Dag 19. Duiken op Koh Phangan

Woensdag 26 juli 2023

  • Ons hotel in Koh Phangan: Wang Sai Resort
  • Weer: 29°C, gedeeltelijk bewolkt met af en toe de zon

Om 06:30 uur worden we gewekt door onweer. Dat is niet helemaal de bedoeling. We slapen nog even verder. Als we uiteindelijk rond 08:00 uur wakker worden, is het gestopt met onweren, maar regent het nog wel. Op ons gemak maken we ons klaar voor het ontbijt. Ondertussen is het gelukkig droog geworden. De zon zien we nog niet, maar de temperatuur is al heel aangenaam. Jasper en Kirsten duiken lekker het zwembad in.

Daarna is het alweer de hoogste tijd voor een drankje/ijsje. Het vakantieleven op Koh Phangan is heel zwaar. We moeten wel even in actie komen om geld te pinnen. Dat blijkt hier op Koh Phangan toch iets lastiger dan we tot nu toe gewend zijn. De eerste ATM waar we komen blijkt zo goed als leeg te zijn. dat schiet dus niet op. We lopen naar de andere ATM een stuk verderop. Daar blijkt het apparaat defect te zijn. Meer ATM’s zitten er hier niet in de buurt. Gelukkig kan de dame van de receptie ons helpen en kunnen we met onze creditcard bij haar geld opnemen. Dat is minder gunstig, maar we hebben in ieder geval weer geld. Als we op het strand zitten voor de lunch, breekt de zon ineens door. Wat heerlijk is dat.

Duiken

Om 14:45 uur worden we door iemand van de duikschool France Plongée opgehaald bij de oprit van onze accommodatie. Kirsten vindt het best spannend. Ze heeft bij het Seal Team en Master Seal Team programma bij de duikschool in Nederland al wel wat zwembad-duikervaring opgedaan, maar duiken tussen de vissen is toch wel andere koek. Gisteren heeft ze wel al gesnorkeld bij de vissen, dus helemaal nieuw is het niet. Jasper en Kirsten mogen, omdat ze nog geen duikbrevet hebben, meedoen met het Discover Scuba Diving programma. Na een kort theorie-lesje over de duikveiligheid en het beantwoorden van wat vragen zijn ze klaar om te duiken. Mascha en Dave duiken voor de fun mee als gebrevetteerde duikers. Een Pick-up brengt ons naar de duikstek een klein stukje verder, Haad Salad. We trekken onze duiksets aan en lopen rustig het water in. Bij een kleine zandvlakte gaan we op de bodem zitten en moeten Jasper en Kirsten drie oefeningen laten zien: masker klaren, ademautomaat terugplaatsen en ademautomaat terugvinden. Ze doen het prima. Dan beginnen we met de echte duik.

Als we afdalen zien we al snel de eerste visjes boven het koraal. Kirsten en Mascha hebben geluk. Ze zwemmen direct naast de instructeur en die ziet een barracuda zwemmen, een vis die hij hier nog niet eerder heeft gezien. Voor Kirsten is het gewoon een hele grote vis en dat vindt ze geweldig. We zien veel grote doopvindschelpen en verschillende gekleurde visjes. Het is onze eerste duik met z’n vieren en we genieten allemaal van deze geweldige ervaring.

Na de duik worden we weer teruggebracht naar ons hotel. We hebben flinke trek gekregen. We eten bij het restaurant op het strand. Dit vinden we wel een heel gezellig plekje. Na het eten genieten we nog even na met een cocktail/smoothie. Wat hebben we hier op Koh Phangan toch een super-accommodatie gevonden.

Lees verder: Reisverslag dag 20: Van Koh Phangan met de ferry naar Koh Samui