Dag 2. Las Vegas – Cedar Breaks NM – North Salt Lake

Zondag 10 juli 2022

  • Ons hotel in North Salt Lake: Best Western PLUS Cotton Tree Inn
  • Reisafstand: Las Vegas – Cedar Breaks NM – North Salt Lake 468 mijl/753 km
  • Weer: 35°C, bewolkt en later zonnig

Zoals verwacht zijn we vanmorgen erg vroeg wakker, al om 5 uur. De ontbijtzaal gaat pas om 06:30 uur open dus blijven we nog maar even liggen. Doordat we zo vroeg zijn hebben we alle tijd om lekker uitgebreid te ontbijten. Het is toch wel heerlijk om een accommodatie te hebben waar het ontbijt bij inbegrepen zit. We genieten van de verse wafels waar we al zo lang naar uitkijken.

We merken dat het fijn is dat we door onze vorige Amerika-reis nu een beetje bekend zijn met hoe alles gaat in Amerika. Nadat we hebben uitgecheckt en de auto weer hebben volgepropt met onze bagage, rijden we rond 07:30 uur naar de supermarkt. Bij de Walmart kopen we water, snacks, een lunch en een koelbox om het drinken in de auto een beetje koel te houden. Ook nu verbazen we ons over de wapens die zo voor het grijpen liggen bij de supermarkt. Je kunt het hier net zo gemakkelijk in je winkelwagentje leggen als een pak melk. Bizar…

Ons eerste echte reisdoel van deze reis, Yellowstone National Park, is wat te ver weg van Las Vegas om in één dag te rijden (ruim 10 uur). Daarom maken we een tussenstop in West Salt Lake. We hadden ook op Salt Lake City kunnen aanvliegen, maar Las Vegas is gunstiger wat betreft de reisdagen en autohuur omdat we de auto in California achter willen laten.

 

Cedar Breaks National Monument

Omdat we vandaag niet alleen maar willen rijden, zijn we thuis op zoek gegaan naar een leuke stop voor onderweg. Al snel komen we twee leuke activiteiten op de route tegen: Kolob Canyons (een onderdeel van Zion National Park) en Cedar Breaks National Monument. Omdat Kolob Canyons ook op de terugweg heel goed in ons programma past, brengen we vandaag een bezoekje aan Cedar Breaks National Monument en bewaren we Kolob Canyons voor later. We hebben gelezen dat je voor een bezoekje maar 30 tot 45 minuten hoeft uit te trekken en dan echt alles van Cedar Breaks NM gezien hebt.

De weg naar Cedar Breaks NM is prachtig. In de buurt van St. George, waar we de vorige reis een hotel hadden, rijden we tussen hoge, rode rotsformaties. Wat een verschil met de vlakke woestijn bij Las Vegas. Als we door Cedar City rijden, zien we ineens het hotel dat we geboekt hebben voor de terugweg (dag 20). Het hotel ziet er goed uit.

Na ongeveer 3 uur rijden zijn we bij het Cedar Breaks National Monument. We zijn nu al in de tweede staat van deze roadtrip, Utah (Las Vegas ligt in Nevada). Het is hier 1 uur later dan in Nevada, dus 8 uur vroeger dan in Nederland. Er is ondertussen flink wat bewolking ontstaan.

Omdat dit het eerste National Park van onze vakantie is en we er nog meerdere zullen bezoeken, kopen we bij het Visitor Center van Cedar Breaks NM de National Parken Pass (America the Beautiful National Park Pass). Voor deze pas betaal je $80 en daarmee mogen we gratis alle Amerikaanse Nationale Parken in. 

Bij het Visitor Center nemen we ook gelijk het Junior Ranger boekje voor de kinderen mee. Tijdens onze reis van 2019 hebben ze erg veel plezier beleefd aan deze programma’s. De programma’s zijn heel leerzaam en we merkten dat de kinderen hierdoor veel bewuster om zich heen kijken en wij eigenlijk ook. Het hoogtepunt van het Junior Ranger programma blijft natuurlijk de badge die de kinderen kunnen verdienen als ze het programma geheel hebben afgerond.

Vanaf de ingang volgen we de vijf mijl lange weg, de Scenic Drive, door Cedar Breaks NM, die ons langs verschillende mooie uitzichtpunten brengt. We stoppen als eerste bij Sunset View Overlook. Het uitzicht daar lijkt heel erg op dat van Bryce Canyon NP, dat we in 2019 bezocht hebben. Net als in Bryce Canyon NP kunnen we hier ook genieten van een amfitheater met heel veel hoodoos (kalkstenen pilaren). Het verschil met Bryce Canyon NP is dat je hier niet tussen de hoodoos kunt wandelen, maar ze alleen van bovenaf kunt bekijken. 

De volgende stop is bij Chessmen Ridge Overlook. Hier zoeken we de rotsen die op schaakstukken zouden lijken. Waarschijnlijk hebben we niet genoeg fantasie, want we kunnen ze niet vinden. Wel vinden we ook hier weer een erg mooi uitzicht.

Als laatste stoppen we bij North View Overlook. Al de uitzichten zijn even mooi. Terwijl we genieten van het mooie uitzicht, zien we vlak onder ons ineens een klein pluizig beestje, een Pika (fluithaas). Wat een leukertje.

Het korte tochtje met de auto door het Nationale Park is echt de moeite waard. We trekken ook nog wat tijd uit voor het Junior Ranger programma voor de kids. Het is dit keer een klein boekje, dus de opdrachten zijn al snel gemaakt. Na het afleggen van de officiële Junior Ranger eed bij een parkranger, hebben ze hun eerste badge van deze vakantie verdiend. Er zullen er deze reis nog veel volgen. Als we rond 3 uur wegrijden komt er gelukkig weer wat zon. 

 

North Salt Lake

We rijden door naar onze eindbestemming van vandaag. Als we langs het plaatsje Fillmore rijden zien we een enorme Wildfire. Vanaf de weg kun je de vlammen zien. Bijna de hele berg staat in brand. We lezen later dat de brand zaterdag is begonnen en is veroorzaakt doordat 4 mensen een kampvuur niet goed hebben uitgemaakt. 7,958 acres (ruim 32 km²) is ondertussen al afgebrand. Wat erg om te zien hoe groot zo’n brand is.

Na ruim 4 uur rijden en een korte tussenstop, komen we om 19:30 uur plaatselijke tijd (1 uur later dan in Las Vegas) aan in ons hotel in North Salt Lake, Best Western PLUS Cotton Tree Inn.

Nadat we de sleutel van onze kamer hebben gekregen, gaan we snel op zoek naar wat eten. We besluiten om naar Subway te gaan voor een lekker broodje. Het eten valt wat tegen, maar de buiken zijn in ieder geval weer lekker gevuld. Als toetje willen we een milkshake halen bij de naastgelegen Mac, maar daar blijken het ijs en de milkshakes niet voorradig te zijn. Helaas.

Terug in het hotel pakken de kids snel de zwemspullen. Ons hotel heeft een binnenzwembad dat 24 uur per dag geopend is. We hebben een kamer tegenover het zwembad. Schuin tegenover onze deur is de ingang naar het binnenzwembad. Het water is wat koud maar het bubbelbad is erg aangenaam en schuimt lekker. 

We gaan op een normale tijd naar bed. Hopelijk zijn we morgen weer helemaal fit.

Lees verder: Reisverslag dag 3: North Salt Lake – Antelope Island SP – Salt Lake City – North Salt Lake