Dag 3. North Salt Lake – Antelope Island SP – Salt Lake City – North Salt Lake

Maandag 11 juli 2022

 • Ons hotel in North Salt Lake: Best Western PLUS Cotton Tree Inn
 • Reisafstand: North Salt Lake – Antelope Island SP – Salt Lake City – North Salt Lake 104 mijl/167 km
 • Weer: 33°C, zonnig

  We hebben vannacht een stuk beter geslapen dan de eerste nacht in Amerika, in Las Vegas. Om 07:30 uur zijn we allemaal wakker. We beginnen de dag met een heerlijk ontbijtbuffet, dit keer zelfs met pancakes. 

  Nadat we de koelbox met ijsklontjes hebben gevuld kunnen we vertrekken. Vandaag staat er een rustig dagje in de omgeving van Nort Salt Lake op het programma.

   

  Antelope Island State Park

  We beginnen met een bezoek aan het Antelope Island State Park, een schiereiland midden in het Great Salt Lake. Vanaf ons hotel is het ongeveer 40 minuten rijden. Het eiland is te bereiken via een brug. Antelope Island is een State Park, dus onze Nationale Parkpas is hier niet geldig. Nadat we $15 betaald hebben, rijden we het park in.

  Als we over de lange brug rijden, valt het op dat we naast de brug bijna geen water zien. Wel zien we grote zoutvlaktes aan beide kanten van de brug. Als we bij de Marina komen, zien we meerdere aanlegsteigers voor bootjes. Op zich niets bijzonders maar er is geen water te zien in de Marina. De aanlegsteigers liggen nu midden in de zoutvlaktes. Het stinkt enorm in de buurt van het water en we worden een beetje lastig gevallen door wat steekvliegen.

  Vlak na de Marina zien we een mooi fotoplekje. Om daar te komen lopen we de Lady Finger Point Trail, een korte trail van 0,4 km tussen de rotsen. Vanaf daar hebben we een prachtig uitzicht op het zoutmeer en op Egg Island. Hier zit een grote vogelkolonie.

  We gaan vervolgens op zoek naar het Visitor Center om het Junior Ranger boekje voor de kinderen te halen. Op het eiland wonen o.a. een kudde bizons, (gaffel-)antilopen en herten. In de hal zit een Ranger op leeftijd die ons weet te vertellen dat we het beste naar de oostzijde van het eiland kunnen gaan als we bizons willen zien. Daar zijn ze vandaag gespot. Als we wegrijden zien we 2 coyotes langs de weg lopen. Vlak daarna zien we in het gras langs de weg iets dat lijkt op een grote bruine rots. Als we goed kijken zien we dat de rots kwispelt. Ineens staat ‘de rots’ op en blijkt het een enorme bizon te zijn. Wat is dat gaaf! We rijden verder en vlak daarna zien we een paar auto’s langs de weg. Als we goed kijken zien we iets lager een enorme kudde bizons. Snel parkeren we de auto. We zien dat de kudde echt enorm groot is, een paar 100 bizons. We horen ze grommen terwijl ze grazen op het gras net onder ons. Wat een bijzondere ervaring is dit. We rijden nog een stuk verder langs de kust en keren dan weer terug naar het Visitor Center. Het is hier echt prachtig. De antilopen, waar het eiland naar vernoemd is, zien we helaas niet. 

  Terug in het Visitor Center beantwoorden de kinderen de vragen uit het Junior Ranger boekje die ze onderweg niet hebben kunnen doen. Het boekje laten ze controleren door de ranger. Ze hebben alle vragen goed beantwoord dus krijgen ze ook hier een Junior Ranger badge.

  De ranger vertelt ons dat we het beste bij de Beach access kunnen parkeren als we het water in willen. Dat is vlakbij het Visitor Center. Omdat het water in Great Salt Lake twee tot drie keer zo zout is als bij de zee, kun je er op blijven drijven. Alleen de Dode Zee is zouter dan het Great Salt Lake. Ondanks dat het water heel erg stinkt, besluiten we om toch het water in te gaan. Het is een flink stuk lopen over het strand vanaf de auto doordat het water erg laag staat. In het water lopen we door een vieze dikke drap om wat dieper te komen. Bah, wat smerig… Het is een aparte ervaring dat je niet onder water kunt komen, hoe hard je het ook probeert. Het water is 25ºC, erg aangenaam dus. Als we uit water komen, merken we dat de vieze zwarte drap van de bodem ondertussen ook in onze zwemkleding zit en langs onze benen naar beneden loopt. Het is maar goed dat er bij de parkeerplaats buitendouches zijn.

  Op de terugweg stoppen we nog een paar keer bij de mooie zoutvlaktes langs de lange brug over het zoutmeer.

  Na een tussenstop bij de Walmart rijden we snel terug naar het hotel om de rest van het vieze zoute water van ons af te spoelen onder de douche. De kinderen springen daar eerst nog even in het zwembad.

   

  Salt Lake City

  Na de heerlijk verfrissende douche rijden we naar Salt Lake City, de hoofdstad van de staat Utah. In Salt Lake City is weinig te beleven. De stad is vooral bekend vanwege de belangrijke gebouwen van de mormonen. Een wandeling door de stad, niet langer dan een middag, langs de bekendste bezienswaardigheden vinden we dan ook genoeg. Zo houden we genoeg tijd over voor de vele plaatsen en parken die we heel graag willen bezoeken tijdens deze reis.

  We parkeren de auto bij het winkelcentrum Gateway. Hier kun je voor slechts $8 de hele dag je auto parkeren. We hebben geprobeerd om een wandelroute samen te stellen langs de meest bekende bezienswaardigheden. Vanaf de parkeergarage wandelen we eerst naar Temple Square. Dit is het hoofdkwartier voor de Mormonen, mensen van de LDS Church of Jesus Christ. Je vindt hier op 40.000 vierkante meter meerdere mormoonse gebouwen. Helaas staat een groot deel van het terrein in de steigers, waaronder de Salt Lake Temple. Deze tempel is een van de belangrijkste symbolen van de mormonen. 

  Wel konden we een bezoekje brengen aan een ander gebouw bij Temple Square, het Tabernacle. Dit is een gebouw voor de koren en orkesten. Volgens de reisgidsen is dit een van de mooiste bezienswaardigheden van de stad. Het gebouw ziet er van buiten heel bijzonder uit, niet echt mooi. Dit komt waarschijnlijk door de constructie met het zelfdragende dak, zodat er binnen geen pilaren zouden staan die het zicht van het publiek zouden belemmeren. Ook hier mag je gewoon naar binnen lopen, dus wij zijn ook even binnen gaan kijken. Binnen staat een van de grootste pijporgels ter wereld. Het orgel heeft 11.000 pijpen. Op het terrein lopen vrijwilligers van de kerk rond, niet om je te bekeren maar om bezoekers te helpen, rondleidingen te geven en om vragen te beantwoorden. Een Nederlandse ‘Sister’ en haar Amerikaanse man spreken ons aan. Ze vragen aan de kinderen of ze eens zal laten horen hoe het klinkt als je een spelt laat vallen. We gaan zitten in de zaal en ze loopt naar het podium. Eerst scheurt ze papier kapot en maakt er een prop van. Dat kunnen we in de zaal goed horen. Daarna laat ze eerst een speld en daarna een spijker vallen. Ook dat kunnen we door de goede akoestiek luid en duidelijk horen. Bijzonder hoor.

  Tegenover het Tabernacle zien we ook Assembly Hall, een van de oudste gebouwen in Salt Lake City. Om de andere gebouwen te zien moeten we omlopen omdat de straat is afgezet door de werkzaamheden op het terrein. We lopen om naar het enorme Conference Center. Het Conference Center is de belangrijkste vergaderzaal voor de kerk.

  We wandelen een stukje verder, of eigenlijk we klimmen een stukje verder, naar de Utah State Capitol. Het is een behoorlijke klim om daar te komen. Het State Capitol is te vergelijken met ons provinciehuis. Het Utah State Capitol is de werkplek van de regering van de staat Utah. Het is een erg mooi en indrukwekkend gebouw om te zien en het lijkt een beetje op het Capitool in Washington DC. 

  Er zijn nog veel meer gebouwen te zien in Salt Lake City maar we vinden het wel mooi geweest. Het is warm en het klimmen is ons goed in de benen gaan zitten. We lopen rustig terug naar de parkeergarage waar ook meerdere restaurantjes zitten. We vinden een pizzeria buiten bij de Gateway Mall waar we neerploffen, pizzeria Midici – The Neapolitan Pizza Company. De pizza’s zijn heerlijk en de gratis refill van de frisdranken is met de warmte buiten ideaal.

  Terug in het hotel duiken de kids nog een keer in het zwembad. We maken het niet te laat, want morgen hebben we een flinke rit voor de boeg.

  Lees verder: Reisverslag dag 4: North Salt Lake – Yellowstone NP (South Loop) – West Yellowstone