Dag 25. Las Vegas – Los Angeles

Dinsdag 2 augustus 2022

  • Ons hotel in Los Angeles: Hollywood City Inn
  • Reisafstand: Las Vegas – Los Angeles 296 mijl/476 km
  • Weer: 38°C in Barstow, 28°C in Los Angeles, zonnig

Helaas, ons verblijf in Las Vegas zit er weer op. Nu is het toch echt tijd voor het laatste deel van onze vakantie, Los Angeles. We staan vandaag op tijd op en om 8:15 uur zijn we klaar voor vertrek. We moeten vandaag een flink stuk rijden naar Los Angeles en hebben een paar leuke stops gevonden voor onderweg. We rijden nog een laatste keer over de Strip. Het blijft leuk. 

Vlak voordat we Las Vegas uit rijden pakken we een weg parallel aan de hoofdweg en stoppen bij Seven Magic Mountains. De vorige keer hebben we het wel in de verte gezien, maar omdat we snel naar ons hotel wilden zijn we toen niet gestopt. Seven Magic Mountains is een kleurrijk kunstwerk van de Zwitserse kunstenaar Ugo Rondinone. Hij heeft er 5 jaar over gedaan om 7 pilaren van op elkaar gestapelde gekleurde rotsen te maken. Voor Kirsten is het hier de perfecte plek om een van haar Happy Stones te verstoppen.

Baker

We rijden verder, 61 mijl over de Interstate 15. Dit is een lange rechte weg, niet echt interessant maar het is niet anders. Al snel rijden we de laatste staat van onze reis in, California. Omdat het op route ligt, stoppen we in het plaatsje Baker. Hier staat ‘The World’s Largest Thermometer‘. Tja, wat moet je daar nog over zeggen… De thermometer is 134 feet (41 meter) hoog. De 134 feet verwijst naar de hoogste temperatuur die ooit gemeten is in Death Valley NP. Omdat er altijd wel toeristen op af komen, net zoals wij, is er een diner en een giftshop naast gebouwd. 

Vlak naast de thermometer brengen we een bezoek aan de Alien Fresh Jerky. De winkel ziet er van buiten uit als een ruimteschip. Buiten zitten een paar aliens in een auto en er staan wat kleine ruimteschepen. Ook binnen kun je op de foto met aliens. Er staat zelfs een ‘Trump-alien’. Verder kun je er allemaal bijzondere smaken Beef Jerkey (gedroogd rundvlees) kopen, vreemde souvenirs en allerlei aparte smaken drinken. We kopen Alien Candy. Kirsten vindt het best spannend om snoep van ‘echte’ aliens te proeven. Gelukkig smaakt het naar caramel en blijkt Alien Candy erg lekker te zijn.

Nadat we een foto gemaakt hebben, stappen we weer in de auto. Dit is echt zo’n stop die je alleen maar maakt omdat je er langs rijdt en omdat je dan ook kunt zeggen dat je het gezien hebt. 

Barstow

Onze tweede stop is Barstow. Hier zijn we tijdens onze eerste Amerika-reis ook al kort geweest. Dit keer brengen we een kort bezoek aan het Western America Railroad Museum. Een bezoek aan dit museum is gratis. Voor ons zijn het hoogte punt van dit kleine museum de oude treinen die buiten staan.

Na een lekkere frappuchino bij Starbucks in Downtown Barstow, nemen we de Route 66 richting Los Angeles.

Toevallig rijden we langs Elmer’s Bottle Tree Ranch in Oro Grande. Hier heeft een kunstenaar van schrootmateriaal en een heleboel lege flessen een bos met flessenbomen gemaakt. In de bomen zijn ook gebruiksvoorwerpen verwerkt zoals oude typemachines en een oude jeep.

Victorville, Airplane Graveyard

Speciaal voor Jasper rijden we ook deze keer een stukje om voor een bezoek aan de Airplane Graveyard in Victorville. Vanaf Oro Grande is dit nog maar 10 mijl (15 minuten) rijden. Hier staan vliegtuigen geparkeerd die tijdelijk niet gebruikt worden en vliegtuigen die gesloopt worden. We zien erg dichtbij een oude Boeing 747 van KLM, een TUI Fly Dreamliner, een Airbus A380 van Qantas en nog veel meer mooie toestellen.

Los Angeles -Hollywood

We vinden het mooi geweest en rijden door naar ons hotel in Hollywood, Hollywood City Inn. We letten goed op of we ons gele hotel zien, maar het hotel blijkt nu ineens blauw te zijn. Gelukkig zien we het op tijd en rijden we er niet voorbij. We brengen de koffers naar onze kamer. Onze kamer is schoon maar is duidelijk toe aan een opknapbeurt.

We hebben trek gekregen dus gaan we op zoek naar avondeten. Als we rond het blok lopen, zien we dat ons hotel van 3 jaar geleden schuin achter ons huidige hotel ligt. Vlak daarnaast zien we een Panda Express. Dat zien we wel zitten. Het blijkt een goede keuze. We bestellen op advies van een medewerker een familiemaaltijd. Daarbij krijgen we gebakken rijst en noodles, met daarbij 3 heerlijke vleesgerechten (orange chicken was onze favoriet). Oooh, wat was dat lekker.

Na het eten rijden we naar het Griffith Observatory. De vorige keer dat we hier waren, is het niet gelukt om een parkeerplaats te vinden. Ook nu blijkt dat erg lastig. Omdat er een VIP-feest is, is het parkeerterrein boven op de berg afgesloten en kunnen we alleen parkeren langs de weg omhoog. Het is dan nog een flink stuk lopen naar boven. Boven aangekomen blijkt er een flink stuk afgesloten te zijn voor het feest. Gelukkig kunnen we een stukje omlopen en vanaf het platform bij de telescoop toch vanaf boven over Los Angeles uitkijken. Heel gaaf! Vanaf een ander punt zien we de Hollywood-letters op de berg staan.

Dan beginnen de kids toch wel heel erg ongeduldig te worden. Ook dit keer heeft ons hotel een zwembad, dus er moet echt gezwommen worden. Er zit niets anders op dan terug te keren naar ons hotel.

Lees verder: Reisverslag dag 26: Los Angeles – Universal Studios Hollywood