Dag 19: Kingman – Oatman – Joshua Tree – Yucca Valley

Zondag 11 augustus 2019

We dachten vanmorgen lekker te gaan ontbijten, maar het ontbijtbuffet was zo goed als leeg. We hebben toen maar gevraagd aan een medewerker of het kon worden bijgevuld, maar dat ging niet van harte. Er kwam na 10 minuten iemand aansjokken met een stapel droge boterhammen, maar de schalen met broodbeleg bleven leeg. We hadden geen zin om nog langer te wachten en zijn dus maar en lekker ontbijt gaan halen bij de Walmart.

Als eerste hebben we een bezoek gebracht aan het oude mijnstadje Oatman, gelegen aan de Route 66. Wilde burro’s (kleine ezels) lopen er vrij door de straten. Behalve de ezels vind je in Oatman wat houten souvenirwinkeltjes, een saloon en een hotel (geen idee wat mensen hier zoeken). Door de ezels was het een leuk plaatsje om even te stoppen.

Toen we weer een stukje verder waren gereden, zagen we middenin de woestijn ineens een zoutwinning. De zout in de woestijn leek vanuit de verte wel sneeuw. Vreemd om te zien.

Ons reisdoel voor vandaag was Joshua Tree National Park. We dachten dat de we daar vreemde bomen zouden gaan bekijken, maar het beken geen bomen  maar planten te zijn. De Joshua Tree is familie van de Yucca’s. Behalve de rare boompjes/planten zijn er ook aparte rotsformaties te vinden.

We zijn begonnen bij het Oasis Visitor Center, waar we werden ontvangen door een zeer enthousiaste Ranger. Ze vertelde ons waar we het beste konden gaan kijken en dat we vanavond zeker terug moesten komen voor de zonsondergang. De kids kregen hun Junior Ranger boekje. We werden eerst nog mee naar buiten genomen naar een grote tuin. Daar stond een speciale struik, de Creosote Bush. We moesten een takje tussen onze handen doen, in onze handen  blazen en dan ruiken. Er kwam toen een brandlucht vanaf. Vreemd.

De eerste stop was bij Cholla Cactus Garden. We waren bij het Visitor Center al gewaarschuwd dat er heel veel wespen waren bij de parkeerplaats. We hadden als tip meegekregen dat we de airco al ruim voor aankomst uit moesten zetten, want anders zouden de wespen gelijk op de auto afkomen als we geparkeerd waren. Uitstappen zou dan moeilijk worden. Toen we bij Cholla Cactus Garden kwamen, zijn we heel snel uitgestapt om ervoor te zogen dat er geen wespen in de auto zouden komen. Eenmaal tussen de cactussen viel het gelukkig mee met de wespen. De Cholla Cactus heeft erg veel naalden, die bij de geringste aanraken loslaten en in de huid kunnen doordringen. Omdat de naalden zo makkelijk loslaten, wordt de cactus ook wel “Jumping Cholla” genoemd.

De tweede stop in Joshua Tree was bij Skull Rock. De betreffende rots was snel gevonden. Deze rots leek echt op een schedel.
Onderweg zijn we nog een paar keer gestopt om de rare Joshua Tree te bekijken. De laatste stop was Hall of Horrors. Ook hier konden we vreemde rotsformaties bewonderen en lopen tussen de Joshua Trees. De Joshua Trees hadden hele bijzondere vormen. Ook zagen we veel schorpioenen holletjes. Toen we uitgekeken waren, bleek het nog een flinke klus te zijn om tussen de wespen in de auto te gaan.

Vanaf Yoshua Tree waren we al snel uurtje bij ons hotel in Yucca Valley. Onze kamer kon wel wat onderhoud gebruiken; koken leek ons hier niet geheel zonder gevaar. Voor we het wisten lagen de kids al weer in het zwembad.

De vrouw bij het Visitor Center had ons overtuigd dat we echt naar de zonsondergang in Joshua Tree moesten. De zonsondergang was al om 19:36 uur. Vanaf ons hotel reden we er een klein half uurtje over, dus toen iedereen gedouched was zijn we snel weer naar het park gereden. We zagen de zon langzaam achter de bergen verdwijnen en de lucht werd prachtig rood. We zijn dus niet voor niks gegaan.

Omdat de meeste restaurantje in Yuccaville op zondag al rond 20:00 uur dicht bleken te gaan, hebben we een paar lekkere salades bij de Walmart gehaald. Heerlijk om weer eens wat gezonds te eten.

Lees verder: Reisverslag dag 20: Yucca Valley – Pioneertown – Victorville – Los Angeles