1995 Jamaica – Ochos Rios

Jamaica ligt in de Caribische zee onder Cuba. Het is het reggae eiland bij uitstek. Na ongeveer 10 uur vliegen kom je aan op Jamaica. De meest charter vliegtuigen landen op Montigo Bay.

Wij verbleven in Ocho Rios, een klein dorpje aan de noord oost kant van het eiland in hotel ´Sand Castle´.

Jamaica staat bekent om zijn reggae muziek en dat merk je daar op iedere hoek van de straat. Wat mij opviel is dat het landschap er erg mooi en groen is, het regent hier dan ook best vaak.

Jamaica heeft veel ´jungle´en watervallen. Het beste is om Jamaica per georganiseerde tour te ontdekken omdat je zo op de mooiste plekken komt die je zelf haast niet kunt vinden.

Wat absoluut niet mag ontbreken als je op Jamaica bent zijn de Dunn´s River Falls watervallen. Deze kun je in een groep beklimmen en is erg de moeite waard. Het uitzicht is werkelijk fantastisch. De watervallen komen uit in zee.

Verder is raften op een houten vlot ook iets wat je gedaan moeten hebben.

Wij hebben gedoken bij ´Oras Divers´dit is een PADI duikschool in Ocho Rios. Duiken in de wateren van Jamaica mag niet ontbreken op het verlanglijstje van een duikliefhebber. Mooie riffen en de visstand is goed te noemen. Alle duiken zijn onder begeleiding van een lokale gids!