Dag 8. West Yellowstone – Grand Teton NP – Riverton

Zaterdag 16 juli 2022

  • Ons hotel in Riverton: Comfort Inn & Suites Riverton
  • Reisafstand: West Yellowstone – Grand Teton NP – Riverton 260 mijl/418 km
  • Weer: 10°C in West Yellowstone, 27°C in Grand Teton NP, 33°C in Riverton, zonnig, licht bewolkt

Het is vandaag helaas tijd om afscheid te nemen van Yellowstone NP. We hebben hier de afgelopen drie dagen heel veel mooie plekjes kunnen bezoeken. We hebben nog lang niet alles gezien, maar het is mooi geweest. Misschien komen we er ooit nog wel een keer terug.

Het eindpunt van het traject dat we nu gaan rijden, is Denver. Omdat het van West Yellowstone naar Denver aardig wat kilometers rijden is, hebben we de route in stukken verdeeld. Vandaag is de eindbestemming Riverton, waar we overnachten. Onderweg brengen we een bezoek aan Grand Teton National Park.

 

Nog één keer Yellowstone NP

Na een lekker stevig ontbijt, pakken we de auto in en vertrekken we om 07:30 uur. Vanuit West Yellowstone gaat het eerste deel van onze route door Yellowstone NP, maar omdat we graag een rondje door Grand Teton NP willen maken, stoppen we hier niet meer bij de geisers. De afgelopen dagen sliepen we in Montana en waren we in de staat Wyoming als we in Yellowstone rondreden. Vandaag gaan we ook overnachten in Wyoming.

Als we net op de toegangsweg rijden, zien we aan de andere kant van het water een Pronghorn (Gaffelbok) staan. Als we verder doorrijden zien we dat het erg mistig is in Yellowstone NP. De stoom uit de geisers kunnen we vanaf de weg niet eens zien. Het is 10°C en bij de Fountain Paint Pots Trail zien we mensen met dikke truien aan lopen. Ter hoogte van Old Faithful komt langzaam de zon door en zien we de mist verdwijnen. Vanaf Old Faithful is het flink klimmen door de beboste bergen. We zien hier geen geisers meer. Vanaf de weg kunnen we Yellowstone Lake zien liggen. Bij Lewis Lake maken we een fotostop. Hier zien we ook de besneeuwde toppen van het Tetongebergte. 

 

Grand Teton NP

Na ruim 1,5 uur verlaten we Yellowstone NP via de South Entrance. Een paar kilometer later zien we op het bord dat we al bij Grand Teton NP zijn aangekomen. De parken liggen echt vlak naast elkaar. Nu is het nog maar een half uur naar het Colter Bay Visitor Center.

Bij het Colter Bay Visitor Center halen we de Junior Ranger boekjes voor de kinderen. Thuis hebben we al gezien dat er een verplichte Ranger-activiteit bijgewoond moet worden om het Junior Ranger programma af te kunnen ronden, en die moet natuurlijk wel in ons programma passen. We hebben geluk, want als we aankomen begint er net een ranger-talk. De ranger heeft een berenvacht mee die de kinderen mogen voelen. Vooral Kirsten vindt het heel interessant om te zien hoeveel tenen een beer heeft, hoe de onderkant van de voeten er uit ziet, hoe de neus er van dichtbij uitziet, etc. Ook heeft de Ranger een hoorn van een bizon en van een Pronghorn (gaffelbok) meegenomen die we mogen vasthouden.

Vanaf het Colter Bay Visitor Center is er een eenvoudige wandeling (loop) rondom Jackson Lake van ongeveer 3,5 kilometer, de Lakeshore Trail. De wandeling begint bij de Colter Bay. Deze staat bijna helemaal droog. We zijn even bang dat de wandeling rondom dit droog liggend baaitje zou gaan, maar dit bleek gelukkig niet zo te zijn. Onderweg hebben we een mooi uitzicht op Jackson Lake en de Teton Range (Tetongebergte). Wat een mooie plek is het hier, en wat is de natuur hier anders dan in Yellowstone NP. Onderweg doen de kinderen als Junior Ranger opdracht een bingo van alles wat ze zien.

Als laatste bingo-opdracht moeten de kinderen nog een high five met een ranger doen. Als de high five binnen is worden de boekjes door de ranger nagekeken. De ranger is erg onder de indruk van het fantasiedier dat Kirsten in haar boekje heeft getekend bij een opdracht en wil er van alles over weten. Alle opdrachten zijn goed gemaakt en nadat de kinderen de Junior Ranger eed hebben afgelegd krijgen ze ook hier hun badge.

Bij het Visitor Center is een voelhoek voor kinderen waar ze verschillende geweien/hoorns van dieren uit het park mogen vasthouden. Kirsten probeert meteen uit hoe het is om een gewei op je hoofd te hebben.

Na de lunch rijden we nog een stuk door het park. Op advies van de ranger kiezen we voor de route richting Jackson over de North-South Highway. Net voorbij de Moran Entrance staat er een enorme kudde bizons in een weiland langs de weg. Een heeft er de kudde verlaten en steekt op z’n gemak de weg over en wandelt in onze richting. Nadat we al rijdend vanuit de auto een foto van dit beest hebben gemaakt, maken we dat we wegkomen.

We stoppen bij Snake River Overlook. Hier hebben we een panaroma-uitzicht over het Tetongebergte met op de voorgrond de Snake River. Iets later, bij de Teton Point Turnout, genieten we van het uitzicht op de 4199 meter hoge Grand Teton. We rijden nog een klein stukje door naar de beroemde T.A. Moulton Barn. Dit is een historische schuur in het Mormon Row Historic District die op veel foto’s van het Grand Teton NP te zien is.

Riverton

Omdat het nog een flinke rit is naar Riverton (ruim 2,5 uur), besluiten we om om te keren en naar ons volgende hotel te rijden. De weg naar Riverton is heel afwisselend. We rijden een heel stuk door het Bridger-Teton National Forest en later door het Shoshone National Forest. Het is goed te zien dat er hier de afgelopen jaren een aantal bosbranden zijn geweest. Er zijn grote stukken bos met kale boomstammen. Gelukkig groeien er tussen de verbranden bomen ook al wat nieuwe bomen. Af en toe zien we in de verte de besneeuwde toppen van de Rocky Mountains.

De bosrijke omgeving gaat over in een heuvellandschap dat te vergelijken is met een Teletubbie-land. Vervolgens rijden we een heel stuk langs hoge rotsen. Als we een bocht omgaan rijden we ineens weer door een ander landschap. De rode, wat vlakkere, rotsen (Painted Rocks) doen ons denken aan het landschap bij Sedona (Arizona) waar we de vorige reis zijn geweest. Na de rotsen volgt een ritje door de woestijn. Het doet hier Western-achtig aan met de vele ranges en weilanden met paarden.

Het eerste plaatsje dat we na een uur rijden tegenkomen, Dubois, zou ook zo uit een Western-film kunnen komen. De locals wandelen hier rond met cowboylaarzen en cowboyhoeden. In het gezellig uitziende plaatsje zien we een saloon, wigwamtenten, een rodeo-terrein, etc.

Na Dubois rijden we verder over een hele lange weg door de woestijn, ver weg van de bewoonde wereld. Vanaf West Yellowstone hebben we nog nergens in Wyoming bereik met onze telefoon gehad.

Na een flinke rit komen we rond 16:30 uur aan bij ons hotel in Riverton, Comfort Inn & Suites Riverton. We checken in, zoeken onze kamer en doen dan inkopen bij de Walmart. We besluiten om het bij een magnetronmaaltijd te houden, wat een goede keuze blijkt te zijn. Na het eten zoeken de kids wat verkoeling in het binnenzwembad.

We gaan op tijd naar bed, want morgen hebben we weer een flinke rit voor de boeg

Lees verder: Reisverslag dag 9: Riverton – Estes Park