Dag 17: Flagstaff – Grand Canyon – Cottonwood

Vrijdag 9 augustus 2019

Na een lekker ontbijt (dit keer geen verse wafels) zijn al om 08:15 uur vertrokken.

Ons reisdoel van vandaag is de grote broer van alle canyons: de Grand Canyon. Het wordt beschouwd als een van de zeven wereldwonderen van de natuur. Ook dit nationale park konden we bezoeken met onze nationale parken pas. Je kunt kiezen voor de North Rim of de South Rim. Op onze route was de South Rim gunstiger gelegen. Bij de entree kregen we een plattegrond van het park en een krantje.

Onze eerste fotostop was bij het welkomstbord van de Grand Canyon. We hebben ervoor gekozen om de Desert View drive te rijden. Bij de eerste grote parkeerplaats die we tegen kwamen, zijn we gestopt. Hier konden we de 21 meter hoge Desert View Watchtower beklimmen. Deze toren uit 1932, is sinds 1987 een United States National Historic Landmark. Vanaf het observatiedek bovenop de toren (2293 meter boven zeespiegel) hadden we een prachtig uitzicht over het oostelijk deel van de Grand Canyon en de Colorado River. Beneden in de toren was een souvenirwinkeltje.

Er hing vandaag een soort van nevel/mist in de Grand Canyon waardoor we niet helaas niet de foto’s konden maken waar Dave zo op hoopte. Ondanks de nevel was het nog hier nog steeds prachtig en indrukwekkend.

Over de goed geasfalteerde weg reden we langs verschillende uitzichtpunten. Vanaf de parkeerplaatsen was je al snel bij de uitzichtpunten. Iedere keer als we ergens stopten hadden we weer een ander plaatje met andere kleuren. Het is maar goed dat we genoeg geheugenkaarten voor onze fotocamera bij ons hebben. Dat is deze vakantie wel nodig.
Bij Lipan Point hadden we een heel mooi uitzicht over de Colorado River. Bij Moran Point begon het ineens te regenen. Pech gehad.

We zijn toen maar doorgereden naar het Visitor Center voor het Junior Ranger programma. De kinderen moesten voor een opdracht een film kijken over het ontstaan van de Grand Canyon. Normaal gesproken zouden we het zonde van de tijd vinden om binnen te zitten terwijl er buiten zoveel moois te zien is, maar de film bleek geweldig te zijn. Het ging over het ontstaan van de Grand Canyon en alles wat daar leeft. We waren dan ook blij dat de kids het Junior Ranger programma doen. Anders hadden we dit toch maar mooi gemist. Het afleggen van de Junior Ranger eed gaat bij Kirsten ook steeds gemakkelijker, dus ook nu hebben ze allebei weer een badge verdiend.

Nadat we de stempels in de National Park paspoorten hadden gezet en de magneetjes van de Grand Canyon hadden gekocht voor de verzameling, zijn we verder gereden naar Grandview Point. Je kijkt daar uit over Horseshoe Mesa. Wat is het hier toch mooi…

Omdat we nog een flinke rit voor de boeg hadden naar Cottonwood, zijn we niet blijven wachten op de zonsondergang. Net buiten het National Park zijn we toch nog een keer gestopt voor een laatste blik op de Grand Canyon. Daarna zijn we naar het hotel gereden en hebben daar een verkoelende duik in het zwembad genomen. Ook hier zag het hotel er prima uit, zoals verwacht.

‘s Avonds hadden we al snel een keuze gemaakt waar we zouden eten. Direct naast ons hotel zat een Mexicaans restaurant, Plaza Bonita. We hebben ook nu weer heerlijk gegeten. Misschien toch maar naar Mexico volgend jaar?

Lees verder: Reisverslag dag 18: Cottonwood – Sedona – Slide Rock Park – Route 66 – Seligman – Hackberry – Kingman