2023 Marokko – Marrakech

Vrijdag 24 maart

Vrijdagmorgen vroeg om 04:45 uur moesten we verzamelen op het kantoor van Interimage voor een bedrijfsreisje naar Marrakech (Marokko). Om 05:00 uur vertrok de bus naar Schiphol. 

Op Schiphol aangekomen stond onze reisleider al op ons te wachten met de tickets.  Het inchecken ging redelijk soepel en bij de security en paspoortcontrole ging het vlot. 

Om 8:15 uur vertrokken we naar Marrakech. Door een staking van de Franse luchtverkeersleiding hadden we 45 minuten vertraging. We moesten wel in het toestel blijven zitten, een mooi moment om even in de cockpit te kijken. We vlogen heen met EasyJet.

Om 09:00 uur vertrokken we dan richting Marokko. We lieten de regen en kou achter ons en na 3 uur en 45 minuten vliegen stonden we buiten in de zon met 30 graden.

Na de paspoortcontrole in Marrakech stond er buiten een bus op ons te wachten die ons ongeveer 1,5 uur ten zuidoosten van Marrakech bracht, richting het Atlasgebergte. Daar verbleven we in een prachtig tentenkamp in de middle of nowhere. Na een duik in het zwembad en een goede lunch, werden we in de middag naar een plek gereden waar we met een dromedaris een stuk door de woestijn gingen lopen. De zon begon al onder te gaan toen we terug kwamen en daarna was het tijd voor een lekkere douche en een heerlijk diner. Na afloop daarvan hebben we heerlijk bij een kampvuur gezeten onder een mooie sterrenhemel. We verbleven in Kalyptyus Luxury Camp.


Zaterdag 25 maart

In de ochtend werden we met een bus naar een andere plek in de woestijn gebracht om daar een tocht te gaan maken met een Quad. Eerst kregen we een stuk uitleg over veiligheid en hoe de quad te gebruiken,  daarna een oefensessie om te zien of het goed ging. Daarna hebben we een kleine 2 uur door de stoffige woestijn gereden door kloven en over heuvels. Echt geweldig!  

Na deze geweldige tocht werden we naar Marrakech gebracht, wat nog een uurtje rijden was, en konden we ons in het hotel opfrissen en omkleden. We verbleven in het Hivernage hotel op loopafstand van de markt. 

Na de lunch gingen we naar de markt en de Medina van Marrakech. Hier vind je tal van kleine winkeltjes in smalle en drukke straatjes, echt een belevenis. Na een aantal uren slenteren door deze straatjes werden we met paard en wagen rondgereden door Marrakech  en afgezet bij ons hotel. Begin van de avond hebben we op de rooftop bar heerlijk wat gedronken. Daarna werden we naar de Buddha bar gebracht voor het diner en de afterparty. Om ongeveer 02:00 uur zat ook deze dag erop!   


Zondag 26 maart

Vanmorgen werden we met de bus naar een gebergte gebracht om te gaan ziplinen. Hier liepen we over loopbruggen en gleden we aan een kabel van de ene kant van de berg naar de andere kant. Afstanden van wel meer dan 300 meter moesten we per run afleggen, met dieptes van honderden meters onder ons. Echt fantastisch! 

 In de middag was het tijd voor een duik in het zwembad en een wandeling door Marrakech. De meeste van ons gingen op pad om wat souvenirs aan te schaffen. Aan het eind van de avond konden we even lekker een douche nemen en daarna zijn we op het dakterras gaan zitten met wat drankjes.

Om 20:00 uur kwam de bus ons ophalen om ons naar een traditioneel Marokkaans restaurant te brengen. De hele tafel werd vol gezet met allerlei Marokkaanse gerechten om zo de smaken van Marokko te kunnen proeven. Ik moet zeggen dat het me echt lekker heeft gesmaakt!  Na afloop zijn we natuurlijk nog even een bar ingedoken om de dag door te nemen. 


Maandag 27 maart

In de ochtend gingen we naar de Botanische tuin in Marrakech ‘Jardin Majorelle’. Om hier binnen te komen moet je vooraf een tijdslot boeken omdat het anders te druk wordt in de tuinen.  Het is echt een mooi stukje van Marrakech. Het is niet heel groot en aan 1,5 uur heb je genoeg om de tuinen goed te bekijken. Na ons bezoek zijn we nog ergens gaan lunchen.

Om 15:00 uur werden we weer door de bus opgehaald om teruggebracht te worden naar de luchthaven. Terug vlogen we met Transavia en na een goede vlucht landden we uiteindelijk rond middernacht op Schiphol. Omdat wij er waren tijdens de Ramadan was er een tijdverschil van -2 uur met Nederland. 

Op Schiphol stond de taxibus al op ons te wachten om ons terug te brengen naar Woerden. We hebben echt fantastische dagen gehad in Marokko. Ik zou hier best nog eens naar terug willen! 

Interimage en Mr. Marrakech bedankt!