate Arch Trail als de Devil’s Garden Trail met een bezoekje aan Landscape Arch stonden op ons lijstje. Omdat we overal lazen dat de Delicate Arch Trail als moeilijk en zwaar werd omschreven (2 tot 3 uur lopen in de brandende zon), hebben we uiteindelijk voor de gemakkelijkere Devil’s Garden Trail gekozen. De arch die je op veel foto’s van het gebied ziet staan is niet de Delicate Arch, maar de Mesa Arch die we hopelijk morgen bij Canyonlands zullen zien.

Op de parkeerplaats van de Devil’s Garden Trail genieten we eerst van ons ontbijt bestaand uit donuts, yoghurt en chocomelk. Met de buiken gevuld kunnen we op pad. Net als bij de eerdere parken stonden ook hier meerdere waarschuwingen over het gevaar van wandelen met warm weer. Doordat we op tijd opstaan en naar de parken gaan, is het voor ons goed te doen met de warmte. Wel nemen we iedere dag heel veel water mee en hebben we in de auto zouten snacks zoals wordt aangeraden. 

Met flink wat water en wat lekkers voor onderweg in de rugzak vertrekken we. Het is er nog lekker rustig als we aan de wandeling beginnen. Het begint al flink warm te worden tijdens het lopen, maar het is goed te doen. Het is dus maar goed dat we lekker vroeg zijn. Voordat we bij Landscape Arch komen, is er al genoeg te zien. Wat een prachtige wandeling…

Na ongeveer een half uurtje wandelen (1,3 km) inclusief de nodige fotostops, zien we Landscape Arch. Landscape Arch is een van de langste natuurlijke bruggen ter wereld. We lopen naar het viewpoint. Daar kunnen we meteen een beetje bijkomen in de schaduw. We lopen een klein stukje verder over een zandpad omdat we daar mooiere foto’s kunnen maken. Daarna wandelen we op ons gemak weer terug naar de auto. Als we rond 11:00 uur bij het parkeerterrein aankomen is de temperatuur al opgelopen tot 33°C.

Om een beetje bij te komen van de prachtige wandeling, rijden we met de auto de rest van het park door en op stoppen op verschillende punten voor mooie foto’s.

Bij Skyline Arch en Sand Dune Arch zien we ook weer veel moois. Ook stoppen we onderweg nog meerdere keren, gewoon omdat het uitzicht zo mooi is met al die kleuren.

Omdat we de Delicate Arch Trail te zwaar vinden, maar deze beroemde boog toch willen zien, rijden we naar het Delicate Arch Viewpoint. Na een korte wandeling via de Upper Trail kunnen we de boog vanaf een flinke afstand zien staan. Mooi hoor! Omdat het ondertussen al flink warm is geworden, is deze korte wandeling al vrij pittig om te lopen. Dit komt voor een groot deel door het klimmen.

We rijden weer verder en stoppen nog kort bij de Windows (twee ‘ramen’ in de rotsen), Double Arch en Courthouse Towers

Als afsluiting ronden de kinderen bij het Visitor Center hun Junior Ranger programma af. Een van de opdrachten is om zelf een Junior Ranger eed te schrijven. Kirsten heeft hem helemaal zelf in het Nederlands geschreven.

In de middag gaan we zwemmen bij het zwembad in Moab. Er is hier een groot binnen- en buitenzwembad. Het water is heerlijk. We blijven er tot het recreatiezwemmen afgelopen is. We rijden nog even naar de supermarkt om wat lekkers voor op de barbecue te halen. Daarna kunnen we weer genieten van een heerlijke barbecue-maaltijd. We zitten nog tot laat buiten. Het weer is heerlijk.

Als ze naar bed gaat, ontdekt Kirsten dat ook de kevers in Amerika flink groot kunnen zijn. Ze is hier wat minder gecharmeerd van. Het is nog steeds erg vochtig in de tent en de kids vinden dat hun campingbed niet echt lekker ligt. Verder is het alleen maar genieten op de camping.

Lees verder: Reisverslag dag 18: Moab – Canyonlands NP – Dead Horse Point SP – Moab