Dag 23: Anaheim – Disneyland

Donderdag 15 augustus 2019

We zijn vanmorgen vroeg opgestaan, want we wilden zo veel mogelijk tijd doorbrengen in Disneyland. Na een stevig Amerikaans ontbijt met verse wafels gingen we al om 08:15 uur op pad met twee enthousiaste kinderen. Gelukkig ging het park al om 9 uur open.

Vanaf ons hotel was het ongeveer 15 minuten lopen naar de ingang van het park. Onderweg kwamen we steeds meer mensen tegen en aan het eind liepen we in een optocht naar de ingang. Wat een mensenmassa. Nadat we in de rij hadden gestaan voor de security, sloten we aan in de rij voor de kaartjes en vervolgens in de rij voor de kaartjescontrole. Je komt Disney echt niet zomaar binnen.

Kirsten was helemaal gelukkig toen ze in Nederland had gehoord dat er een Frozen show was. Eenmaal binnen vroegen we aan een medewerker hoe laat de show begon. Tot onze grote schrik vertelde hij dat deze op het andere park aan de overkant was, Disney California Adventure. Kirsten was erg verdrietig. Ze had er heel erg naar uitgekeken.

Toen we in Toontown liepen met een nog steeds verdrietige Kirsten, sprak de medewerker ons opnieuw aan. Hij vroeg om nog even in de buurt te blijven. Even later kwam hij terug om te vertellen dat hij iets voor ons had kunnen regelen. Als we met hem mee zouden lopen, zouden we even naar het andere park kunnen (een 2-parken kaart is normaal erg prijzen) om de Frozen show van 12:00 uur te bekijken en daarna zouden we weer teruggebracht worden naar Disney. Toen we bij zijn baas kwamen, bleken de plannen gewijzigd. Ze had allemaal informatie van ons nodig voor security (geen idee waarom) en na een tijdje wachten bleek dat ze VIP tickets voor ons had geregeld voor de show van 17:00 uur. We kregen een gratis ticket waarmee we om 16:00 uur naar het andere park konden gaan. We moesten ons bij het theater melden bij iemand van Disney en die zou de rest regelen.

Kirsten kon gelukkig weer lachen. Ze was helemaal gelukkig toen ze het kasteel van Disneyland zag. In de beleving van Mascha was het kasteel in Parijs veel groter dan hier in Anaheim.

Bij sommige attracties stonden flinke rijen, maar bij de meeste attracties die de kids kozen konden we zo doorlopen. We hebben veel gezien en gedaan. We zijn naar Fantasyworld, Frontierland, Toontown, Starwars Galaxy’s Edge en Adventureland. De leukste attracties waar we in zijn geweest waren volgens de kids het boottochtje door It’s a Small World, de junglecruise, de treinenachtbaan en Winney the Pooh.

Om 16:00 uur stonden we voor de toegangspoort van het andere park, California Adventure. Het theater waar de Frozen show was, hadden we snel gevonden. Nadat we ons gemeld hadden bij een medewerker, werden we samen met een ander gezin in een apart vak in de wachtruimte gezet. Toen de deuren open gingen mochten we als eerste naar binnen en zaten we dus helemaal vooraan. Kirsten vond het geweldig en wij natuurlijk ook.

De show duurde een uur en Kirsten heeft ademloos gekeken. Het decor was prachtig en wisselde voortdurend. Er viel zelfs af en toe sneeuw. De show zelf was super. Als onderdeel van de show kreeg Kirsten samen met een ander meisje op de eerste rij een dekentje en aan het eind keek Anna naar haar, gaf haar een kushandje en maakte een hartje met haar handen naar Kirsten. Kirsten werd er helemaal verlegen van en heeft het er de rest van de avond over gehad. Dit heeft echt indruk op haar gemaakt.

Toen we terugliepen richting de uitgang, zagen we dat er in een ander gebouw een Meet & Greet was met Anna en Elsa. Natuurlijk is Kirsten ook met ze op de foto geweest. Wat was dat spannend…

We zijn toch nog heel even bij California Adventure gebleven en hebben in Cars land gegeten bij Flo’s V8 Cafe (een kopie uit de film Cars). Ook zijn de kids nog even op de foto met een pratende Bliksem McQueen (rode racewagen uit Cars film) geweest. Daarna zijn we teruggegaan naar Disneyland.

Om 21:30 zou de Mainstreet Electrical Parade beginnen, met aansluitend het vuurwerk. Ruim een uur van tevoren waren mensen al langs Mainstreet gaan zitten voor een plekje. Na wat zoeken hadden we ook een  plekje gevonden waar we mochten zitten.

Toen de verlichting van Mainstreet uit ging, kwamen er allemaal wagens voorbij met duizenden lichtjes. We hebben op de wagens veel bekende Disneyfiguren voorbij zien komen. Wat was dat super om te zien. Toen de optocht voorbij was zijn we midden op Mainstreet gaan staan om het vuurwerk, dat achter het Disneykasteel werd afgestoken, te bekijken. Ook was er tegelijkertijd een lichtshow op de gevels van de winkeltjes in Mainsteet. Dit alles op de bekende Disneyliedjes. De vuurwerkshow eindigde met sneeuw (schuim) tijdens een liedje uit Frozen. We waren allemaal flink onder de indruk. Wat een prachtige afsluiting. De dag is voorbij gevlogen.

De weg terug naar ons hotel duurde veel langer dan op de heenweg. Heen trokken de kinderen ons naar Disney en nu moesten wij ze naar het hotel trekken. We waren allemaal blij toen we in ons bed lagen. Wat een geweldige dag was dit.

Lees verder: Reisverslag dag 24: Los Angeles