Dag 28. Los Angeles – Hollywood, Beverly Hills

Vrijdag 5 augustus 2022

Vandaag is het alweer de laatste dag van onze vakantie. De tijd is voorbij gevlogen. De bedoeling was om vanavond om 21:25 uur terug te vliegen naar Nederland, maar doordat onze oorspronkelijke vlucht geannuleerd is door de enorme chaos op Londen Heathrow vliegen we morgenochtend pas.

We hebben we gelukkig nog genoeg tijd om ook deze dag leuk in te vullen. We willen vandaag nog wat van de omgeving zien. We rijden door naar Hollywood Boulevard, waar we de auto gemakkelijk kunnen parkeren net naast het Chinese Theater. We gaan eerst op zoek naar een paar sterren op de Walk of Fame. Kirsten heeft al snel een paar sterren gevonden van Disney-figuren. Bij het Chinese Theater hebben een aantal beroemdheden hun handtekening met voet- en handafdruk achtergelaten. Leuk om te zien.

Nadat we ook een bezoek hebben gebracht aan het Hard Rock Cafe voor het tweede t-shirt voor de verzameling van Jasper, rijden we door naar Sunset Boulevard. Daar zoeken we de muziekwinkel Guitar Center. Net als bij het Chinese Theater staan er bij de ingang verschillende handafdrukken in het cement. Ook hangt buiten een gitaar van Kirk Hammett (Metallica), waar Jasper een groot fan van in. Binnen kijk je echt je ogen wat; wat een gitaren hangen daar. We zijn een hele tijd bezig met het bekijken van alle gitaren. Het is maar goed dat Jasper echt geen nieuwe gitaar nodig heeft, anders zouden we hem nooit uit deze winkel hebben gekregen.

Als de andere drie uitgekeken zijn (Jasper nog lang niet), rijden we nog een keer naar het Lake Hollywood Park. Gisteren was het een beetje bewolkt en de mannen willen graag een prachtige foto met blauwe lucht van het Hollywood Sign.

We hebben nog net een boete weten te voorkomen. Omdat we niet te lang willen blijven plakken, parkeren we de auto snel bij het eerste het beste plekje dat we zien. Dit is langs de andere weghelft. Je zou denken dat dit geen probleem is, maar in Amerika is de verkeersregel dat je de neus van de auto altijd moet parkeren in de rijrichting van de rijbaan waar je langs geparkeerd staat. In ons geval staan we dus als een spookrijder geparkeerd. Gelukkig zitten de dames nog in de geparkeerde auto om de parkeerwacht te woord te staan. De parkeerwacht verwacht namelijk dat Mascha met de auto zal wegrijden, maar er zijn in de omgeving nergens andere parkeerplekken te zien. De mannen hebben in Amerika geen bereik met hun telefoon, dus Mascha kan ze ook niet bereiken met haar Amerikaanse telefoonkaart. Gelukkig komen de mannen net op tijd aanlopen en met een lieve glimlach en verontschuldigingen naar de parkeerwacht kunnen we zonder boete doorrijden. Pffff.

We rijden verder richting Beverly Hills. We gaan eerst op zoek naar het Beverly Hills hotel. Dit hotel hebben de nu al een paar keer op tv gezien bij een programma over bijzondere hotels. Leuk om hem nu eens in het echt te zien. We rijden door een paar straten met prachtige, dure huizen. Je zal er toch maar wonen.

Ondertussen is het tijd om te gaan lunchen. Een supermarkt vinden in de buurt van Beverly Hills blijkt best lastig. We vinden een Whole Foods Market. Dit blijkt veel meer dan een supermarkt te zijn. Ze hebben een hele afdeling met verse kant-en-klare producten om te eten. We kiezen een enorme pizza voor met z’n vieren en eten die buiten op een van de picknick tafels op. Wat een perfect concept voor ons. Jammer dat we dit pas op de laatste dag ontdekken…

We gaan op zoek naar het hotel voor onze laatste nacht in Amerika. Dit hotel ligt vlakbij de luchthaven. We checken alvast in zodat we onze bagage al naar onze kamer kunnen brengen. Daarna brengen we onze huurauto terug naar Alamo, vlakbij de luchthaven. We hebben deze vakantie enorm veel gereden, ongeveer 4210 mijl/6770 km. Vanaf de autoverhuur worden we met een transfer van Alamo naar de luchthaven gebracht. Daar worden we weer opgehaald door de gratis transferbus van ons hotel. Ideaal geregeld dus. De kinderen duiken voor de laatste keer in het zwembad. Het water daar is erg aangenaam. 

Op loopafstand van ons hotel zit een In-N-Out Burger, dus ook met het avondeten komt het goed. Het is hier een stuk rustiger dan bij het filiaal in Las Vegas. Als we teruglopen naar het hotel, voelt het ineens wat fris. Het is nog maar 21°C. Wat een verschil met de temperatuur de rest van onze vakantie. We gaan op tijd naar bed, want de wekker staat morgen erg vroeg.

Lees verder: Reisverslag dag 29/30: Los Angeles – Dallas – Amsterdam (aankomst op dag 30)