1997 Malediven – Embudu Village

De Malediven zijn een groep kleine eilandjes (1200) gelegen iets ten zuiden van India. Vanuit Nederland of Duitsland is het ongeveer 11,5 uur vliegen, maar dan heb je ook wat.

Wij verbleven op het eiland ´Embudu Village´ in het Zuid Ari Atol.

Er is een algemene luchthaven op de Malediven. Afhankelijk van het eiland waarop je verblijft word je of, per bootje of per watervliegtuig gebracht.

De Malediven is een bestemming voor diegene die van zon, zee, strand en water houd. Het is geen bestemming om eens lekker te gaan feesten! De meest eiland waar toeristen verblijven hebben een hotel op het eiland. dit zijn vaak (vrijstaande) huisjes verdeeld over het eiland, soms gebouwd op palen in het water.

De meest eiland waar toeristen verblijven hebben een hotel op het eiland. dit zijn vaak (vrijstaande) huisjes verdeeld over het eiland, soms gebouwd op palen in het water.

Er zijn natuurlijk wel wat excursies te doen zoals een bezoek aan het hoofdeiland Male. Dit is een eiland van ca. 1 bij 2 km groot en er leven erg veel mensen op het eiland. Ook eilandhoppen is een leuke bezigheid en de meest eilanden liggen dicht bij elkaar wat het leuk maakt eens een ander eiland te bezoeken.

Het eten bij Embudu Village was heerlijk.  Ze maken er altijd weer iets bijzonders van, maar het eten bestaat vooral uit rijst, en alles wat in zee zwemt!

De Malediven behoren tot een van de mooiste duikbestemmingen ter wereld, en dat mag ook gezegd worden!De riffen zijn her en der behoorlijk aangetast door klimaatveranderingen maar zeker ook door de hoeveelheid duikers in het gebied. Wat betreft vis moet je hier echt geweest zijn. Alles wat je je kunt wensen kan je hier vinden, van kleine rifvissen tot haaien, schildpadden, manta´s, walvishaaien en nog veel meer. Je moet natuurlijk wel een beetje geluk hebben.

Wij doken met de PADI duikschool op het eiland ´Diverland Embudu´. Het voordeel van het eiland Embudu Village is, dat het een zeer groot huisrif heeft met ook nog een wrak voor de deur!

Een rondje om het eiland en je komt eigenlijk altijd wel iets moois tegen bijvoorbeeld grote Napoleonvissen, haaien, roggen, schildpadden enzovoort.