Dag 18. Relaxen op Koh Phangan

Dinsdag 25 juli 2023

We hebben voor vandaag nog niets gepland. We hebben wat leuke ideeën verzameld en daar is het bij gebleven.

Op ons gemak kleden we ons aan en lopen we naar het restaurant. Net als in Khao Sok hebben we hier een á la carte ontbijt. Jasper kiest voor een Thais ontbijt, maar hij heeft niet helemaal goed gelezen. In plaats van een bord rijst met kip, krijgt hij een soepje met daarin kip en kleine rijstballetjes. Gelukkig smaakt het prima.

Het waait flink en het regent tijdens het ontbijt. Ook zijn er veel meer golven dan gisteren. Als snel wordt het droog en duiken we met z’n allen in het zwembad. Het is een mooi zwembad met lekker warm water.

Als we opgedroogd zijn, nemen we een massage. dat hoort er volgens ons een beetje bij als je naar Thailand gaat. Jasper en Dave kiezen een rug, schouder en nek massage, Mascha gaat voor de Thaise massage en Kirsten kiest voor een gezichtsmassage met Aloë Vera. We genieten alle vier. De Thaise massage is behoorlijk gevoelig wanneer de masseuse haar knieën en ellenbogen inzet. Aan het eind worden we alle drie in een soort houtgreep genomen en buigt ze ons alle kanten op. We wisten niet dat onze lijven zo buigbaar waren. Dit laatste stukje is ook heel goed voor de lachspieren.

Na een lunch op het strand wandelen we een stukje over het strand. Het is hier wel heel erg mooi.  Ons hotel ligt aan Mae Haad Beach. Tijdens eb kan je over een smalle zandbank vanaf Mae Haad Beach naar het kleine schiereilandje Koh Mae lopen. Het eiland heeft een mooi stukje strand en je kan er een aantal verlaten gebouwen vinden. Op het eilandje zijn heel veel ‘steenmannetjes’ (op elkaar gestapelde stenen) gebouwd door toeristen. Kirsten vindt tijdens de wandeling hele mooie schelpen.

Na de wandeling is het tijd om te snorkelen. Vanaf het strand voor het hotel is het een behoorlijk stuk de zee in wandelen voor het water wat dieper wordt, maar dan heb je ook wat. Jasper en Kirsten zien hun eerste vissen boven het koraal zwemmen en zijn dolblij.

Op het strand voor het restaurant staan een paar stoeltjes. Het voelt helemaal als vakantie als we daar onder de palmbomen zitten met een drankje in ons hand, onze voeten in het zand met uitzicht op de zee. Wat een contrast met het drukke Bangkok waar we 2 weken geleden onze reis zijn begonnen. Het is de hele dag bewolkt gebleven. Het heeft na vanmorgen niet meer geregend. Door de wind is de temperatuur hier erg aangenaam.

Koh Phangan heeft geen échte bezienswaardigheden. We komen hier vooral om te genieten van het strand. Het lijkt ons leuk om morgen met z’n vieren een kantduik te maken om zo de vissen eens rustig van dichtbij te kunnen bekijken. We nemen contact op met een Franse duikschool vlakbij ons hotel. Morgen rond 15:00 uur kunnen we een kantduik maken. Leuk.

Toen we gisteren aankwamen op Koh Phangan, zagen we een leuke Night Market. Daar willen we vanavond gaan eten. We nemen de hotel-tuktuk naar het plaatsje Thong Sala (waar je aankomt met de ferry), 20 minuten rijden van het hotel. Hier is elke avond een gezellige Night Market. Op deze Night Market worden bijna geen souvenirs verkocht, maar wel een heleboel Street Food. Er is een overdekt terras met tafels en stoelen waar je kunt zitten nadat je zelf je avondmaal bij elkaar hebt gesprokkeld bij de kraampjes die allemaal verschillende gerechten verkopen. We lopen eerst een rondje om te kijken wat er allemaal is. We zien heel veel bekende Thaise gerechten, maar we zien ook een Griekse Pita Gyros. Dat ziet er zo lekker uit dat we alle drie een Pita Gyros bestellen en Kirsten een pancake met Nutella. Daarna doen we nog een rondje. Kirsten wil ook graag de wafel met chocoladesaus, Mascha en Jasper een gekrulde en gefrituurde aardappel en Dave kiest voor een Thais gerecht. Hier zouden we iedere dag wel kunnen eten. 

Met de buiken vol lopen we een stukje verder naar de souvenirwinkeltjes. Vooral Kirsten roept al de hele vakantie dat ze echt een paar souvenirs en een nieuwe jurk nodig heeft. Gelukkig is hier alles te vinden en slagen we goed. Dan zoeken we een Songthaew die ons weer terug naar onze accommodatie wil brengen.

Met een drankje/cocktail genieten we nog even na bij de strandbar en duiken dan lekker ons bed in.

 

Lees verder: Reisverslag dag 19: Duiken op Koh Phangan