Dag 23. Las Vegas – Red Rock Canyon – Las Vegas

Zondag 31 juli 2022

We doen het vandaag rustig aan. We moeten uiterlijk 10:00 uur uitchecken. Hierna blijven we nog 2 nachten in een ander hotel in Las Vegas. Voor ons betekent dit dat we tussen 10:00 en ongeveer 16:00 uur tijdelijk dakloos zijn in Las Vegas. Weer eens wat anders. Gelukkig hoeven we ons niet te vervelen.

Eerst rijden we naar de Walmart om ons ontbijt te halen. Dit keer eten we het lekker op in onze kamer. Na het ontbijt lopen we nog een kort rondje over de Strip om nog wat laatste foto’s te maken van het Venetian, Treasure Island en Caesar Palace. We maken nog een laatste foto van het Mirage. Als we in de toekomst nog een keer terugkomen in Las Vegas, zal dit hotel niet meer bestaan. Binnenkort zal het geheel gerenoveerd  worden en omgebouwd worden tot een Hard  Rock Hotel in de vorm van een enorme gitaar. Als we rond 10:45 uur wegrijden van ons hotel is het al 32°C. De lucht is erg grijs. Dat belooft nog wat voor vandaag.

Red Rock Canyon National Conservation Area

Op ongeveer een half uur rijden van Las Vegas vind je het Red Rock Canyon National Conservation Area. Dit is een mooie kloof tussen de rode rotsen en zandsteen. We brengen eerst een bezoek aan het Visitor Center om de Junior Ranger boekjes op te halen en een parkmap. De kids krijgen hun badge al meteen mee. We krijgen de waarschuwing mee om goed op te letten, want er is heel slecht weer op komst met mogelijke Flash Floods. 

We waren eerst van plan om een wandeling tussen de rotsen te maken in Red Rock, totdat we de veiligheidsmaatregelen lazen. We moeten goed oppassen als we steun zoeken bij de rotsen omdat er schorpioenen, slangen en spinnen zoals tarantula’s in de spelen tussen de rotsen wonen. Ineens werd het wandelen een stuk minder aantrekkelijk. Brrr. We kiezen ervoor om vanaf het Visitor Center de Scenic Drive te rijden. Dan slapen we vanavond vast een stuk beter en met het slechte weer op komst is dit ook wat veiliger. De Scenic Drive is een 20 kilometer lange loop langs alle bezienswaardigheden. Het eerste uitzichtpunt waar we kunnen stoppen is bij Calico 1. Hier kunnen we een stukje lopen over de rode zandstenen rotsen. Het is hier weer heel anders dan bij de andere parken met mooie rotsformaties. Bij Calico Tanks zien we zowel rode als gele zandsteenformaties. Wat een bijzonder gezicht om te zien dat het rood in het geel overloopt. Bij High Point Overlook hebben we rondom een prachtig panorma-uitzicht. Zelfs met somber weer is het hier erg mooi. Het volgende uitzichtpunt waar we stoppen is White Rock. De naam verklapt al wat daar te zien is. Red Rock Wash Overlook gebruiken we als lunchplaats met geweldig uitzicht. Als laatste stoppen we bij Pine Creek Canyon.

Onderweg beginnen onze mobieltjes ineens te loeien. We krijgen een Flash Flood alert. Het spattert bij ons een heel klein beetje, maar dat is de moeite niet. Wel is de lucht nog steeds flink donker. We weten dat het water hier niet perse uit de lucht hoeft te komen om een flash flood te veroorzaken, maar dat het ook vanuit een ander gebied kan binnenstromen.

In Red Rock Canyon zien we naast veel yucca’s ook heel wat Joshua Tree’s. Die kennen we nog van onze reis van het bezoek aan Joshua Tree NP. Leuk om die vreemde boompjes weer eens te zien.

Na onze geweldige ervaring tijdens de vorige Amerikavakantie in Las Vegas, hoopten we dit jaar ook weer op een echt wow-hotel. Die hebben we gevonden. Vandaag is het dan zover. We verhuizen naar het Hilton. Ook hier hebben we weer een familiebad in de slaapkamer en een groot zwembad.  Als we uitgekeken zijn in Red Rock rijden we naar ons tweede hotel in Las Vegas, Hilton Grand Vacations Suites on the Las Vegas Strip, waar we rond 14:00 uur al aankomen. We mogen direct al in onze suite. In de lift horen we van iemand dat het zwembad zojuist is gesloten i.v.m. het naderende noodweer. Er is nog steeds een Flash Flood alert en na de overstromingen van vrijdag nemen ze geen enkel risico. Er valt nog geen spatje, maar het is niet anders. Onze suite op de 29e etage is zoals verwacht geweldig. We hebben een master bedroom met daarin een familiebad. In de woonkamer staat een grote slaapbank. De keuken is erg compleet. Hier houden we het wel twee dagen vol.

Omdat we nu niet zoals gepland in het zwembad kunnen, lopen we naar het naastgelegen Stratosphere Hotel. De hoge toren is te zien vanaf de hele Strip. Het hotel valt binnen een beetje tegen.

We rijden terug naar de parkeergarage van ons vorige hotel aan de Strip. Het Hilton is namelijk helemaal aan het begin van de Strip en dat is een flink stuk lopen naar de bekende hotels en casino’s aan de Strip. Ons parkeerkaartje is nog de hele dag geldig, dus dat scheelt een hoop parkeerkosten. We hebben een tafeltje gereserveerd bij het Rainforest Café, een jungle-restaurant met bewegende dieren waar het ieder half uur flink gaat onweer waarna de dieren ‘tot leven’ komen. Je kunt er toevallig ook lekker eten, dus dat komt goed uit.

Op de terugweg kijken we nog een keer naar de fonteinenshow bij het Bellagio. Dat verveelt nooit. Ineens krijgen we een berichtje van ons hotel, dat het zwembad weer open gaat. Yes! We rijden terug naar ons hotel. De kids plonsen meteen in het zwembad en zwemmen tot laat op de avond. 

Lees verder: Reisverslag dag 24: Las Vegas