Dag 26. Los Angeles – Universal Studios Hollywood

Woensdag 3 augustus 2022

  • Ons hotel in Los Angeles: Hollywood City Inn
  • Reisafstand: Los Angeles – Universal Studios Hollywood 8 mijl/13 km
  • Weer: 31°C, zonnig

Vandaag duiken we in de wereld van de Hollywood films. We brengen een bezoek aan het themapark Universal Studios Hollywood. Ons hotel ligt op ongeveer 10 minuten rijden van het park. Gisteren hebben we online toegangskaarten geregeld. Dit is namelijk een stuk goedkoper. Helaas zijn de kaarten nog niet binnen gekomen in de mail, dus dat is nog even spannend. Het zal vast wel goed komen, maar toch…

Nadat we in de kamer hebben ontbeten en voor de jarige oma Pat hebben gezongen, gaan we op pad. De parkeergarage hebben we al snel gevonden. We moeten $30 betalen om hier een dag te mogen parkeren. We wandelen door de Universal City Walk, het winkelgebied naast de Studio’s, naar het park. Nadat alle bagage gescand is mogen we doorlopen naar de entree. Als we in de rij staan bij de service desk omdat we de betaalde kaartjes nog niet hebben ontvangen in de mail, krijgen we dan toch ineens het mailtje met daarin de tickets. We kunnen dus gelijk doorlopen en het park in. Het is bijna 9 uur en de attracties gaan bijna open. We lopen meteen door naar de Universal Studio Tour. Als we langs het thema Harry Potter komen maken we alvast wat foto’s. Er loopt nu nog bijna niemand. Gaaf. We zien de bekende trein de Hogwarts Express en de bekende winkeltjes uit Hogsmeade (Zweinsveld), allemaal bedekt met een laagje sneeuw.

Als we aankomen bij de Universal Studio Tour gaat deze net open. We stappen in het eerste treintje van de dag. We rijden langs een aantal filmsets. Dan komen we bij de 3D-attractie van King Kong met een paar dino’s. Bij het instappen hebben we hiervoor een 3D-bril gekregen. Kirsten vindt het erg spannend dat de dino’s en King Kong in ons treintje lijken te komen.’ We kunnen even bijkomen als we langs de op de filmset gebruikte auto’s rijden. We zien de auto’s uit Magnum, Back to the Future, de Flinstones, Knightrider en nog veel meer. Daarna zitten we ineens midden in een overstroming en zien we het water door een straat snel naar beneden stromen. Het water komt recht op ons af. We rijden nog een stukje verder langs verschillende straten met grote gebouwen die als decor gebruikt worden in meerdere films. 

Dan belanden we in een enorme aardbeving, uit The Big One. Ineens schuift er een tankwagen op ons af die in brand vliegt. Later komt er een treinwagon op ons af. Het is net echt. Bij Jaws worden we aangevallen door de bekende witte haai. Het gaat nog maar net goed. We komen bij het gecrashte vliegtuig uit de film War of the Worlds. Na al die jaren komt er nog steeds rook uit het vliegtuigwrak. Ook bij de Fast & the Furious – Supercharged moeten we onze 3D-bril op. We zitten midden in een straatrace en er wordt overal om ons heen geschoten. Gelukkig komen we zonder kleerscheuren bij het einde van de tour. Wat was dit gaaf om te doen.

We wandelen naar de Wereld van Harry Potter. Boven een rots zien we het kasteel uit Harry Potter, Hogwarts (Zweinstein). We stappen binnen bij het snoepwinkeltje in de film. Ze verkopen hier de bekende chocolade-kikkers, fudge flies, exploding bonbons en nog veel meer. We gaan in de rij staan bij de rondleiding door Ollivanders. In de beroemde toverstaf-winkel zien we hoe de juiste toverstaf bij de juiste persoon wordt gezocht.

We lopen door een openstaand hek en staan ineens in een rij. We hebben geen idee waar deze rij uitkomt doordat we het beginpunt gemist hebben. Het blijkt dat we in de rij staan bij Harry Potter and the Forbidden Journey, altijd goed. De wachtrij waar we slechts 65 minuten in hoeven te staan slingert door het kasteel. Tijdens het wachten is al van alles te beleven. We komen langs het kantoor van Dumbledore (Perkamentus), het klaslokaal voor Defence Against the Dark Arts (Verweer tegen de Zwarte Kunsten), de leerlingenkamer van Gryffindor (Griffoendor) en nog veel meer. Daarna zweven we samen met Harry Potter en zijn vrienden over het kasteelterrein en komen de magische wezens uit de films tegen. Dit is echt een top-attractie.

We doen het vervolgens even wat rustiger aan bij de Kung Fu Panda Adventure. Bij deze attractie zitten we in een kleine theaterzaal en worden we alle kanten opgeschud waardoor het lijkt alsof we zelf meedoen in de film.

Buiten gaat Kirsten op de foto met King Julien uit de film Madagascar. Hij doet zelfs een dansje met haar, Daarna mogen we met de hele familie op de foto met Shrek en prinses Fiona uit de film Shrek. Ook het lievelingetje van Kirsten komt langs voor een fotomoment, prinses Poppy uit de film Trolls. Tijdens ons vorig bezoek aan Los Angeles heeft Kirsten bij de Universal City Walk een knuffel van prinses Poppy gekocht. Ook dit keer is deze knuffel mee op vakantie. Kirsten is dolgelukkig dat ze nu een echte knuffel krijgt van prinses Poppy en met haar op de foto mag.

Ondertussen hebben we wel trek gekregen. We genieten van een heerlijke hamburger met friet. In het park kun je een grote drinkbeker kopen met een chip erin. Verspreid over het park staan verschillende frisdrankautomaten bij de horeca, waar je deze beker met tussenpozen van 10 minuten gratis mag bijvullen. Ideaal dus.

Als we een stukje verder lopen komen we bij de attractie Despicable Me Minion Mayhem. Hier is de rij niet zo heel lang, slechts 35 minuten. Als we in de wachtrij staan, bevinden we ons in het huis van Gru. Daar zien we hoe de werving van minions gaat, legt Gru samen met zijn dochters wat uit over de training die de minions krijgen en worden er stukjes uit de film vertoond.  Ook hier hoef je je dus niet te vervelen tijdens het wachten. Als we aan de beurt zijn mogen we gaan zitten op een vierpersoons bank die kan bewegen. We zitten hier in een 3D-simulator en worden veranderd in Minions. Samen met de kinderen en de minions in de film vliegen we door het minons-trainingscentrum waar natuurlijk van alles gebeurt. Ook hier worden we flink door elkaar geschud. 

Het park is verdeeld in een Upper Lot en een Lower Lot. Tot nu toe zijn we in het Upper Lot geweest. we nemen een flink lange roltrap die in een paar delen is verdeeld, naar de Lower lot. Een van de top-attracties daar is Jurassic World – The Ride. Op de park-app hebben we gezien dat de wachttijd 70 minuten is, maar dat vinden de kids niet erg. Ze willen erg graag in deze attractie. Gelukkig zijn alle wachtrijen in het park in de schaduw of zoals hier zelfs onder een overkapping. Tijdens het wachten leren we via grote schermen van alles over de dino’s die hier leven. Als we dan eindelijk aan de beurt zijn stappen we in een rondvaartboot. De boottocht begint heel rustig, totdat we er achter komen dat er een gevaarlijke dino is ontsnapt. Onderweg zien we verschillende dino’s. We varen door een jungle helemaal naar boven. Daar staan we ineens oog in oog met een enorme dino die flink lawaai maakt als hij ons probeert te pakken. Gelukkig kunnen we met de boot door een luik ontsnappen. Het is wel even schrikken als we vervolgens met boot en al van een ‘waterval’ afduiken en in een hoek van 51 graden met 80 km/u naar beneden glijden. Met een natte broek door het water dat in boot is gekomen, kunnen we opgelucht ademhalen en naar de volgende attractie.

Dave wil graag naar de stuntshow Waterworld. Dat komt goed uit want die blijkt 45 minuten later te beginnen. We lopen terug naar de Upper Lot waar net de rij open is gegaan. We vinden een plekje helemaal vooraan, gelukkig net naast de ‘wet seats’ waar je zoals later zal blijken gegarandeerd drijfnat wordt. De show duurt 20 minuten en zit vol met allemaal lifestunts en veel explosies, en is gebaseerd op de gelijknamige film. We kijken onze ogen uit. Aan het eind land er zelfs een brandend watervliegtuigje in het basin. Wat een spektakel…

We vinden een wat rustigere attractie, The Secret Life of Pets: Off the Leash. Nadat we heel lang (er stond geen wachttijd bij deze attractie) door de verschillende kamers in het huis van de dieren uit de film Huisdiergeheimen hebben gelopen, stappen we met z’n tweeën in een karretje die lijkt op een kartonnen doos. We gaan op reis door New York City met de dieren uit de film. Een leuke attractie, maar niet heel spectaculair.

De laatste attractie war we in gaan is de Flight of the Hippogriff, een Harry Potter attractie. De wachttijd is gelukkig afgenomen tot 35 minuten. De wachtrij slingert door het verboden bos van Hogwarts, langs de hut van Hagrid en komt bij de klas waar de lessen ‘Care of Magical Creatures’ worden gegeven. We stappen in een achtbaan en ervaren hoe het is om op een Hippogrief over het verboden bos te vliegen. De niet al te lange achtbaan is ook voor Kirsten goed te doen.

Kirsten wil heel graag als afsluiting nog een keer de rondleiding bij de toverstaffenwinkel Ollivanders doen. Dit keer blijkt Kirsten de uitverkorene te zijn en moet ze met een toverstaf en een toverspreuk iets magisch laten gebeuren. Helaas mislukt de spreuk en vallen er allemaal boekenplanken met toverstaffen naar beneden. Daarna mag Jasper haar komen helpen. Hij doet het niet veel beter. Met zijn spreuk laat hij de bloemen in een vaas slap hangen. Natuurlijk wordt er voor beide kids toch een geschikte toverstaf gevonden. Ze krijgen de toverstaffen mee naar de winkel, of we ze even willen afrekenen voor twee maal $60. Dat dachten we dus even niet. We vinden het echt niet netjes dat ze kinderen misbruiken om spullen te verkopen. Kirsten is er flink verdrietig van, want wij zijn nu natuurlijk de boosdoeners.

Als afsluiting van de dag mag Kirsten nog wat uitzoeken in de souvenirwinkel. Hier heeft ze de hele vakantie op gewacht, Ze kiest, hoe verrassend, voor een knuffel van ET. Daarna is het echt tijd om terug naar het hotel te gaan. We zijn gesloopt en hebben geen voeten meer over. Wat een geweldig park is dit.

Lees verder: Reisverslag dag 27: Los Angeles – Santa Monica, Venice Beach