2023 Rondreis Thailand

In de zomer van 2023 maken we een rondreis door Thailand. Op deze pagina vind je het verslag van onze 25-daagse rondreis.

Op 8 juli 2023 vliegen we met Emirates naar Thailand met een tussenstop in Dubai. Daar hebben we genoeg tijd om de Burj Khalifa te bekijken, het hoogste gebouw van de wereld. In de nacht vliegen we verder naar Bangkok, waar we onze rondreis beginnen. In Bangkok bezoeken we oude tempels, Chinatown en maken we een fietstocht. We blijven nog even in Midden-Thailand en reizen vanuit Bangkok door naar Kanchanaburi, waar we de geschiedenis in duiken van de beruchte Birma-spoorlijn en de brug over de River Kwai. Ook bezoeken we vanuit Kanchanaburi de Erawan watervallen en gaan we naar een olifantenopvang.

We reizen verder naar Khao Yai National Park waar we een vleermuisexcursie en een jungletour zullen doen. We maken een korte stop in Ayutthaya waar we met een tuktuk de oude tempelstad zullen verkennen. Met de nachttrein reizen we door naar Chiang Mai (Noord-Thailand). Hier bezoeken we een paar tempels in de omgeving, gaan we een waterval beklimmen en bamboe-raften.

We vliegen vanaf Chiang Mai naar Phuket waarna onze rondreis verder zal gaan in Khao Sok National Park, een nationaal park in Zuidoost-Thailand met een dichte jungle waar veel wildlife te vinden is. Hier maken we een mooie longtail-boottocht over het meer en doen we mee met een workshop Jungle Cooking.

Met de boot gaan we naar Koh Phangan, waar we heerlijk gaan relaxen en een duikje maken. We eindigen onze reis aan een prachtig zandstrand vol met palmbomen op het eiland Koh Samui, waar we gaan snorkelen en kunnen nagenieten van deze prachtige reis.

Tot slot vliegen we terug naar Bangkok en vervolgens via Dubai weer terug naar huis.

Reisverslag Rondreis Thailand (8 juli t/m 1 augustus 2023)