Dag 20. Van Koh Phangan met de ferry naar Koh Samui

Donderdag 27 juli 2023

Het is lekker weer dus we beginnen de dag met een ontbijt op het strand. De twee strandhonden Mac en Lam schuiven net zoals de andere dagen direct bij ons aan en komen gezellig naast onze tafel liggen.

Na het ontbijt pakken we onze bagage en is het weer tijd om te vertrekken uit deze gezellige accommodatie. Wat hebben we ook hier weer gezellige dagen gehad en het beachrestaurant maakte het helemaal af. Als we staan te wachten op de taxi, wandelt er ineens een flinke varaan voorbij. Wat een enorme beesten zijn dat.

Naar onze  laatste bestemming, Koh Samui

We rijden met een taxi naar de haven van Koh Phangan, Thong Sala. We moeten bij een andere haven zijn dan waar we zijn aangekomen met de boot uit Surat Thani. Eerst stoppen we bij een check-in kantoor. Als we de boardingcards hebben, brengt de taxi ons naar de Thong Sala Lompraya pier. We hebben kaartjes voor de overtocht met de speedboot. De overtocht naar Koh Samui duurt iets minder dan een half uur. Koh Samui is het derde grootste eiland van Thailand en onze laatste reisbestemming van deze vakantie voor we weer terug naar Nederland zullen gaan.

Het is nog erg vroeg als we bij de pier aankomen. We zien de catamaran-speedboot van 10:30 uur aankomen. Dave vraagt voor de zekerheid nog even of het niet de boot van 11:00 uur is en hoort dat we al met de eerdere boot meekunnen. We pakken snel onze koffers en stappen op de boot. Omdat deze boot niet zo groot is, worden alle koffers of het voordek gelegd onder een groot zeil. Binnen zijn genoeg zitplaatsen. Als we net een plekje hebben gevonden vertrekt de boot al. Hij vaart inderdaad flink snel; het water aan de zijkant van de boot spat hoog op.

Voor we het weten meert de boot alweer aan en stappen we uit bij de haven Meanam op Koh Samui. We lopen over een pier met uitzicht op een wit strand, Koh Samui op. Ook hier staan weer taxichauffeurs die roepen dat ze echt de goedkoopste zijn. We kunnen op Koh Samui wel weer een Grab nemen, maar de bootmaatschappij biedt een veel goedkopere transfer naar alle hotels op het eiland. Voor maar 150 bath per persoon worden we met een shuttlebus naar ons hotel gebracht.

Am Samui Palace

Rond 12:00 uur komen we al aan bij ons hotel, Am Samui Palace. We hebben hier een familiesuite met uitzicht op het zwembad. De suite is echt enorm groot en we hebben zelfs een ligbad op het balkon. Ook hebben we weer airco, wat na een weekje met alleen een ventilator best aangenaam is. Het hotel heeft twee buitenzwembaden en ligt tegen het strand van Lamai Beach. Dit strand is net even iets minder druk dan het populaire Chaweng Beach. Wat een heerlijke afsluiting van onze vakantie.

Omdat de zon schijnt en we niet weten hoe lang dat nog zal duren, lopen we eerst naar het strand. Het zand op het strand is heel licht en het strand wordt omringt door palmbomen. Kirsten staat al meteen in de zee. Genieten.

We hebben ondertussen best trek gekregen. We lunchen bij het hotel. Dan zien we dat er tussen 14:00 en 16:00 uur cocktail Happy Hour is in zwembad. Dat zien we wel zitten. We trekken snel onze zwemkleding aan en verplaatsen ons naar het zwembad. Wat is dat genieten, met een cocktail in de hand in het zonnetje in het zwembad.

In de avond willen we buiten het hotel eten. Als we het hotel uitlopen is direct aan de overkant Lamai Seafood Market. Omdat we in ons gezin weinig visliefhebbers hebben, gaan we op zoek naar iets anders. In de hoofdstraat naast ons hotel vinden we veel restaurantjes. Het is er lekker druk met toeristen. Dat is wel een verschil met waar we in Koh Phangan zaten. We lopen een rondje en kiezen een sfeervol restaurant uit, Charming Green. Zoals tot nu toe iedere avond genieten we van het eten.

Lees verder: Reisverslag dag 21: Koh Samui, Island Tour