Dag 27. Los Angeles – Santa Monica, Venice Beach

Donderdag 4 augustus 2022

  • Ons hotel in Los Angeles: Hollywood City Inn
  • Reisafstand: Los Angeles – Santa Monica 43 mijl/69 km
  • Weer: 24°C, bewolkt

Als we vanmorgen wakker worden, zit er een enorme kakkerlak in ons bad. Gatsie. Omdat we zo snel niet weten hoe we op een goede manier van dat beest af kunnen komen, hebben we hem maar buiten de deur gezet. Nadat we hebben ontbeten rijden we naar Lake Hollywood Park waar je het Hollywood Sign leuk kunt fotograferen.

Tijdens het voorbereiden van deze reis liet Kirsten ons een paar keer weten dat ze het heel leuk zou vinden om weer te gaan fietsen langs de zee, maar dan wel op een eigen fiets. Dat leek ons allemaal een goed plan. We rijden naar Santa Monica en beginnen daar met een ‘lunch’ bij de Cheesecake Factory om te vieren dat oma Pat gisteren jarig was. De kids kiezen de twee lekkerste cheesecakes die er zijn. Zelfs twee punten taart is nog flink veel voor 4 personen. 

We gaan op zoek naar de fietsverhuur Santa Monica Bike Rental. De fietsen zijn hier flink goedkoper dan bij de andere verhuurbedrijven en de vorige keer is het ons hier goed bevallen. We huren 4 eenvoudige beachcruisers. Uit ervaring weten we dat we hier echt geen versnellingen nodig hebben om lekker te kunnen fietsen.

Eerst nemen we een kijkje bij de beroemde Santa Monica pier waar ook de route 66 eindigt. Het is er lekker druk. Dan fietsen we verder over het fietspad langs het strand. We stoppen bij de skatebaan en genieten van de stunts die de skaters daar laten zien. We doen het ze niet na. Bij Venice Beach stallen we de fietsen en wandelen we langs de leuke surf- en souvenirwinkels. Op de terugweg wil Kirsten nog even ‘trainen’ bij Muscle Beach waar ze een rekstok en een evenwichtsbalk ziet. Dat is best lekker om een beetje te sporten naast het strand met een lekker briesje.

Als we weer in de buurt van de Santa Monica Pier zijn, gaan we nog even naar het strand zelf. Zoals we al wel verwacht hadden, gaat Kirsten heel stoer het water in. De golven zijn flink hoog, dus echt zwemmen zit er niet in. Het water is heerlijk en Kirsten geniet in de zee.

Dan is het weer tijd om de fietsen terug te brengen. We brengen opnieuw een bezoek aan de Cheesecake Factory, maar dit keer niet voor cheesecakes. Ze hebben hier een uitgebreide menukaart.  

Als we terug lopen naar de garage, zien we een mooie zonsondergang bij het strand. We draaien toch maar even om en lopen terug naar de pier. Het is erg mooi, zo’n rode lucht achter de bergen. Dan is het toch echt tijd om terug te gaan naar het hotel. Wat gaan de dagen hier toch telkens snel voorbij.

Lees verder: Reisverslag dag 28: Los Angeles – Hollywood, Beverly Hills