Dag 12. Chiang Mai

Woensdag 19 juli 2023

  • Ons hotel in Chiang Mai: Pingviman Hotel
  • Weer: 35°C, gedeeltelijk bewolkt met vooral in de ochtend af en toe zon

Het slapen in een heerlijk bed heeft ons goed gedaan na de ietwat onrustige nacht in de trein. We zijn weer goed uitgerust als we wakker worden. We genieten van het heerlijke ontbijtbuffet in ons hotel. Er is veel keuze. We komen niets tekort hier in Thailand. Er is veel vers fruit, verschillende broodjes en cakejes en Aziatische gerechten. Buiten wordt er een eitje voor ons gebakken en binnen kunnen we een versgebakken wafel krijgen. Dit is wel het beste ontbijt van deze vakantie tot nu toe.

 

Sticky Waterfalls

Na het ontbijt bestellen we een Grab voor een uitstapje naar de Bua Thong watervallen, ook wel Sticky Waterfalls genoemd. Vanaf ons hotel is het een uurtje rijden. De watervallen liggen in het Sri Lanna National Park. We mogen dit Nationale Park gratis in. De watervallen bestaan uit drie niveaus. Doordat de watervallen niet zo glad zijn, kun je ze met behulp van een touw vrij gemakkelijk beklimmen. Het calciumrijke water dat naar beneden stroomt laat een crèmekleurig mineraallaagje achter op de rotsen. Deze laag is ‘sticky’ waardoor je genoeg grip hebt om naar boven te klimmen. We nemen eerst de trap naar beneden, naar niveau 3. Vanaf daar klimmen we met onze surfschoenen helemaal naar boven naar de top van de waterval bij niveau 1. In het begin is het klimmen een beetje spannend, maar al snel voelen we ons als een Spiderman en klimmen we helemaal naar boven. Op sommige stukken zijn we wel blij dat we het touw vast kunnen houden. 

Als we voor de tweede keer de waterval hebben beklommen zijn we wel toe aan wat verkoeling. We smullen van de ijsjes die ze hier verkopen. Als we weer omgekleed zijn, wandelen we weer terug naar onze Grab die op ons staat te wachten.

 

Longneck Tribe Village

De chauffeur vraagt ons of we nog ergens naar toe willen. Hij heeft een grote kaart met plaatjes van attracties in de buurt. We willen wel een stop maken bij een Karen bergstam, de Longneck Tribe Village. Een bezoek aan de Longnecks blijkt best prijzig te zijn in vergelijk met alle andere activiteiten hier. We willen toch wel even kijken. We lopen het kleine dorpje binnen dat voornamelijk bestaat uit heel veel kraampjes met handgemaakte doeken en andere spullen. De vrouwen hier hebben vele koperen ringen om hun nek. Ook lopen er een paar jonge meisjes met ringen om. Het lijkt een beetje op een bezoekje aan Volendam en daar op de foto in klederdracht. Toch voelt dit bezoek niet zo goed. Deze vrouwen verminken zichzelf en laten dit hun kinderen ook doen om de inkomsten uit het toerisme in stand te houden. We geloven er weinig van dat de vrouwen dit echt alleen doen omdat het hun cultuur is. 

Kirsten krijgt zelf een aantal ringen om haar nek en mag op de foto met een echte longneck-vrouw. Na een half uurtje zijn we hier wel uitgekeken en gaan we terug naar ons hotel.

Op de uitstapjeskaart van onze Grab-chauffeur zien we dat er in de buurt van Chiang Mai ook bamboe-raften wordt aangeboden. We zijn in Nederland een hele tijd op zoek geweest naar een aanbieder, maar konden niets vinden. We hebben het toen maar van ons wensenlijstje gehaald. We zijn nu dan ook heel blij dat we dit hier toch kunnen doen. De prijs valt ook enorm mee, slechts 1100 bath met z’n vieren (ongeveer 30 euro). We zijn erg tevreden over onze huidige chauffeur en vragen hem of hij ons morgen weer wilt rijden. Dat vindt hij geen probleem.

Als we in namiddag terug zijn bij ons hotel, halen we snel een tosti bij de 7-Eleven en duiken dan snel in het zwembad.

 

Gezellig uiteten

Rond 19:00 uur laten we ons door een taxi afzetten bij The Riverside Bar & Restaurant, een leuk restaurant aan de Ping-rivier met livemuziek. Er blijkt hier een te grote keuze aan gerechten te zijn. Doordat niet overal plaatjes bij staan, is het wat lastig kiezen. Uiteindelijk vinden we een paar heerlijke, niet te spicy gerechten. Vanaf 20:00 uur treden er 2 goede gitaristen op. Ze spelen verschillende bekende nummers. We zitten met ons tafeltje vooraan dus kunnen volop genieten.

Ondertussen is het begonnen met regenen. Gelukkig pikt de Grab-chauffeur ons voor de deur van het restaurant op en zet ons er voor de deur van het hotel weer uit. In het hotel checken we nog even online in voor onze vlucht overmorgen naar Phuket. Dan is het tijd om ons bed in te duiken na weer een erg leuke dag in Thailand.

 

Lees verder: Reisverslag dag 13: Chiang Mai