Dag 14. Vliegen naar Phuket en dan door naar Khao Sok NP

Vrijdag 21 juli 2023

  • Ons hotel in Khao Sok: Khao Sok Riverside Cottages
  • Weer: 28°C, zwaar bewolkt met regen 

Onze dagen in het gezellige Chiang Mai zitten er helaas weer op. Ook hier hebben we weer een hele leuke tijd gehad. Zoals al een beetje verwacht, zijn we hier nog lang niet uitgekeken.

Vandaag vliegen we naar Phuket en reizen vandaar door naar het Khao Sok National Park.

Toen we in oktober op zoek waren naar vliegtickets, hebben we een vlucht gevonden vanaf de luchthaven van Chiang Mai naar Phuket. We hebben toen een voor ons ideale tijd gekozen. We zouden om 11:25 uur vertrekken uit Chiang Mai en dan om 13:25 uur in Phuket aankomen. In januari kregen we een vluchtwijziging. De vlucht zou nu om 09:55 uur vertrekken. Op 1 april (nee, geen grap) werd onze vlucht gecanceld en zijn we op een latere vlucht gezet met vertrek om 14:50 uur.

We hebben nu dus genoeg tijd om rustig te genieten van het ontbijt, wat erg prettig is met een flinke reisdag in het vooruitzicht. Jasper en Kirsten duiken nog even een laatste keer het zwembad in. Dan is het toch echt tijd om weg te gaan. Om 11:30 uur komt onze Grab voorrijden. Het is nog geen 10 minuten rijden naar de luchthaven. 

We zijn erg vroeg op de luchthaven. We kunnen pas 2 uur van tevoren inchecken, dus hebben nog lekker de tijd om bij Starbucks op de luchthaven iets te drinken. Als het tijd is, gaan het inchecken en de security lekker vlot en al snel zitten we in de vertrekhal.

We zouden volgens planning om 14:50 uur vertrekken, maar nu mogen we pas om 14:40 uur boarden. We zullen dus wel wat vertraging oplopen. We vliegen met een Airbus A320 van Air Asia. In vergelijk met de toestellen waar we op de heenweg mee vlogen, hebben we hier wel erg weinig beenruimte. Gelukkig duurt de vlucht duurt slechts 2 uur.

Toen we in oktober deze vlucht reserveerden, konden we doorgeven welke maaltijd we aan boord willen eten. We hebben maaltijden gekozen met prachtige namen: ML Noï’s Basil Fried Chicken on Rice voor Mascha en Kirsten, Chicken Teriyaki with Rice (toch iets bekends) voor Jasper, en Hyderabadi Briyani voor Dave. Als we het vliegtuig binnenkomen, ruiken we het eten al. 

Uiteindelijk hebben we slechts 15 minuten vertraging. Dat valt dus mee. Tijdens het opstijgen zien we de Doi Sethup, de bergtempel waar we gisteren waren. Ook vanuit de lucht valt al het goud in de bergen erg op. Bij het teken dat de riemen los mogen, beginnen de stewardessen direct met het eten uitdelen. Het smaakt heerlijk, en het is gelukkig maar een beetje spicy.

Om 17:00 uur landen we op de luchthaven van Phuket. Onze bagage komt al snel van de band en dan kunnen we op zoek naar de taxi die we via onze accommodatie in Khao Sok hebben gereserveerd. Het is ruim 2 uur rijden naar Khao Sok. De chauffeur staat in de aankomsthal op ons te wachten met een naambord. Hij brengt ons met een mini-van naar Khao Sok. We zitten dus lekker ruim.

Het is zwaar bewolkt in Phuket en als we rijden wordt de lucht steeds dreigender. Als we een half uurtje rijden gaat het los. Het begint heel hard te regenen en we horen zelfs onweer. Vlak voor Khao Sok stopt het met hard regenen. Rond 19:45 uur komen we aan bij onze accommodatie in Khao Sok, Khao Sok Riverside Cottages. We hebben hier een deluxe familiekamer met ontbijt. Er is hier geen zwembad, maar we denken dat we die ook niet echt nodig zullen hebben hier.

Tijdens het inchecken horen we dat de keuken om 20:15 uur dicht gaat. We kunnen nog snel wat eten bestellen. Er worden hier Thaise en internationale gerechten geserveerd. We bestellen snel iets lekkers. Nadat we de bagage naar de ons hutje hebben gebracht, lopen we weer terug naar het restaurant. Het zit daar helemaal vol met alleen maar Nederlanders. Ondertussen is ons eten klaar. Het smaakt erg goed.

We hebben twee volle dagen in Khao Sok en willen natuurlijk wel wat leuks doen. Khao Sok NP is het grootste oerwoud van Zuid-Thailand. Dat kunnen we natuurlijk niet helemaal bekijken in twee dagen. We willen in ieder geval een dagdeel met een boot naar het Cheow Lan Lake, een enorm stuwmeer met meer dan 100 eilanden. Dit schijnt het hoogtepunt te zijn van het Khao Sok NP.

Omdat we bang waren dat de excursiebalie van onze accommodatie bij aankomst al dicht zou zijn, hebben we vooraf al de Lake tour voor morgenochtend gereserveerd. Bij de receptie krijgen we meer informatie over deze excursie. We worden morgen al om 08:30 uur verwacht bij het restaurant.

Als we klaar zijn met eten hebben we eindelijk tijd om ons hutje te bekijken. We zien niet helemaal welk stukje nu onder ‘deluxe’ valt, maar dat maakt niet uit. We hebben een Rivercottage, dus met uitzicht op de rivier. Dat is wel heel gaaf. Er staan 2 tweepersoonsbedden met een grote klamboe. We zien al snel dat die klamboe hier geen overbodige luxe is. Er leeft van alles is onze cottage. Zelfs het toilet wordt ook door wat dieren gebruikt, zien we aan de poepjes op de spoelbak en op de grond. Brrrr. Het is maar goed dat het al donker is en dat we in het donkerbruine huisjes niet alles goed kunnen zien. 

 

Lees verder: Reisverslag dag 15: Khao Sok National Park- Full Day Lake Tour