2003 Italië – Siena

Pascal en Geert zijn op 5 april 2003 getrouwd in Siena en wij mochten mee naar Italië.

Donderdag 3 april:

Om 18:05 uur vertrok ons vliegtuig vanaf Brussel Charleroi naar Pisa. Na wat geduw in het vliegtuig konden we allemaal bij elkaar zitten. Dat was wel zo gezellig. We waren met z´n dertienen: het bruidspaar Pascal en Geert, Nol en Doortje (ouders van Geert), William (broer van Geert, zijn vrouw Ilse en hun kindjes Jeffrey en Kim, Jan en Pat, Mieke de fotografe en natuurlijk wijzelf. Op de luchthaven leek het wel een volksverhuizing.

Om 20:15 uur landden we op de luchthaven van Pisa. Hier stonden huurauto´s voor ons klaar, en al snel waren we op weg naar Siena. Het weer was niet al te best. Na een behoorlijke rit zagen we eindelijk de bordjes Siena. Daar aangekomen was het hotel gelukkig snel gevonden.

We verbleven in het knusse hotel Duomo, midden in het centrum van Siena. Het hotel is gesitueerd in een 12e eeuws Palazzo.

 

Vrijdag 4 april:

Pascal en Geert zijn om 9 uur in ondertrouw gegaan. Daarna hebben we met Pascal, Geert, Jan en Pat en natuurlijk Mieke de fotograaf, de omgeving verkend op zoek naar leuke plekjes voor de trouwfoto’s. Dat is nog best moeilijk, want de hele omgeving was mooi.

’s Middags hebben we met z´n allen een stadswandeling gemaakt. Het was een beetje bewolkt, dus ideaal weer voor een wandeling. We begonnen bij de Basiliek San Domenico, waar de gids op ons stond te wachten. Om hier te komen moesten we aardig wat traptreden op. Toen we eindelijk boven waren, werden we beloond met een heel mooi uitzicht over Siena. De wandeltocht leidde ons door smalle straatjes en langs de vele mooie bezienswaardigheden van Siena, zoals het Palazzo Spannocchi, de Santa Maria kathedraal met de zwart-wit gestreepte toren en natuurlijk ook het Palazzo Publico (stadhuis) waar Pascal en Geert morgen zullen gaan trouwen.

´s Avonds zijn we met z´n allen uiteten gegaan. de obers hier hebben nog geprobeerd om Geert aan het twijfelen te krijgen, maar gelukkig zonder resultaat.

Zaterdag 5 april:

We waren al vroeg wakker, want vandaag is de grote dag. Nadat Pascal en Geert zich hadden aangekleed, zijn ze met Mieke alvast wat foto´s gaan maken in Siena. Het was gelukkig prachtig weer. Ondertussen kon de rest van de familie nog even wat wallen wegwerken.

Om 10:00 uur werden we verwacht op het Piazza del Campo, waaraan ook het stadhuis gelegen is. Even later kwam het bruidspaar aanlopen. Er waren veel Italianen die even bleven staan om ze geluk te wensen. Ook kregen ze veel applaus van voorbijgangers. De stemming zat er dus al goed in.

Om 11.00 uur was het dan eindelijk zover. We mochten we de trouwzaal binnen. Omdat de ambtenaar van de burgerlijke stand Italiaans was, was er gelukkig een tolk bij om alles te vertalen. Na wat traantjes bij familie hebben Pascal en Geert ´ja´ gezegd.

Na afloop van de huwelijksceremonie hebben we op een zonnig terras op Piazza del Campo, tegenover het stadhuis, genoten van een glas champagne en bruidstaart. Daarna was er een echte Italiaanse lunch geregeld.

Later op de dag zijn er nog wat foto’s gemaakt buiten de stad. Ook dit waren hele mooie plekjes, zoals we ons dit ook hadden voorgesteld in Toscane. ´s Avonds was er nog een overheerlijk huwelijksdiner.

Dit was echt een superdag om nooit te vergeten.

Zondag 6 april:

Deze dag was gereserveerd om wat meer te zien van het mooie Toscane. Als eerste zijn we, via allerlei slingerende weggetjes, met zijn allen naar Monteriggioni geweest. Dit gehucht bestaat uit slechts 2 straten en is omgeven met middeleeuwse muren. Door de verschillende doorkijkjes heb je een heel mooi uitzicht over het Toscaanse landschap. Op het dorpsplein hebben we een heerlijke cappuchino gedronken.

Vervolgens zijn we doorgereden naar San Gimignano. Dit middeleeuwse stadje met de 16 torens is boven op een heuvel gebouwd. Je vindt er veel souvenirswinkeltjes. Ook hier hadden ze een leuk pleintje, dit keer met heerlijke broodjes voor de lunch. De wereldberoemde ijssalon hier is een absolute aanrader.

Maandag 7 april:

Op onze laatste dag in Italië, zijn we naar het bekende Pisa geweest. De scheve toren was snel gevonden. het enige wat je hiervoor hoefde te doen, was de mensenmassa volgens. Toch was het wel leuk om deze rare, scheve toren nu eens in het echt te zien. Hij staat echt hartstikke scheef! Jan heeft als een echte toerist net zolang geposeerd, totdat hij al duwend tegen de scheve toren op de foto staat. Het is hier echt enorm toeristisch. Je struikelt bijna over de souvenirkraampjes.

‘s Avonds zijn we in Pisa weer op het vliegtuig naar huis gezet. Pascal en Geert bleven nog 2 dagen langer in het mooie Italië.

Pascal en Geert, we vonden het heel gaaf dat we mee mochten naar Siena. Jullie trouwdag was echt geweldig. Mascha vond het een hele eer om jullie getuigen te mogen zijn. Ook van de overige dagen in Siena hebben we genoten.