Dag 18. Moab – Canyonlands NP – Dead Horse Point SP – Moab

Dinsdag 26 juli 2022

  • Ons hotel in Moab: The Virginian Motel
  • Reisafstand: Moab – Canyonlands NP – Dead Horse Point SP – Moab 108 mijl/174 km
  • Weer: 29°C in Canyonlands, Moab 36°C, licht bewolkt

Canyonlands National Park

Omdat we vanavond in een andere accommodatie in Moab gaan slapen, pakken we alles weer in. Daarna halen we een ontbijt bij de City Market in Moab. Donuts en een bakje yoghurt smaken heerlijk, ook op een parkeerplaats.

Vandaag staat als eerste een bezoek aan Canyonlands National Park op het programma. Bij binnenkomst in het park rijden we meteen door naar het Visitor Center ‘Island in the Sky’ om voor de kinderen de Junior Ranger boekjes op te halen. 

We rijden richting het Grand View Point en stoppen onderweg een paar keer. Onze eerste korte stop is bij de Shafer Canyon Overlook. Shafer Canyon Road is een erg spectaculaire (of is het gevaarlijke) 18 mijl lange slingerweg langs diepe afgronden. Niks voor ons maar wel gaaf om van een afstand te bekijken. Vanaf de parkeerplaats lopen we een klein stukje naar het Overlook Point waar we een nog beter uitzicht op de gevaarlijke weg hebben. Het uitzicht hier is prachtig en we zien goed hoe diep de canyon is.

We rijden een stukje door een door droogte vergeeld graslandschap. We hebben er voor gekozen om een korte trail te lopen naar de Mesa Arch. Mesa Arch is het symbool van Canyonlands. De parkeerplaats is snel gevonden. Met een rugzak vol met flessen water zijn we er helemaal klaar voor. Tijdens de wandeling genieten we erg van de mooie omgeving. De trail, een loop, is maar 0,8 km lang en op het informatiebord staat dat je er ongeveer 30 minuten over doet.

De temperatuur van ongeveer 29°C als we vertrekken is erg aangenaam, want schaduw is er onderweg niet. Ineens zien we de Mesa Arch liggen. Het uitzicht bij Mesa Arch is ook weer prachtig. De foto’s die Dave en Jasper gemaakt hebben zijn al mooi, maar in het echt is het nog mooier. We zijn blij dat we vanmorgen op tijd uit onze accommodatie zijn vertrokken, want het is nog erg rustig als we aankomen. Als we uitgekeken zijn staat het ineens vol met toeristen.

Vele foto’s rijker sjokken we op ons gemak terug naar de auto. We rijden verder naar de parkeerplaats van het Grand View Point. Onderweg stoppen we bij wat uitzichtpunten zonder naam langs de weg en bij de Orange Cliffs Overlook. Dan is het nog maar een klein stukje rijden naar de Grand View Point Overlook. Hier genieten we van de mooie uitzichten over het bijzondere landschap. Het is wel jammer dat het door de bewolking wat lastig is om de diepte in de foto’s te krijgen. Het is zo mooi hier, dat we eigenlijk alles wel vast willen leggen om er thuis nog 1000x naar te kunnen kijken.

Op de terugweg stoppen we nog bij de Buck Canyon Overlook, ook weer zo’n mooi uitzicht op de diepe canyon. Het valt ons op dat het zo rustig is in Canyonlands.

Voordat we verder gaan stoppen we nog een keer bij het Visitor Center, zodat de kinderen hun Junior Ranger programma kunnen afronden. Onderweg hebben ze in de auto de opdrachten gemaakt. Ook nu hebben we ze weer hun badge verdiend nadat ze de eed hebben afgelegd.

Dead Horse Point State Park

Rondom Moab zijn meerdere bezienswaardigheden te vinden. We rijden verder naar het Dead Horse Point State Park, een rit van ongeveer 20 minuten. Omdat het hier om een State Park gaat en niet om een National Park, geldt onze National Parken pas hier niet. Nadat we toegang hebben betaald rijden we naar het Visitor Center. Net als in de National Parken kunnen de kinderen hier een Junior Ranger Programma doen. We moeten dus even de boekjes ophalen.

We rijden door naar de parkeerplaats bij het uitzichtpunt Dead Horse Point vanwaar we na een korte wandeling een uitzicht hebben op de Colorado River. Het uitzicht lijkt erg op het uitzicht bij Horse Shoe Bend tijdens onze vorige Amerika-reis en is ook nu weer prachtig. We hoeven nu alleen een stuk minder ver te lopen om van het uitzicht te kunnen genieten. Aan de andere kant van het uitzichtpunt kijken we neer op zonneverdampingsvijvers (zoutvlakten), Solar Evaporation Ponds. De wit-blauwe kleur ziet er wel heel apart uit zo midden in de woestijn.

We rijden terug naar het Visitor Center met de ingevulde Junior Ranger boekjes. De vragen worden nagekeken door een Ranger. Alle vragen zijn gelukkig goed beantwoord en de door Kirsten zelf bedachte en in het Nederlands geschreven eed wordt ook goedgekeurd. Ze hoeven hun eed dit keer niet mondeling af te leggen. Allebei krijgen ze ook hier hun Junior Ranger Badge. Ze hebben ondertussen al een flinke verzameling badges verzameld.

Moab

Na al het moois dat we vandaag weer hebben gezien, rijden we terug naar Moab. De laatste dagen zien we telkens bijna zwarte regenwolken hangen boven de bergen. Ook nu is de lucht boven de bergen ten zuidoosten van Moab weer heel donker en we zien dat het er flink regent en flitst. Tot nu toe komen we zelf telkens erg goed weg met het weer. Hopelijk blijft het ook vandaag weer droog.  

Rond 14:30 uur zijn we weer terug in Moab. We trakteren onszelf bij de supermarkt op een lekker ijsje. Dat gaat er wel in met dit warme weer. Hier in Moab is het ondertussen 36°C.

Rond 15:00 uur mogen we inchecken in ons motel in Moab, The Virginian Motel. Onze timing is perfect vandaag zonder dat we op de klok hoeven te kijken. Het motel ziet er van buiten een beetje verouderd uit, maar de kamers zijn ruim, licht en schoon. We hebben hier zelfs voor het eerst een grote koelkast met een vriezer erop. In de andere hotels/motels hadden we soms een klein vriesvakje maar daarmee kregen we de waterijsjes niet bevroren. Het is hier beter dan we van tevoren verwacht hadden.

Het motel is erg gunstig gelegen en op loopafstand van het centrum en een aantal restaurantjes. We hoeven alleen maar over te steken. Dat is wel prettig want er zijn maar weinig parkeerplaatsen te vinden in Moab.

We brengen de bagage naar onze kamer en nemen lekker de tijd om te chillen. In de tipi was het de afgelopen dagen erg vochtig en de airco daar maakte erg veel lawaai. Vooral de kinderen vinden het erg fijn om op het bed te hangen met een mobieltje om wat filmpjes te kijken. Ineens krijgt Kirsten een met luid getoeter een alert op haar telefoon binnen. Er is een flash flood warning voor de regio Moab, in het bijzonder Arches. In de melding staat dat je alert moet zijn. Gelukkig is Arches hier ongeveer 15 minuten vandaan.

Aan het eind van de middag maken we een wandelingetje door Main Street Moab. Er zitten veel leuke winkeltjes. De mannen kopen als aandenken aan de leuke dagen hier een mooi shirt met een afbeelding van Arches erop. We eten bij het Mexicaanse restaurant Fiesta Mexicana, tegenover ons hotel. Ook nu smaakt het weer heerlijk.

Als we buiten komen zien we ineens meerdere politiewagens met zwaailichten staan op de brug vlakbij ons hotel. We gaan als ‘ramptoeristen’ toch maar even kijken. Het kabbelende watertje waar we een uur geleden nog langs zijn gelopen, is veranderd in een kolkende en snelstromende rivier. Niet normaal. Een politieagent vertelt dat deze flash flooding afkomstig is van de enorme regenbui die we vanmiddag in de bergen hebben gezien. In Moab zelf is nog geen druppel gevallen. Het voetpad naast het watertje dat we een uur geleden nog zagen, is geheel verdwenen onder water. Als we teruglopen naar ons hotel zien we dat het water vlak naast ons hotel stroomt. Vanaf onze kamer hebben we er een goed zicht op. We zitten op de eerste etage dus we zullen geen natte voeten krijgen. Volgens de politieagent zal het water over een paar uur weer normaal stromen (kabbelen). Als we een uurtje later uit het raam kijken, zien we de stoeprand alweer. Op het nieuws zien we dat de flood-warnings gelden voor het grootste deel van Utah, ook voor onze reisbestemmingen voor de komende dagen geldt: Capitol Reef, Bryce Canyon, Cedar City en Kolob Canyons. We gaan er maar vanuit dat we het morgen in Cedar City niet droog zullen hebben. Voor Nevada waar we daarna heen gaan, is een hittewaarschuwing afgegeven. Dat is weer het andere uiterste. We zullen het weerbericht dus goed in de gaten houden de komende dagen. We kunnen er weinig aan veranderen.

Lees verder: Reisverslag dag 19: Moab – Goblin Valley SP – Capitol Reef NP – Torrey