Dag 22. Koh Samui, naar Koh Madsum (Pig Island) en snorkelen bij Koh Tan

Zaterdag 29 juli 2023

  • Ons hotel in Koh Samui: Am Samui Palace
  • Weer: 33°C, licht bewolkt met af en toe de zon

Onze dag begint lekker op tijd. We hebben vandaag een halve dagexcursie naar het Pig Island op het programma staan. Officieel begint het ontbijt om 7:30 uur, maar wij zitten al om 07:10 uur aan tafel. Nog niet alles is klaar, maar voor ons is er genoeg te vinden bij het buffet.

Volgens onze ticket worden we om 07:30 uur opgehaald bij ons hotel. We zijn duidelijk voor niets zo vroeg opgestaan, want de mini-van komt pas om 07:50 uur. Ach, we kunnen nu in ieder geval lekker lang genieten van onze vakantiedag. Het is een half uur rijden naar het verzamelpunt van Funny Day, de organisator. Er staan daar heel veel mensen te wachten, maar de meeste mensen blijken naar het Ang Thong Marine Park te gaan. Dit stond eerst ook op ons lijstje, totdat we vorige week foto’s op Facebook voorbij zagen komen van een enorme file aan mensen op het pad naar een uitzichtpunt. Dat zagen we niet echt zitten. Er blijft maar 1 boot over die naar Pig Island gaat.

Omdat we nog moeten wachten op andere gasten, vertrekt onze speedboot uiteindelijk pas om 09:20 uur. We hebben echt geen idee waarom we nu zo vroeg al zijn opgehaald. Op de flyer stond namelijk dat we om 08:30 uur opgehaald zouden worden, maar toen de receptioniste ons inboekte bij Funny Day kreeg ze 07:30 uur door als ophaaltijd. Ze heeft het zelfs nog een keer extra voor ons gecontroleerd.

Na ongeveer 45 minuten varen komen we aan bij het eiland Koh Madsum, Pig Island. Omdat het laag water is, moeten we met de rugzakken hoog opgehouden door het water lopen naar het eiland. We worden verwelkomt door heel veel zwijntjes en heel wat andere toeristen. De zwijntjes, groot en heel klein, zijn echt schattig. Ze zijn heel knuffelbaar. Als Kirsten eten voor ze koopt en geeft, duiken ze erop af. Als we uiteindelijk dan toch klaar zijn met knuffelen, kunnen we kajakken langs het strand. Daarna hebben we nog even tijd om te relaxen op het strand. ‘s Middags lunchen we met de andere mensen van de boot op Pig Island.

Na de lunch lopen we weer door het water terug naar de boot. We varen verder en gaan met nog een aantal andere boten voor anker voor Koh Tan waar we mogen zwemmen en snorkelen. Al snel dobberen we rond in het wat troebele water. Boven het koraal zwemt veel vis. Doordat we zwemvesten aan moeten, hoeven we eigenlijk niets anders te doen dan te ademen. Dit is echt visjes kijken voor luie mensen. Dat past heel goed bij ons op het moment.

Dan is het weer tijd om terug te varen naar Koh Samui. Rond 15:15 uur zijn we weer terug bij het hotel. Het is de hoogste tijd om weer het zwembad in te duiken en te genieten van een cocktail/shake tijdens het Happy Hour. Opvallend is wel dat de zee duidelijk warmer is dan het zwembad.

Na het zwemmen moet natuurlijk ook nog even gebruik gemaakt worden van ons buiten-ligbad. Kirsten vindt dit heel erg leuk. De dag sluiten we weer af met een heerlijk diner.

 

Lees verder: Reisverslag dag 23: Koh Samui, de laatste échte vakantiedag in Thailand