Dag 7. West Yellowstone – Yellowstone NP dag 3 (South Loop)

Vrijdag 15 juli 2022

  • Ons hotel in West Yellowstone: Best Western Weston Inn
  • Reisafstand: West Yellowstone 73 mijl/117 km
  • Weer: 27°C, zonnig/eind van de dag regen

Junior Ranger

We zijn al helemaal gewend aan ons vakantieritme: lekker ontbijten, naar de supermarkt en dan op pad. Voordat we naar Yellowstone NP gaan, stoppen we eerst bij het Visitor Center. De kinderen zijn klaar met de opdrachten uit hun Junior Ranger boekje. Ze laten de opdrachten nakijken door een Ranger. Het is erg grappig als de Ranger heel geïnteresseerd de antwoorden van Kirsten nakijkt die ze gewoon in het Nederlands geschreven heeft. Als de opdrachten zijn goedgekeurd, leggen ze bij de Ranger hun eed af. Daarna krijgen ze allebei een badge van Yellowstone NP, een leuke herinnering aan het bezoek aan Yellowstone NP.

 

Midway Geyser Basin

Net als eergisteren kiezen we vandaag voor de South Loop. Er zijn daar nog een paar korte trails die we willen lopen.

We rijden als eerste naar de Firehole Lake Drive, maar helaas blijkt deze weg gesloten. Pech gehad, er zijn nog genoeg andere leuke plekken om (nog een keer) te bekijken.

We rijden door naar het Midway Geyser Basin. We moeten even wachten tot er een parkeerplaats vrij komt. Als we richting de boardwalk lopen, zien we dat er wel heel veel stoom omhoog komt. We gaan toch maar kijken of we iets kunnen zien. Vanaf het Geyser Basin stroomt heet water de Firehole River in. Het water laat een bruin/oranje spoor van mineralen en bacteriën achter op de rotsen. Wat een bijzonder gezicht is dat.

We wandelen eerst naar de Excelsior Geyser Crater. We zouden hier een knalblauwe bron moeten zien, maar alles wat wij zien is een heleboel stoom. We lopen door naar de Grand Prismatic Spring, de bron met de prachtige kleuren die we eergisteren zo mooi vanaf het uitzichtpunt hebben kunnen zien. Af en toe blaast de wind de stoom weg en dan zien we iets van de mooie kleuren, maar niet zo mooi als het hoort te zijn. In de Bacteria Mats zien we onder het water voetafdrukken van dieren die er hebben gelopen. We zijn toch benieuwd welk dier hier zijn pootjes verbrand heeft?

Bij de Turquoise Pool is niet zoveel stoom en zien we inderdaad een blauwe hotspring. We zijn hier duidelijk nog te vroeg op de dag. Het is nog maar 18°C en dan is er echt nog teveel stoom. We hebben gisteren al gezien dat het later op de ochtend een stuk minder rokerig zal zijn. We kiezen ervoor om het nu maar te laten voor wat het is en later op de dag terug te komen.

 

Biscuit Basin

Een stukje verder stoppen we bij Biscuit Basin. Ook hier lopen we weer een korte trail. Er zijn hier meerdere hotsprings,  pools en geysers te bewonderen.

Als eerste komen we bij Black Opal Spring, een warmwaterbron met donker blauw water. De grond eromheen is vrij donker. Daar zal de naam dus wel vandaan komen.

Black Diamond Pool is een groot blauw warmwatermeer. De randen rondom Black Diamond Pool zijn oranje/bruin door de thermofielen. Als dit niet in een vulkanisch gebied zou liggen, zouden we er zeker een duikje in willen maken. Wat een mooie kleuren zeg…

Als we bij de Sapphire Pool komen valt alles dat we eerder gezien hebben langs deze trail een beetje in het niet. Deze pool is knalblauw met verschillende tinten afhankelijk van de diepte en doordat het water zo helder is kunnen we zien dat het heel erg diep is.

Jewel Geyser spuit met een interval van 4 tot 12 minuten. Net als wij er zijn spuit de geyser een klein beetje. Shell Spring is een bubbelende hot spring. Het is het beste te vergelijken met een pannetje dat een beetje overkookt. Ook bij Avoca Spring bubbelt het een beetje. 

Op de terugweg stoppen we nog bij Mustard Spring, Black Pearl Geyser, opnieuw Sapphire Pool (blijft prachtig), de ook zo mooie blauwe Wall Pool en nog een keer bij Black Opal Spring. Wat is er hier veel te zien op zo’n korte trail.

 

Kepler Cascades

We rijden een stukje verder. Iets voorbij de Old Faithful stoppen we bij de Kepler Cascades. Vanaf een klein platvorm kunnen we de 45 meter hoge waterval goed bekijken.

 

Black Sand Basin

Nu het zonnig is gaan we nog een keer naar Black Sand Basin. Eergisteren zijn we hier ook al geweest, maar toen was het het erg bewolkt. Het is er zo druk dat we niet eens op de parkeerplaats kunnen parkeren, maar een plekje hebben op de ‘Parking Overflow’ (een parkeerstrook langs de weg). We zien een toiletgebouw bij het parkeerterrein. Helaas lijkt het binnen meer op een mudpot dan op een toilet. Er staan een soort ton zonder bodem. Daaronder ligt een berg uitwerpselen en andere derrie om het netjes te omschrijven. De geur die daar hangt is gewoon niet te omschrijven. Met verstand op nul en adem ingehouden, doen we toch maar onze behoeften. Brrrr….

Nu de zon schijnt zijn vooral de blauwe kleuren bij de hot springs veel mooier dan toen het bewolkt was. Het blijft een prachtige trail, al heeft Kirsten wat moeite met de vieze luchtjes die uit de fumaroles komen. De lucht van rotte eieren is duidelijk niet helemaal haar ding.

 

Midway Geyser Basin

We doen een tweede poging bij Midway Geyser Basin, waar we vanmorgen ook al waren. Bij de Excelsior Geyser Crater is het water knalblauw. Het is een enorme geiser. Door het kokende water binnenin de bron komt er heel veel stoom van de geiser. Bij de Grand Prismatic Spring zijn de kleuren nu wel beter te zien dan vanmorgen, maar het is lang niet zo mooi als vanaf het uitzichtpunt waar we eergisteren waren. 

Iets verderop stoppen we bij Opal Pool. Ook deze blauwe pool is prachtig. Het is wel duidelijk waar de naam vandaan komt. Turquoise Pool is ook al zo mooi blauw. De randen zijn oranje-bruin door de verschillende mineralen in het water.

 

Fountain Paint Pots

Als afsluiting van ons bezoek aan Yellowstone gaan we nog een tweede keer terug naar de Fountain Paint Pots Trail. Hier is echt van alles te zien. We beginnen bij de Celestine Pool en lopen door naar de Silex Spring. Je kunt hier in het heldere blauwe water heel goed de diepte zien. De pruttelende mudpots bij de Fountain Paint Pots blijven ook nu weer een apart gezicht. De grote Fountain Geyser is nu stil. We hebben de eerste keer dat we hier waren dus echt veel geluk gehad. Dit keer zien we de Clepsydra Geyser spuiten. Het blijft leuk om hier al die geisers, hotsprings en pruttelende mudpots te zien. 

 

West Yellowstone

Rond 14:30 uur rijden we het park uit. We hebben vandaag een bizon gezien en een overstekend hert. We zijn nog lang niet uitgekeken, maar we willen ook graag rondkijken in het gezellige centrum van West-Yellowstone. We maken een ommetje door het centrum. Als je geen schone shirts meer hebt tijdens een verblijf in Yellowstone, is dat hier geen probleem. In het centrum van West Yellowstone vind je voornamelijk t-shirt winkels, souvenirshops en restaurants.

We komen ook een kleine snackkar tegen waar ze ook ijsjes verkopen. Net als in Nederland bestellen we ieder twee bollen. We zijn even vergeten dat in Amerika alles veel groter is. De ijsjes zijn enorm groot en heel erg lekker. De lucht wordt steeds donkerder. Op de weg terug naar het hotel maken we nog een stop bij de speeltuin totdat we het horen onweren.

Rond 16:00 uur begint het enorm te regenen. De straat staat helemaal blank. Als het droog is willen we toch wel erg graag iets eten. Voor de zekerheid gaan we maar met de auto naar hetzelfde restaurant als gisteren, de Buffalo Bar. Volgens het weerbericht is er nog veel regen op komst en als we gaan lopen en het gaat mis, dan zijn we echt doorweekt. Als we bij ons hotel komen is het nog droog, maar de lucht is dreigend. Het wordt steeds donkerder totdat het zoals verwacht begint te plenzen. We zijn blij dat we er niet meer uit hoeven.

Lees verder: Reisverslag dag 8: West Yellowstone – Grand Teton NP – Riverton