Dag 19. Moab – Goblin Valley SP – Capitol Reef NP – Torrey

Woensdag 27 juli 2022

  • Ons hotel in Torrey: Days Inn by Wyndham Capitol Reef
  • Reisafstand: Moab – Goblin Valley SP – Capitol Reef NP – Torrey 199 mijl/320 km
  • Weer: 31°C, zonnig met wat sluierbewolking.

Na opnieuw een eenvoudig ontbijt, dit keer in onze hotelkamer, zijn we klaar voor vertrek. Onze eindbestemming voor vandaag is Torrey. Onderweg maken we twee tussenstops.

We kijken nog even naar het beekje waar gisteren ineens een wildwaterbaan ontstaan was. Het waterlevel is weer normaal. Wel schuimt het enorm en is het water bruin van de modder. Het wandelpad is ook weer te zien.

Goblin Valley State Park

Rond 09:00 uur zijn we klaar voor vertrek. Als eerste rijden we naar Goblin Valley SP, een rit van ongeveer 1,5 uur. Bij de ingang van het park betalen we $20 om naar binnen te mogen. Onze Nationale Parken pass is namelijk niet geldig in de State Parken. Goblin Valley is een klein State Park met duizenden kleine rotsfiguren die lijken op goblins, kwaadaardige kabouters. 

Bij de toegangspoort, tevens Visitor Center, halen de kinderen het Junior Ranger boekje op. In Globlin Valley kunnen we een van de 3 officiële wandelroutes lopen, maar we mogen ook gewoon tussen de Goblins doorwandelen. Wij kiezen voor het laatste, de Goblin-speeltuin. Als we hier rondwandelen krijgen we het gevoel dat we door een smurfendorp lopen. Je kunt hier goed zien dat er hier heel wat regen gevallen is. Er ligt aardig wat modder en de grond is op meerdere plekken nog goed nat. Na een uurtje wandelen door de ‘kwaadaardige kabouters’ en het beantwoorden van de Junior Ranger vragen, hebben we het allemaal wel gezien. We maken nog een foto langs de weg bij een rotsformatie genaamd ‘Three Sisters‘. Als laatste stoppen we nog even bij het Visitor Center zodat de kids hun Junior Ranger badge kunnen verdienen.

Capitol Reef National Park

We vervolgen onze weg naar Capitol Reef NP. We zijn net op weg als we ineens een noodstop moeten maken en bijna met onze neus tegen de voorruit zitten. Vlak voor onze auto rent een hertje de weg over. We weten niet wie er meer schrikt, maar als het hert is overgestoken begint het op z’n gemak te eten. We grijpen onze kans en maken snel een foto. Een lange tijd rijden we bijna alleen op de weg.

We rijden door het plaatsje Hanksville en passeren ‘Carl’s Critter Garden‘. Langs de weg staan verschillende beelden gemaakt van gerecyclede machine-onderdelen. Zo zien we een dino en een figuur met een gitaar. Grappig om te zien.  

Als we dichter bij Capitol Reef NP komen, verandert het landschap en hebben we weer prachtige uitzichten. Op een half uur rijden van Capitol Reef zien we enorme grijze rotsformaties. Het lijkt wel cement. Dit hebben we nog niet eerder gezien.

De laatste 14 mijl tot het park rijden tussen de rotsen door met de kleuren wit, grijs, bordeaux, paars en zwart. Het is net of iemand zich met een spuitbus heeft uitgeleefd. Op een bordje zien we dat dit gebied Cathedral Valley heet. Het is hier echt heel mooi en dan te bedenken dat we nog niet eens in het National Park zijn.

Na ruim een uur komen we aan bij de ingang van Capitol Reef NP. We rijden eerst weer naar het Visitor Center om Junior Ranger boekjes op te halen voor de kids. Tijdens de lunch maken ze hun opdrachten.

Nadat de kinderen ook hier hun Junior Ranger eed hebben afgelegd en een badge verdiend hebben, verkennen we het park. Capitol Reef is in vergelijking met de andere Nationale Parken waar we geweest zijn een stuk minder bekend en daardoor ook een stuk minder druk. Als we rond 14:30 uur wegrijden zien we een dreigende lucht aankomen. Doordat we de afgelopen weken meerdere berichten en waarschuwingen voorbij hebben zien komen over overstromingen bij slecht weer, gaan we op safe en kiezen we ervoor om de scenic drive te rijden en geen trail te lopen. De onverharde wegen zijn gesloten ivm. gevaar voor flash floods. Ook dit park vinden we prachtig met al de verschillende kleuren. 

We rijden een stuk langs de Fruita fruitboomgaard. We kunnen hier helaas geen fruit plukken. Door de late vorst is er in deze periode niets dat rijp is. Deze boomgaard hoorde bij de in rond 1880 door mormoonse pioniers gestichtte nederzetting Fruitta. 

Torrey

Aan het eind van de scenic driver keren we om en rijden we vanaf het Visitor Center door naar onze eindbestemming van vandaag, Torrey. Na ongeveer 15 minuten komen we aan bij ons hotel, Days Inn by Wyndham Capitol Reef. Helaas horen we bij het inchecken dat het zwembad van het hotel al maanden gesloten is wegens onderhoud. Dat is nou jammer.

Nadat we onze kamer hebben bekeken rijden we naar het ‘centrum’ van Torrey en gaan op zoek naar een supermarkt. De enige supermarkt in Torrey is al snel gevonden, Chuck Wagon General Store. Je kunt er wat frisdrank en snacks kopen, maar een maaltijd die in de magnetron kan hebben ze niet. Het lijkt meer op een kampwinkel. Als we even Googlen vinden we een Mexicaans restaurant waar we eerder al langs zijn gereden toen we vanuit Capitol Reef naar het hotel reden. Onze eerdere ervaringen met Mexicaans eten in Amerika zijn erg goed, dus we rijden naar La Cueva, een paar kilometer terug. Ook nu blijkt dit weer een hele goede keuze te zijn. Het is een gezellig restaurantje en het eten smaakt heerlijk. 

Als we terugrijden naar het hotel, zien we weer een zwarte lucht boven de bergen met lichtflitsen. Als we in hotel komen horen we het donderen. We hoeven er gelukkig niet meer uit vandaag. Wat hebben we toch iedere keer een geluk met het weer. Ook vandaag hebben we weer alles kunnen doen dat we wilden doen.

Lees verder: Reisverslag dag 20: Torrey – Bryce Canyon NP – Cedar City