Dag 12: Las Vegas

Zondag 4 augustus 2019

De dag begon goed met een heerlijk pancake ontbijt bij Ihop. Mascha en Kirsten dachten dat ze samen de 4 pancakes wel op zouden krijgen, maar dat bleek een flinke klus. Dave had dezelfde stapel van 4 besteld en hij had er ook flink moeite mee. De pancakes waren heerlijk maar enorm machtig.

Jasper had flinke honger en had een combo gekozen met 2 pancakes naar keuze (met banaan, aardbei en slagroom), gebakken ei, 2 worstjes en rösti. Ook dat bleek zo machtig dat het niet lukte om het allemaal op te eten.

Iets te vol gegeten zijn we doorgereden naar de Walmart waar we ook gelijk het avondeten voor vanavond hebben meegenomen. We hebben gekozen voor een enorme American Size Pizza. Thuis had deze pizza met geen mogelijkheid in onze oven gepast, maar in ons hotel hebben we een flinke oven. Dat moet dus wel lukken.

Vervolgens hebben we ons klaargemaakt om het tweede deel van de Strip te bekijken. We hebben het geluk dat ons hotel een beetje in het midden van de Strip ligt, waardoor we een mooie verdeling over twee dagen konden maken om alles te zien. Vandaag was het zuidelijke deel van de Strip aan de beurt.

Langs The Paris zijn we naar het Bellagio gelopen. Het blijft voor ons toch wel een beetje vreemd om de Eiffeltoren te zien in Las Vegas.

We hadden het Bellagio al aan van buiten gezien toen we naar de fonteinenshow keken, maar ook binnen was het echt de moeite waard. Aan het plafond van de lobby hangen 2000 met de hand geblazen glazen bloemen. We zijn doorgelopen  naar de tuinen om te kijken naar de bloemen. Wat was dat mooi zeg. Je zou bijna vergeten dat je in een hotel bent…

In het Cosmopolitan zag Kirsten ineens een prachtige schoen staan waar ze in kon. De dure winkeltjes vond onze kleine diva minder interessant.
Terwijl we doorliepen naar New York New York zagen we aan de overkant van de straat het Hard Rock Café (helaas moeilijk te zien door werkzaamheden), de Coca Cola Store en de M&M Store. Op de terugweg brengen we zeker een bezoek aan het Hard Rock Café en de Coca Cola Store.

Buiten bij New York New York zagen we eerst de bekende Brooklyn Bridge. Binnen in het casino leek het net alsof we door de straten van New York liepen. Toch handig, dan hoeven we daar dus niet meer heen op vakantie. Het hotel zelf bestaat uit allerlei bekende gebouwen uit New York, waaronder The Empire State Building, het Chrysler Building en enkele wolkenkrabbers. Buiten staat ook een 46 meter hoge replica van het Vrijheidsbeeld (the Statue of Liberty). Het hotel heeft ook nog een achtbaan, de Big Apple Coaster. Weer een voorbeeld van dat alles kan in Las Vegas.

We hadden al gezien dat om de hoek Hershey’s Chocolat World zat. We waren blij dat we bij Hershey’s even naar binnen konden om af te koelen in de airco. Pfff, wat was het warm buiten. Als je van chocolade houdt ben je hier echt op de juiste plek. je kunt hier alles kopen van Hershey en Reese. We hebben zelfs een reep chocolade gevonden van 2,6 kg. Gelukkig was het buiten zo warm dat deze reep zeker zou smelten. Het was dus niet zo moeilijk om hem te laten liggen.

Onze volgende stop was het Excalibur, aan de overkant van de straat. Hier liepen we tegen een groot billboard van Hans Klok aan, die optreedt in Las Vegas. Jasper vond de gokautomaten met al die lichtjes erg interessant en vond het niet echt eerlijk dat kinderen er alleen maar naar mochten kijken. Excalibur is het hotel voor liefhebbers van sprookjes, kastelen, ridders en prinsessen; echt iets voor Kirsten dus. Het hotel is erg leuk aangelegd met de ophaalbruggen, fonteinen en torentjes.

Het verste punt van de Strip waar we vandaag zijn geweest was het Luxor. Als we verder zouden lopen, zouden we weer bij het Las Vegas Sign uitkomen. Het Luxor was echt heel anders dan de andere hotels. Het was niet erg uitbundig, maar meer door de architectuur erg bijzonder. We waanden ons even in het oude Egypte. Buiten zagen we al van verre de grote sfinx en de enorme obelisk. Het hotel is gebouwd in de vorm van een piramide en binnen konden we goed zoen hoe vreemd de verschillende etages daardoor over elkaar heen hangen.

Bijna bij het hotel aangekomen, hebben we een kijkje genomen in de Coca Cola Store. De ingang alleen was al  leuk, met de enorme Coco Cola fles. De winkel stond vol met Coca Cola Merchendising. We hebben een cola blikje gevonden, helemaal versierd met diamantjes voor slechts $2395. Geen geld dus… We zijn toch wel heel benieuwd of zoiets ook echt verkocht wordt. Boven kon je Coca Cola drankjes uit diverse landen proeven, ‘Tastes of the World’. We kregen 16 genummerde drankjes in verschillende kleuren, met een briefje erbij uit welke landen de drankjes kwamen. Om ons heen zagen we meerdere mensen heel vies kijken, dus bij het eerste slokje hadden we onze twijfels. Gelukkig was het heerlijk. Totdat we bij drankje nr 9 aankwamen, Beverly uit Italië. Wat was dat enorm smerig. We hebben maar snel het volgende drankje genomen, die gelukkig weer lekker was. We vonden het erg leuk om al die verschillende drankjes met verschillende smaken uit te proberen.

Vlak naast de Coca Cola Store lag het Hard Rock Café. Jasper baalde wel een beetje dat de enorme gitaar bij de ingang verstopt was achter een aantal bouwsteigers. We moeten over een aantal jaar dus weer terug voor een mooiere foto. De mannen waren dolblij met hun nieuw t-shirt.

We waren helemaal gesloopt toen we terugkwamen in onze kamer. Onze lichamen zijn toch niet zo gewend aan de warmte. We hebben wel weer hele bijzondere dingen gezien en gedaan. We vonden het een mooie tijd om in het zwembad te springen en daarna onze reuze pizza aan te snijden.

’s Avonds zijn we gaan kijken in het oude Las Vegas in de Fremont Street Experience. We reden langs de Gold & Silver Pawn shop, bekend van de televisie. Toch grappig om het in het echt te zien. Ook kwamen we in de buurt van de Stratosphere Tower. Deze enorme toren hadden we op de aankomstdag als eerste herkenningspunt van Las Vegas gezien vanuit de woestijn.
In Fremont Street was het gezellig druk. Een groot deel van Fremont Street is overdekt door een bijna 30 meter hoge en 460 meter lange overkapping, voorzien van 12 miljoen ledlampjes en een geluidsinstallatie met 220 speakers. Er is ‘s avonds regelmatig een lichtshow te zien op dit grootste widescreen van de wereld. Heel gaaf. Verder waren er veel straatartiesten. Indrukwekkend was de zipline, waarmee mensen op grote hoogte over ons heen vlogen.

Bij Fremont Street herkende Jasper ineens het Golden Nugget hotel, bekent uit Bassie en Adriaan. Daar moesten we natuurlijk ook even naar binnen. In het Golden Nugget zijn we ook gaan kijken bij het enorme aquarium met haaien. Je kunt als gast naast de haaien zwemmen, natuurlijk wel met glas ertussen.

Als afsluiting van ons verblijf in Las Vegas, hebben we nog een keer naar de fonteinenshow van het Bellagio gekeken.

Ook vandaag was weer een dag met veel indrukken. We hebben nog lang niet alles gezien, maar genoten van wat we wel gezien en gedaan hebben. Morgen gaan we weer verder naar onze volgende bestemming. Nu eerst lekker slapen.

Lees verder: Reisverslag dag 13 – Las Vegas – Zion National Park- Saint George