Dag 29/30. Los Angeles – Dallas – Amsterdam (aankomst op dag 30)

Zaterdag 6 augustus 2022/zondag 7 augustus 2022

  • Reisafstand:
    • Los Angeles Airport – Dallas Fort Worth: 1232 mijl
    • Dallas Fort Worth – Schiphol: 4920 mijl
  • Weer: in Los Angeles 20°C zonnig, in Dallas 38°C zonnig, in Amsterdam 24°C zonnig

We moeten al vroeg op pad. Om 05:35 uur vertrekt de gratis shuttlebus van ons hotel naar de luchthaven van Los Angeles. Doordat we ineens een dagje later vertrekken dan oorspronkelijk de bedoeling was, hebben we onze huurauto gisteren al in moeten leveren. We worden bij onze terminal afgezet. Het is erg rustig op de luchthaven. In 20 minuten zijn we door de check-in en de security. We moeten nog ongeveer 3 uur wachten tot we vertrekken.

Om 09:00 uur vertrekt onze vlucht met American Airlines (AA1235) vanaf Los Angeles Airport naar Dallas Fort Worth. We zijn ruim op tijd op de luchthaven. In onze pier zitten een paar winkeltjes. Helaas vinden we geen Starbucks. Een half uur voor vertrek mogen we boarden.

We vliegen met een Airbus A321 Neo. Als we op het punt staan om te vertrekken en luisteren naar het praatje van de gezagvoerder, horen we dat het vliegtuig waar we mee vliegen pas 1 maand oud is. We zitten helaas niet met z’n vieren naast elkaar maar in tweetallen. Er zitten een paar rijen tussen.

Na een relaxte vlucht landen we om 14:00 uur (21:00 uur Nederlandse tijd) op Dallas Fort Worth. We zijn nu in de negende staat van onze vakantie. Ondertussen hebben we de eerste 2 uur van het tijdsverschil met Nederland al ingelopen.

We gaan op zoek naar de terminal waar onze volgende vlucht zal vertrekken. We hoeven maar een kwartiertje te lopen. Als we daar aan zijn gekomen, zien we dat er over 45 minuten al begonnen zal worden met boarden. We hebben gelukkig nog de tijd om wat te drinken bij Starbucks.

Om 04:15 uur vertrekt onze vlucht met American Airlines (AA220) vanaf Dallas Fort Worth naar Schiphol. We vliegen met een Boeing 787-9, een Dreamliner. Dit keer zitten we wel met z’n vieren bij elkaar. na het eten gaan al snel de lichten uit. Van slapen komt er helaas niet veel. In de nacht is er namelijk flink wat turbulentie. Gelukkig zijn er genoeg games om te spelen en filmpjes om te kijken, maar toch is het een flinke zit.

Om 8:30 uur landen we keurig op tijd op Schiphol. Als we geland zijn in Nederland horen we dat we niet aan een gate uit zullen stappen. We stappen uit via een trap en worden met bussen naar de terminal gereden. Het scheelt ons een stuk lopen, want we komen binnen bij de bagagebanden. Onze bagage komt gelukkig snel van de band. Rob staat ons al op te wachten in de aankomsthal en brengt ons weer thuis.

We kunnen weer terugkijken op een supervakantie. We hebben dit keer heel veel wildlife gezien: bizons, een beren, herten, etc. We zijn in verschillende soorten National Parken geweest, met voor ons het hoogtepunt Yellowstone. De kids hebben een flink aantal Junior Rangers programma’s gevolgd en kunnen meerdere badges aan hun verzameling toevoegen. We hebben de vakantie afgesloten in Universal Studios in Hollywood waar we alle vier onze ogen hebben uitgekeken.